Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Rješenje za prehladu pronađite i u svom tanjuru

Izgradnja imuniteta kontinuiran je proces, a započinje upravo u našem tanjuru.

Izgradnja imuniteta kontinuiran je proces, a započinje upravo u našem tanjuru. Na tržištu postoji bezbroj preparata za ublažavanje simptoma prehlada ili viroza, ali virusi koji nas napadaju zahtijevaju drugačiji pristup. Ne zaboravite kako je važno što i kako jedemo!

Mineral cink neophodan je za izgradnju imuniteta

Naše je tijelo gotovo savršeni stroj koji neumorno radi i balansira sa svakodnevnim stresovima i napadima na organizam. Upravo je jesen doba kada nam je tijelo izloženije i osjetljivije. Imunitet je na udaru, a različiti preparati koriste se za ublažavanje simptoma kada je viroza već nastupila. Važno je preventivno djelovati i opskrbiti tijelo vitaminima i mineralima te ga tako osnažiti da se može lakše obraniti.

Uz vitamine C, B i A, mineral cink ima važnu ulogu u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava. Uz navedene vitamine, cink je neophodan za pravilan rast i razmnožavanje stanica koje sudjeluju u imunološkim reakcijama. Pobrinite se da na najlakši način, upravo prehranom, unosite dovoljno cinka u organizam.

U kojim se namirnicama krije cink?

Jedan od najboljih izvora cinka u prehrani čovjeka jest crveno meso. Konzumacijom oko 100 grama crvenog mesa može se zadovoljiti čak oko 25 posto ukupnih dnevnih potreba za cinkom.  Cink iz crvenog mesa smatra se izrazito iskoristivim jer čak i male količine crvenog mesa u prehrani povećavaju apsorpciju cinka iz svih ostalih prehrambenih izvora cinka kao što su mahunarke i drugo povrće poput brokule, cvjetače, kelja i kupusa. Raznovrsna prehrana je imperativ za osnaživanje imuniteta, a uz lagano dinstano povrće,  komad crvenog mesa organizmu će dati potrebnu snagu za borbu u hladnim jesenskim danima.

crveno_meso

Sve što je potrebno nalazi se u omiljenom nedjeljnom ručku

Mamin kuhinju svi volimo, stoga zavirite u njezinu bilježnicu s receptima i priuštite si obrok na žlicu kad god stignete. U prehranu uvrstite variva od graha ili graška, a kao prilog mesu birajte kuhano povrće bogato cinkom. Za jačanje imuniteta nije nužno posezati za posebnim preparatima, sve što nam je potrebno nalazi se u omiljenom nedjeljnom ručku. Iskoristite početak sezone sarme i uživajte u tradicionalnim domaćim jelima, crvenom mesom bogatom cinkom i kiselom zelju bogatom vitaminom C.

Kombinacijom raznovrsnih namirnica, obroka i međuobroka, uz kretanje i boravak u prirodi možete ojačati svoj organizam. Budite važni sami sebi, obratite pozornost koje namirnice birate i neka prehrana bogata crvenim mesom bude vaš saveznik u borbi protiv prehlada i viroza.

Više

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

Putovanja

Jačanje imuniteta, mentalni rast, tretmani koji vraćaju balans i oslobađaju pozitivnu energiju, povratak prirodi i lokalnom…

Zdravstveni karton

Ovo superzdravo ulje također jača već oslabljeni imunitet tako što potiče funkcije bijelih krvnih zrnaca u borbi protiv štetnih patogena i mikroba.

Savjeti stručnjaka

Ako imate slab imunitet, muči vas nesanica, tjeskoba, problemi s urinarnim traktom ili jetrom, postoje biljke čiji moćni ekstrakti mogu ublažiti brojne tegobe na...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.