Saveznik svakog roditelja već 25 godina

Nedavno američko istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da fotkanje selfija može doći do te granice da postane ovisnost, no problem se javlja i onda kada djeca približe glave da stanu u fotografiju pri čemu odrasle uši sretno i lako prelaze s glave na glavu i šire se. Dijeljenje kapa u zimskom razdoblju, češljeva i ostalog pribora za kosu također dovodi do prijenosa gnjida i odraslih uši s osobe na osobu.

Roditelji se s tom najezdom bore godinama, pri čemu posežu za raznim metodama poput šišanja kose, insekticida i šampona. Znanstvenici ipak preporučuju jeftiniji, učinkovitiji i sigurniji način uklanjanja uši i gnjida – iščešljavanje, čime se smanjuje opasnost od alergijske reakcije i iritacije kože. Lictec V-Comb električni češalj posljednja je inovacija u rješavanju problema s ušima. Ovaj proizvod australske kvalitete, usisavanjem i češljanjem skida odrasle uši i gnjide s kose bez obzira na njenu dužinu i gustoću.

Rezultati vidljivi za vrijeme tretmana

Nametnici se češljanjem usisavaju s tjemena i kose, pohranjuju se u filter unutar uređaja koji je osvijetljen te se dobiva trenutna povratna informacija o ušljivosti. Tako uši i gnjide ostaju zarobljene, a filter se nakon tretmana vadi iz uređaja i zatvara poklopcem kako bi se uši higijenski deponirale. Pogodan je i za dugu i kratku kosu, ne sadrži kemijalije i alergene te je vrlo jednostavan za korištenje što Licetec V-Comb češalj ističe naspram ostalih načina borbe protiv uši.  Osim toga, uređaj se uključuje u struju te ne koristi baterije.

Kako se riješiti uši u 14 dana?

  1. Prva 4 dana je važno svakodnevno koristiti češalj kako bi se odrasle uši (veličine sezama) uklonile iz kose. Ovaj je korak izričito važan jer ženka uši izliježe 8-10 gnjida dnevno.
  2. Iz gnjida se nakon 6 do 10 dana izlegnu ličinke (male i teško vidljive). U ovom je koraku misija riješiti se svježe izlegnutih ličinki prije nego postanu odrasle i počnu izlijegati nove gnjide.
  3. U zadnjoj je fazi cilj spriječiti vraćanje nametnika tako što se djetetova kosa pregledava sljedeća 4 dana nakon dolaska iz vrtića ili škole.

Licetec V-Comb češalj dostupan je u ovlaštenim trgovinama po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 299,00 kn, a Licetec V-Comb paket od 8 filtera 89,00 kn.