Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Samo za prave vozačice!

Ovo bi trebala biti pravila za sve vozače, a ne samo za vozačice.

Nakon što pročitate ovih 15 pravila, prva stvar koja će vam pasti na pamet je – zar se ovo odnosi samo na žene? Ovo bi trebala biti pravila za sve vozače, a ne samo za vozačice. No, šalimo se samo! Ali, izvucite ono pozitivno iz cijele priče. Kada vidite muškarca za volanom vozila sa istrošenim gumama koji je ostao bez benzina, ima otvorne prozore i još vas zaustavlja da mu posudite mobitel jer mu se baterija ispraznila, u šali mu dobacite da se za vožnju pripremio kao žena.

Na temelju svog iskustva, a po „narudžbi“ proizvođača guma Goodyeara, njihov poznati trkač i glavni inženjer Agnes Ench napisao je 15 korisnih spoznaja koje bi mogle pridonijeti većoj sigurnosti žena na cesti. Nije nam jasno koja je razlika između muškaraca i žena u tim pravilima, ali smo sigurni da nove obožavateljice na temelju ovih savjeta nije dobio.

Što vam je činiti?

 1. Redovito provjeravajte potrošenost guma i dubinu gaznog sloja. Tlak u gumama provjeravajte barem jedanput na mjesec i samo dok su gume hladne.
 2. Provjerite jesu li svi suputnici vezani i da li ima nepričvršćenih predmeta u prtljažniku koji bi mogli poletjeti u slučaju naglog kočenja.
 3. Morate znati kako se otvara prtljažnik, gdje su upozoravajuća svjetla i sigurnosni trokut, prva pomoć i rezervna guma. Prošećite oko vozila i pregledajte kakvo je njegovo opće stanje i kakvo je stanje guma.
 4. Mobilni telefon uvijek imajte u blizini i pazite da je baterija na njemu puna.
 5. Zaustavite vozilo na sigurnome mjestu i pokušajte utvrditi moguće razloge kvara ako primijetite čudne zvukove ili čudno ponašanje vozila.
 6. Prozori na automobilu neka uvijek budu barem tri četvrtine zatvoreni, a pogotovo u gradu ili prilikom vožnje u nepoznatim ili opasnim područjima.
 7. Na dužim putovanjima uzmite si predah od 10 minuta svakih dva sata. U spremniku uvijek imajte dovoljno goriva; možda izgleda samo po sebi razumljivo, ali na dugim putovanjima najbliža benzinska crpka može biti udaljena i do 50 kilometara.
 8. Uvijek održavajte sigurni razmak. Pri brzini od 30 km/h to je 1,5 dužina vozila, a pri brzini od 100 km/h pet dužina vozila.
 9. Po mokrim cestama udvostručite razdaljinu između vozila od preporučene po suhom vremenu.
 10. Jesenska kiša zna iznenaditi zbog razmočenog sloja prašine ili suhog lišća.
 11. Kroz duboku vodu vozite polako i lagano stiščite kočnicu kako bi se one lakše osušile.
 12. Kako djeca imitiraju svoje roditelje, u njihovoj blizini izbjegavajte nagle i nepromišljene poteze u vožnji.
 13. U slučaju kvara, vozilo što prije maknite sa ceste i upalite upozoravajuća svjetla.
 14. U slučaju lakšeg sudara po noći ili na nekom osamljenom mjestu, neka vas drugo vozilo prati do automehaničara ili do najbliže policijske postaje.
 15. I za kraj, najvažnije, izbjegavajte vožnju pod utjecajem alkohola.

 

Ne propustite

Seks

Donosimo male tajne velikih zavodnica i neke provjerene beauty trikove uz koje ćete zablistati u punom sjaju!

Duh i tijelo

Kako živjeti sretno...

Zanimljivosti

Slavna dama ljubičastih očiju, Elizabeth Taylor, nije samo ostavila neizbrisiv trag u povijesti glume kao prva najplaćenija glumica s najskupljom kolekcijom nakita.

Moj dom

Ovlažiti prostorije je jednostavno. Dovoljno je iskoristiti ono što se u svakom domu nalazi na dohvat ruke.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.