Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
A scene from The Nutcracker by The Royal Ballet @ The Royal Opera House, Covent Garden, London

Zanimljivosti

Royal Opera House i ove sezone ekskluzivno u CineStaru i Kaptol Boutique Cinema

Program Royal Opera House kojeg ćete gledati u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu te u CineStar kinima diljem Hrvatske, predstavit će iznimne balete i opere.

O tome da ćemo jednog dana u kinu gledati izravne prijenose najvećih svjetskih opera, najizvođenije balete i najpopularnije koncerte, do prije par godina nismo mogli ni sanjati. A zadnjih nekoliko godina upravo su nas na to navikla kina s pet zvjezdica. CineStar će i ove sezone ugostiti izuzetnu sezonu opera i baleta Royal Opera Housea, zahvaljujući satelitskom prijenosu u više od 700 ekskluzivnih kina diljem svijeta.

Rigoletto

Program Royal Opera House kojeg ćete gledati u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu te u CineStar kinima diljem Hrvatske, predstavit će iznimne balete i opere. Kraljevski balet sezonu otvara 9. prosinca spektakularnom produkcijom Orašara Petera Wrighta. Blagdanski favorit za cijelu obitelj, stvoren je za The Royal Ballet 1984. godine i od tada oduševljava publiku. Osim satelitskog prijenosa, ovaj i sve naredne spektakle bit će moguće pogledati i naknadno kao snimku, u obliku organizirane projekcije što je ujedno i zanimljiv sadržaj za škole.

Scott Hendricks as Baron Scarpia during the Te Deum at the end of Act I of the Royal Opera revival of Tosca (2006) by Giacomo Puccini (1813-1924) directed by Jonathan Kent (revival directed by Andrew Sinclair) with set and costume designs by Paul Brown and lighting design by Mark Henderson, performed at the Royal Opera House, Covent Garden on 6 July 2013. ARPDATA ; TOSCA by Puccini ; Scott Hendricks (as Baron Scarpia) ; The Royal Opera ; At the Royal Opera House, London, UK ; 6 July 2013 ; Credit: Tristram Kenton / Royal Opera House / ArenaPAL

Sezonu Kraljevske opere otvorit će Puccinijeva Tosca, 15. prosinca. U novoj godini slijedi obljetnica prikazivanja Verdijeva Rigoletta i to u četvrtak, 10. ožujka 2022., u čast 171 godine premijere od 1851. Ova će verzija biti prva produkcija Olivera Mearsa otkako je postao direktor The Royal Opere 2017.

Baletna sezona 2021/2022 uključuje i remek djelo Kennetha MacMillana, Romeo i Julija, klasičnu adaptaciju Shakespeareove drame, s upečatljivim dizajnom Nicholasa Georgiadisa i uz Prokofjevljevu glazbu, baš na dan zaljubljenih, 14. veljače 2022. Prijenos proslavljene produkcije Labuđeg jezera u možete pratiti 19. svibnja 2022.

Sezonu Kraljevske opere zaključit će proslavljena La Traviata Richarda Eyrea. Verdijeva prekrasna partitura sadrži neke od njegovih najnadahnutijih arija i dueta, koji kulminiraju nezaboravnim, srceparajućim završnim činom. Očekujemo ju 13. travnja 2022.

Prijenosi Royal Opera House doista su izvrstan razlog da najbolje od londonske kulturne scene doživite na velikom platnu i uz sjajno ozvučenje. Ukoliko to još niste doživjeli, vrijeme da isprobate i u to zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema te u CineStar kinima u Splitu (CineStar Joker), Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Osijeku, Varaždinu i Slavonskom Brodu.

Ulaznice su u prodaji, a za Orašara savjetujemo da mjesto osigurate već sada jer je spektakl koji mnogi tradicionalno ne propuštaju. Pogotovo sada, kad su mnogima čarolija teatra i kina odličan način da sanjaju, putuju te da namire dio apetita za kulturnim sadržajima.

Više

Zanimljivosti

CineStar kina ove godine slave punih 20 godina postojanja i sve vas pozivaju da se u srijedu 22. studenog opustite uz odlične filmove i...

Dobar posao

Željka Barišić Pulig ravnateljica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prva je žena u povijesti zagrebačkog HNK na ovoj čelnoj poziciji.

Zanimljivosti

Jesen miriše na kokice i odlične filmove u CineStaru  

Drama Queen

Počinju predizborna obećanja koja, od stoljeća sedmog, idu pogoditi u srce svakog pravog Hrvata.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.