Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Ružičastim nebom otvoren mjesec posvećen borbi protiv raka dojke

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, u 11 sati je od Hrvatskog narodnog kazališta krenula tradicionalna povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke, ali i sve one koji se hrabro bore s tom zloćudnom bolesti.

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, u 11 sati je od Hrvatskog narodnog kazališta krenula tradicionalna povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke, ali i sve one koji se hrabro bore s tom zloćudnom bolesti. Povorka hrabrosti zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je puštanjem rozih balona započelo obilježavanje 24. dana ružičaste vrpce.

Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, pozdravila je okupljene građane ispred Hrvatskog narodnog kazališta i poslala poruku svim ženama da pravovremeno odlaze na preglede dojki jer je na vrijeme otkriven rak izlječiv u preko 90% slučajeva.

“Prema posljednjim dostupnim podacima u 2020. godini zabilježeno je 2869 slučajeva raka dojke, a od ove zloćudne bolesti u 2022. umrlo je 647 žena. Rak dojke najčešći je oblik zloćudne bolesti u Hrvatskoj, ali i u većini zemalja u svijetu. Dobra vijest je da od 2016. godine bilježimo pad mortaliteta raka dojke u Hrvatskoj i to za 25 – 30 % u odnosu na ranije godine – rekla je Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak.

Upravo zato, Europa Donna Hrvatska konstantno radi na edukaciji žena i podizanju svijesti o bolesti i važnosti redovitih pregleda. Aktivnosti udruge prepoznale su i podržale brojne tvrtke među kojima je Tekstilpromet koji je posebno za ovu prigodu pustio u prodaju platnenu torbu koju je dizajnirao poznati domaći dizajner, Ivan Friščić, a prihod od prodaje tijekom cijelog listopada donirat će udruzi Europa Donna Hrvatska. Juliana Nails će tijekom listopada donirati 5 eura od svakog prodanog Start Seta i na taj način podržati rad udruge i borbu protiv raka dojke. Već 10. godinu zaredom, kamapnjom Snaga je u nama, Salvus podržava mjesec borbe protiv raka dojke prodajom Solgar Skin, Nails and Hair formule te 1 euro od svake prodane bočice donira udrugama Europa Donna Hrvatska za program psihološke pomoći i udruzi Nismo same za program prijevoza žena na kemoterapije.

Kao simbol podrške oboljelima, u suradnji s poznatim dizajnerom, Ivanom Friščićem, koji stoji iza domaćeg modnog brenda Delight Luxury, tvrtka Tekstilpromet, pokrenula je inicijativu prodaje posebno oblikovane platnene torbe. Zainteresirani će torbu moći kupiti u svim trgovinama Tekstilprometa i putem web trgovine do kraja listopada, a sav prihod od prodaje bit će doniran udruzi Europa Donna Hrvatska.

Dan ružičaste vrpce podržale su i poznate osobe iz svijeta politike i javnog života. Na Cvjetnom su se trgu obilježavanju tako pridružili: Iva Radić, Peđa Grbin, Lana Gojak Bajt, Franka Batelić, Uršula Tolj i Josipa Pavičić.

Ne propustite

Beauty report

FOREO, švedski skin-tech div, nudi vrhunska rješenja za zdrav i blistav izgled kože - inovativni proizvodi će osiguravati optimalnu njegu, prilagođenu svim vremenskim uvjetima...

Duh i tijelo

Gušenje pravih osjećaja čovjek na kraju uvijek plaća zdravljem. 

Savjeti stručnjaka

Jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina širom svijeta doživjet će prijelom kosti zbog osteoporoze.

Savjeti stručnjaka

Jeste li nekad mogli pretpostaviti da aspirin možete koristiti i u druge svrhe, a ne samo za smanjivanje boli?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.