Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

S koljena na koljeno: Savjeti koje bi svaka mama željela dati svojoj kćeri

Otkako je svijeta i vijeka mudrosti se prenose s koljena na koljeno.

Otkako je svijeta i vijeka savjeti se prenose s koljena na koljeno. Mnoga iskustva koje su naši preci skupili i prenijeli nam i danas su nam dragocjena su u svakodnevnom životu. Osobito značajnu ulogu ovdje igraju mudrosti i savjeti koji se gotovo pa redovito nasljeđuju po ženskoj liniji.

Jeste li vi dobile neke od savjeta od svojih mama ili baka? Jeste li ih prenijele svojim djevojčicama?

U nastavku donosimo neke od savjeta za koje nam se čini kako bi svaka majka trebala dati svojim kćerima.

Fizička privlačnost sjajan je način za privući pažnju

Međutim, mentalna privlačnost jedini je način da tu pažnju zadržite. Stoga je vrlo važno obrazovati se i ulagati u sebe. Osvijestite svoje misli, poradite na onim toksičnima koje se ponavljaju.

Nosite se sa svojim nesigurnostima (svi ih imaju!), ali i naučite kako biti sretne same. Biti dobra sama sa sobom i prihvaćati sebe, najbolji je način za zadržati pažnju drugih.

Neka vam bude normalno reći ”NE” bez potrebe da ga pretjerano objašnjavate i opravdavate se

Ako netko ne razumije ili ga čak vrijeđaju vaše granice, to nije vaš nego njegov problem. Jedino što možete izgubiti ako jasno do znanja date što vam ne odgovara je nezadovoljstvo koje biste mogle osjetiti kad biste pristale na stvari koje ne želite. Razmislite o ovome: Najbolje je izgubiti težinu mišljenja drugih ljudi o vama.

Ne pristajte na tuđu definiciju ”zabave”

Jer zabava ne znači opijati se, partijati i družiti se s ljudima koji vam ne odgovaraju. Zabavno može biti i provoditi vrijeme sama sa sobom i svojim mislima i osjećajima, provesti večer čitajući dobru knjigu, slušajući glazbu, stvarajući ili jednostavno šećući. Čak i ako vam je gušt odraditi neki posao, i to može biti sinonim za zabavu. Zapamtite, zabavu same definirate.

Obitelj koju ćete stvoriti važnija je od obitelji iz koje ste potekle

Prije udaje razgovarajte o roditeljstvu, uvjerenjima koje želite prenijeti na svoju djecu, o financijama i plaćanju računa, o traumama iz djetinjstva, seksualnim očekivanjima, ali i onim financijskim, o zdravlju, obitelji, karijeri i obrazovanju. Kad ste zaljubljene čini se kako ljubav sve rješava, no istina je kako ljubav nije dovoljna.

Period od 15 do 30 godine zlatno je doba vaših života

Naravno da život ne prestaje u tridesetima, no između 15 i 30 stjecat ćete prijatelje i gubiti ih. Činit ćete greške i ispravljat ćete ih. Padat ćete, nećete uspijevati, učit ćete, shvaćati gdje griješite, stvarnost će vas udarati jako i snažno poput meteora. U tom ćete se razdoblju zaljubiti i bit ćete povrijeđene. Izgubit ćete i sebe, no na kraju ćete postati jače.

Ovo je vrijeme kad biste trebali naučiti razliku između uništavanja i uživanja.

‘Izliječite’ se prije nego što dobijete djecu

Kako se vaša djeca ne bi trebala liječiti od toga što ste im vi bili roditelj. A svojim roditeljima oprostite njihove greške. Bit ćete puno sretniji ako ih prestanete kriviti.

Vi ste jedine i u potpunosti odgovorne za svoj život

Nitko vas neće spasiti, jedina osoba koja stoji na putu svega što želite jeste vi same. Vjerujte da ste sposobne za velike stvari u životu. Vjerujte u sebe.

Ne propustite

Obitelj

U modernom roditeljstvu često se raspravlja o tome kako najbolje zabaviti djecu i održati njihov interes.

Darivanje

Možda ste jednostavno negdje putem naučili žrtvovati sebe da bi vas drugi voljeli.

Zanimljivosti

Zaklada Nora Šitum, u subotu 25. svibnja, od 17 do 20 sati u Parku Maksimir organizira treću po redu dječju utrku pod geslom „Zdrav...

Drama Queen

Metode pomognute oplodnje rezultirale su rađanjem oko 10 milijuna djece diljem svijeta. U Hrvatskoj je to negdje oko 5 % od ukupno rođene djece

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.