Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Riješite probleme u donjem dijelu leđa

Gotovo 80% svjetske populacije barem jednom je osjetilo probleme u donjem dijelu leđa, koji ako se pravilo ne tretiraju, mogu dovesti i do težih oštećenja i tegoba.

Stres, umor, sjedenje, loši pokreti tijekom dana – samo su neki od uzroka najrasprostranjenije tegobe na svijetu kad je ljudsko tijelo u pitanju. Gotovo 80% svjetske populacije barem jednom je osjetilo probleme u donjem dijelu leđa, koji ako se pravilo ne tretiraju, mogu dovesti i do težih oštećenja i tegoba.

Postoji nekoliko uzročnika problema s donjim dijelom leđa, a najčešće su vezani uz loše pokrete koje tijekom dana izvodimo, deficitima u našem tijelu, te svakako stresom i umorom. Bol koju osjetimo u tijelu je zasigurno posljedica nekog lošijeg dijela tijela, stoga vježbama  moramo djelovati na pokretljivost kukova, pokretljivost kralježnice ali i čvrstoću trupa i time direktno rješavati uzroke problema. Donosimo vam set od nekoliko jednostavnih vježbi za koje ne trebaju neki posebni rekviziti kojima ćete utjecati na pokretljivost i stabilnost tijela, te potencijalno riješiti probleme s donjim dijelom leđa. Program treninga traje svega nekoliko minuta stoga ga možete izvoditi i više puta dnevno pogotovo nakon razdoblja kad ste duži vremenski period bili neaktivni, a idealno bi bilo ujutro da se „probude“ mišići koji će morati nositi tijelo tijekom cijeloga dana.

Sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska u suradnji s glumicom Barbarom Nolom i vodećim stručnjacima predstavlja vježbe koje će vam olakšati, ali ako ih redovno izvodimo i spriječiti pojavu bolova u leđima.

Kako vježbati?

ISTEZANJE STRAŽNJE STRANE NATKOLJENICE

Podignite prednju nogu na povišenje te se sa ravnom kralježnicom spustite u pretklon. Osjetite istezanje mišića stražnje strane natkoljenice. Poziciju zadržite 30 sekundi kroz 2 serije.

 

 

ISTEZANJE MIŠIĆA KUKA

Kleknite na jedno koljeno a potkoljenicu stražnje noge podignite na povišenje. U navedenoj poziciji lagano potisnite kuk prema naprijed te osjetite istezanje u gornjem dijelu natkoljenice. Poziciju zadržite 30 sekundi kroz 2 serije.

 

 

MALI MOST

Legnite na leđa sa savijenim koljenima te prste stopala podignite prema gore. Izvodite podizanje i spuštanje kukova tako da u gornjoj poziciji stisnete mišiće stražnjice a u donjoj poziciji ih opustite. Vježbom utječemo na aktivaciju mišića gluteusa te čvrstoće donjeg dijela leđa. Vježbu izvodite 10 ponavljanja kroz 2 serije.

 

 

KRATKI TRBUŠNJAK U STATIČNOM POLOŽAJU

Iz ležanja na leđima podignite gornji dio kralježnice te aktivirajte trbuh, ovakav položaj zadržite šest sekundi te uz nekoliko sekundi odmora vježbu napravite sedam puta. Vježbom utječemo na aktivaciju mišića trupa.

 

 

UPOR NA PODLAKTICAMA

U uporu na podlakticama pokušajte zadržati kralježnicu u neutralnom položaju bez propadanja kukova. Tijekom izvedbe aktivirajte mišiće gluteusa. Navedenu poziciju zadržite 25 sekundi kroz 2 serije.

 

Više

Duh i tijelo

Ljudski je željeti nešto bolje i više od onoga što imamo jer težnja za boljim, mehanizam je koji nas motivira da napredujemo.

Drama Queen

Ljubav nestane istog momenta kada se pokažu prvi problemi.

Zanimljivosti

Želim nam svima u novoj godini zdravlje, mir i slogu jer možemo biti i za i protiv. To je čar svjesnosti i dar koji...

Seks

Poboljšajte stanje u postelji!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.