Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Foto Marijo Poje - Sanja Tatalović

Istaknuto

Sanja Tatalović: Zašto je ženama današnjice tako teško ostvariti komunikaciju, partnerstvo, vezu?

Više od 20 godina Sanja Tatalović se bavi terapeutskim radom, koristi mnoge tehnike i održava radionice. Danas ćemo razgovarati o jednoj od njenih radionica, popularnoj Laliti.

Više od 20 godina Sanja Tatalović se bavi terapeutskim radom, koristi mnoge tehnike i održava radionice. Danas ćemo razgovarati o jednoj od njenih radionica, popularnoj Laliti.

Draga Sanja, objasni nam kakva je to radionica?

Lalita je radionica usmjerena na vraćanje svježine, radosti i autentičnosti svakoj ženi. Svaka žena ponekad se osjeća jadno, turobno, iskorišteno, premoreno. Fali joj preobrazba, neki novi početak, osobno resetiranje i bistrenje vlastitog dna. Žene često osjećaju nedostatak spontanosti i originalnosti u životu pa se ulaze u krivnju jer im se život svodi na imitacije, poze i dekorativu. Nedostaje im srčanost, istinska srdačnost pa su žalosne jer i same vide kako im treba drama i teatralnost, tračevi da bi izrazile emocije koje drži u sebi.

Lalita se bavi i komunikacijom, odgovara na pitanja – zašto je ženama današnjice tako teško ostvariti komunikaciju, partnerstvo, vezu? Zašto nam je draže kukati u vlastitoj zoni komfora nego se otisnuti u zajedništvo i prihvatiti sebe i druge sa svim ožiljcima i traumama i s tim posebnostima graditi svoju individualnost i vlastiti integritet bez bježanja i friziranja. Isto tako prihvatiti drugoga i voljeti, prihvatiti zajedništvo i biti zadovoljna u toj zajednici bez trpljenja i žrtve. Sve su to izazovi života koje na Laliti analiziramo,objašnjavamo, osvještavamo i gledamo u te zamke i stramputice.

Lalita kroz kognitivne procese, grupni rad i meditaciju probija neke nove horizonte i ukazuje na prilike i načine koje žena možda ne vidi. Cilj je sagledavanje i naš novi stav prema starim stvarima i naravno, onda se mijenja i posljedica naših akcija. To je ta promjena s kojom su žene iznimno zadovoljne.

Kako se možemo uključiti u radionicu? Hoće biti, moguće nekih online radionica?

Radionica se održava po dogovoru vikendom. Sljedeća je 5. i 6. 9. , zatim 12. i 13. je Lalita 2, pa krajem mjeseca Lalita 1. Žene se mogu prijaviti telefonski ili mailom.

Online radionice nisam prakticirala jer je za ovu vrstu rada bliskost i prisnost izuzetno važna. Puno finih informacija koje su esencijalne za ovu vrstu rada ne mogu se prenijeti online putem. Neke stvari imaju svoju vrijednost baš jer su staromodne i delikatne. Takve su i žene i ženstvenost, Takva je i Lalita. Ja vam on line putem mogu prenijeti informaciju, ali bit Lalite dobit ćete u grupi žena i vidjet ćete razliku.

S čime se žene danas najviše bore?

Bore se sa samima sobom, svojim umom, onda mislima koje su u raskoraku sa srcem, sa starim principima naučenim tko zna gdje i od koga, bore se sa svojom mamom, bore se s muškarcima, ambicijama, perfekcionizmom, bore se sa starošću, izgledom i trendovima, bore se neprestano i u toj borbi gube energiju, snagu i ljepotu. Lalita ih poziva da odustanu od borbe, proglase mir sa sobom i svojom okolinom i daje im uputu kako da to naprave.

Što su žene naučile za vrijeme ove korona krize?

Kao i svi, naučile su da se sustav ne brine za pojedinca nego za sebe, da je sreća i uspjeh individualna kategorija za koju se trebamo pobrinuti sami. Naučili smo da je potrebno preuzeti odgovornost za sebe, za vlastiti život i njegovu kvalitetu i staviti stvari u perspektivu.

Vidjeli smo koliko smo krhki, ranjivi i lomni, kako smo kratko na ovoj planeti i s ovim ljudima i da trebamo cijeniti i slaviti svaki trenutak kao dar sa zahvalnošću. Za dobar život potrebna je vještina i puno više od zadovoljenja potreba. Ono istinsko, iskreno, suptilno i delikatno pokazalo se presudno, u ovoj koroni, kao i u ljudima, a to je okosnica seminara Lalita.

Nešto za kraj…

Najduže putovanje počinje prvim iskorakom, zato pozivam sve žene da se odvaže i da se prijave na Lalitu. Ono što je važno za naglasiti da je cijena radionice proizvoljna donacija svake polaznice na kraju seminara.

Dakle, prepreka nema. Info: [email protected], ili sms na 091 73 888 41

Pročitajte još

Zanimljivosti

Postoji evolucijsko objašnjenje za poznati scenarij u kojem žene nose džemper na posao, dok se njihovi muški kolege osjećaju ugodno noseći kratke rukave u...

Beauty report

Sans Soucis mlijeko i losion za tijelo formulirano je kako bi vratilo živost i elastičnost vašoj kožu, s predivnim mirisom koji će vas svakodnevno...

Savjeti stručnjaka

Od početka pandemije koronavirusa u ožujku 2020., preporuke Svjetske zdravstvene organizacije jasno ukazuju na važnost neposrednog kontakta i zajedničkog boravka majke i novorođenčeta, čak...

Top menadžerica

Zbog rodnih predrasuda žene redovito rade slabije plaćene poslove na kojima teže mogu napredovati.

Advertisement