Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Riješite se umora eteričnim uljima

Kako se riješiti umora kada nemate vremena za meditaciju?

Nekako smo krenuli pobrojati praktično djelovanje eteričnih ulja kod različitih tegoba, pa ću tako nastaviti s umorom.

Umor je u današnjem vremenu vrlo česta pojava ali su uzroci umora raznovrsni. Uzrokuju ga ubrzani ritam života zvani stres, nedovoljno sna, nedostatak kisika u prostoru, kronično izlaganje visokorizičnim poslovima i situacijama, pomagačke profesije, neadekvatna prehrana, bolesti, alkoholizam, zloupotreba lijekova, učestala putovanja i promjene mjesta boravka, nesređeni obiteljski odnosi….. i još štošta.

Htjela bih vam barem malo pomoći kada se osjećate iscijeđeni, a morate još toliko toga u danu obaviti i pritom biti fokusirani. Svakako je prvi korak, kao i do sada, da se povučete na desetak minuta na neko mirno mjesto gdje ćete se pokušati opustiti i obnoviti.

peppermint-2496773_960_720

Eterično ulje paprene metvice je klasično aktivirajuće ulje.

Moja prva preporuka je eterično ulje geranija koje je odličan antidepresiv ali nas ne sedira već otpušta napetosti i uspješno energizira. Geranij savršeno oplemenjuje miris prostora potičući ljude, koji se nalaze unutar istog, na interakciju i kooperaciju. Dakle ako se želite opustiti i obnoviti nakapajte eterično ulje geranija 3-4 kapi na papirnatu maramicu i na miru ga udišite kroz nos kako bi vas ispunio svojim opojnim mirisom.

bouquet-2552965_960_720

Ako ga želite unijeti u svoj radni ili obiteljski prostor možete ga nakapati u aroma lampu ili na tepih. Svakako ga preporučujem ako želite kreirati idealan prostor za komunikaciju s osobom s kojom vam je inače teško komunicirati.

Klasična aktivirajuća eterična ulja su paprena metvica, ružmarin, limun, naranča, bergamot.

Međutim eterično ulje bora (pinus sylvestris) je vrlo intrigantno svojim mirisom ali iz iskustva znam da odlično djeluje kod kroničnog umora jer stimulira rad nadbubrežne žlijezde. Dodajte par kapi limuna i imate svoj mirisni eliksir.

Ovo je sve za danas nadam se da će vam koristiti ove kratke crtice.

Budite mi zdravi i nasmijani.

Veliki zagrljaj!

Autor: Dea Flores

Pročitajte još

Darivanje

Avonov ekskluzivan i inovativan sastojak Protinol™ nositelj je svjetski prestižne Edison nagrade za najbolji proizvod u 2021.

Zdravstveni karton

Zašto se osjećamo umorno i bezvoljno u zimskim mjesecima i kako si pomoći da preživimo zimu i dočekamo prve zrake toplog proljetnog sunca?

Duh i tijelo

Svako eterično ulje ima svoja svojstva, pa stoga i svoj jedinstveni raspon emocija koje može izazvati.

Savjeti stručnjaka

Sve što vam treba za ljeto bez komaraca i dosadnih insekata nalazi se na jednom mjestu.

Advertisement