Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Rolada od Kinsale jastoga

Meso jastoga ili meso kozica bit će idealni za ovu kombinaciju.

Donal priprema čudesna lokalna jela s ljubavlju prema irskoj gastronomiji, stvarajući prave gozbe za dušu, oči i nepce!

Za ovaj aioli umak nemojte štedjeti – upotrijebite najkvalitetnija jaja. Ulje možete dodavati dok se ne stvori savršena tekstura majoneze. Meso jastoga ili meso kozica bit će idealni za ovu kombinaciju.

Sastojci

Za aioli:

  • 2 žumanjka
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1/2 žličice Dijon senfa
  • 1 češanj češnjaka, sitno mljevenog
  • 600 ml biljnog ulja
  • Sok od ½ limuna, po ukusu
  • Morska sol
  • Pesto od divljeg češnjaka (po mogućnosti)

Za nadjev:

  • ½ krastavca, bez sjemena i sitno nasjeckanog
  • 1 štapić celera, sitno nasjeckan
  • 4 mlada luka, sitno narezana
  • 500 g mesa jastoga, kuhanog i grubo nasjeckanog

Servirati

  • 4 raspolovljena duguljasta peciva, tostirana
  • Mala šaka vlasca, sitno nasjeckana
  • Cvjetovi vlasca

Priprema

U čistoj staklenoj posudi umutite žumanjke, bijeli vinski ocat, dijon senf i sitno mljeveni češnjak dok se ne sjedine. Biljno ulje ulijte polagano i ravnomjerno u smjesu od žumanjaka uz snažno miješanje dok ne dobijete zgusnutu majonezu. Ako imate pesto od divljeg češnjaka, dodajte žlicu kako biste poboljšali okus aiolija. Stavite sol i limunov sok prema potrebi.

Stavite sastojke za punjenje u zdjelu i prelijte s malo majoneze dok se potpuno ne prekrije. Staviti na stranu.

Pripremite kiflice tako da stavite začinjenu mješavinu krastavaca i jastoga u tostirano pecivo, dodajte komadiće aiolija i ukrasite cvjetovima vlasca.

Izvor Donalova irska avantura

Više

Gastronomija

Što kažete o kozicama u tempuri za početak? Pa onda slijede grilana hobotnica s rižotom od šafrana i zeleni makaruni s jastogom? A na...

Gastronomija

Kremaste strukture, načinjeni su na bazi Zvijezda majoneze koja ove godine slavi 60. rođendan i dodatak su svim vrstama jela, povrća, pohanog, paniranog mesa...

Gastronomija

Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od...

Predstavljamo

Itekako je bitno spomenuti kako zeleni papar pozitivno utječe na probavu jer pomaže kod ublažavanja grčeva, smanjuje nadutost te općenito blagotvorno djeluje na metabolizam.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.