Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Redefinirana klasika

TARA FASHION domaći je brand, koji već nekoliko godina gradi svoj put do publike, prvenstveno zaposlenih žena.

TARA FASHION domaći je brand, koji već nekoliko godina gradi svoj put do publike, prvenstveno zaposlenih žena, čije odijevanje mora zadovoljiti kriterije dnevno prihvatljivih, uredskih kombinacija, ali i pružiti mogućnost za izgradnju osobnog stila. Dodatni izazov u kreiranju odjeće za svaki dan, svjesni široke ponude koja je danas prisutna na domaćem i stranim tržištima, TARA je svoju filozofiju gradila na takozvanom “slow fashion” pokretu, kreirajući komade koji će biti u uporabi više sezona, kvalitetom i dizajnom, u materijalima koji podnose održavanje i svakodnevnu uporabu, a rađeni su u vlastitoj proizvodnji, kojom se trudi očuvati radna mjesta i domaću modnu industriju spasiti od nestajanja.

Večernja moda, u znaku branda TARA, značila bi odmak od klasičnih svečanih komada, koji naglasak stavljaju na blještavilo i siluetu, te se radije pozabavila rješenjima koja su istovremeno klasična i profinjena, ali i nosiva u svakodnevnom životu, kombinirajući komade iz kolekcije, ovisno o prigodi.

U krug svojih suradnika, Marija Fresl, diplomirana konstruktorica odjeće, koja je aktivno u modnom biznisu preko 20 godina, prije godinu dana uključila je Viktora Dragu, domaćeg modnog stručnjaka kao kreativnog direktora na kolekcijama, kako bi dodatno definirao potpis branda te ga približio ciljanoj publici i pripremio za nastup na stranom tržištu.

“Domaća moda obiluje dizajnerskim potpisima, koji su, nazovimo to, krajnost. Glamuru sklona klasika, najčešće večernja i svečana odjeća ili pak avangarda, koji su preplavili tržište u najrazličitijim formama, gubeći pri tom na svojoj autentičnosti. Upravo su ta dva stila polarizirala scenu, tako ćete, ustvari, avangardni stil prepoznati kao onaj koji nose arhitektice, odvjetnice ili žene umjetničkih zanimanja, dok će onaj komercijalniji biti namijenjen uredskim poslovima, marketingašicama ili ženama u javnim poslovima. Upravo smo tu našli prostor koji treba popunu. Naime, neke žene vole mijenjati svoj stil odijevanja ovisno o prilici, raspoloženju ili dobu dana ili godine. Klasični komadi, sa zanimljivim detaljima i dizajnerskim rješenjima, kombinirani, definiraju stil, koji možete smatrati svojim”, izjavio je Viktor Drago.

Vlastiti proizvodni pogon

Širina kolekcije koja se predstavlja do 4 puta godišnje, kroz stalne nadopune, jedna je od prednosti i izazova u zadanom tempu predstavljanja noviteta iz radionice TARA fashion. Naravno, razlog tome leži i u vlastitom proizvodnom pogonu, koji je dugi niz godina izrađivao modele manje više svih domaćih te velikog broja stranih modnih imena. TARA fashion, jedan je od malobrojnih domaćih Brandova koji se bavi proizvodnjom odjeće te je plasira širom Hrvatske, na preko deset lokacija.

Dostupnost kolekcije svim klijenticama, bez obzira na geografski položaj, još je jedan uvjet koji, smatramo, zadovoljava ideju uspješnog poslovanja. Za zahtjevnije klijentice, bez obzira na konfekcijske veličine, prilagođavamo komade iz kolekcije u direktnom kontaktu s timom koji će sugerirati optimalna rješenja na zadovoljstvo klijenta. Domaći modni proizvod namijenjen široj publici, po prihvatljivim cijenama, kvalitetom i dizajnom s kojima konkurira bilo kojem stranom brandu, strategija je branda. No istovremeno, serije su dovoljno male, kako ne biste susretale vlastite klonove u svakodnevnim situacijama.

Kreativna razmišljanja i razvoj poslovanja, dovela su i do lansiranja nove linije pod nazivom MONOCHROMATIC, koja se bavi razvojem dizajna i kreiranjem malih linija za “posebne prigode”, od onih definiranih strukovnim zakonitostima, kao što su dizajniranje posebnih uniformi, do sportskih linija te eksperimentalnom scenskom i svečanom odjećom. Radujemo se proširenju kruga svojih zadovoljnih klijenata.

Više

Predstavljamo

Reviju pidžama dizajnerice Matije Vuice nosile su osobe s autizmom uz pratnju poznatih osoba, a revija je održana u C3 Projekt Konceptu u zagrebačkom...

Fashion report

Balerina Edina Pličanić, prvakinja baleta zagrebačkog HNK graciozno je prošetala u proljetnim modelima hrvatskog modnog brenda TARA fashion.

Trendovi

S dolaskom prave zime, TARA Fashion lansirala je svoju novu limited edition seriju bundi od umjetnog krzna.

Predstavljamo

Na novoj/staroj atraktivnoj lokaciji HAUBA@LAUBA, tik uz Kuću za ljude i umjetnost Lauba.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.