Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Savjet kozmetologa: Kako pripremiti kožu za sunce

Koži treba priuštiti piling, čišćenje i dobru hidrataciju, kako bi joj vratili stari sjaj, kako bi bila zdrava i spremna na vanjske sunčeve utjecaje.

Proljeće je idealno vrijeme za pripremu kože za tople, ljetne dane i sunčev utjecaj. Iako je koža naš najveći organ, nažalost, često je zapostavljamo. Naime, koža je zimi izložena niskim temperaturama i istovremeno suhom i toplom zraku u zatvorenom prostoru, što rezultira njenom isušenosti i osjetljivosti, a često bude i hrapava. Valja napomenuti kako se, zbog svega navedenog, gornji slojevi kože nisu obnavljali istom brzinom kao što se obnavljaju u toplijim danima. Upravo zato, koži treba priuštiti piling, čišćenje i dobru hidrataciju, kako bi joj vratili stari sjaj, kako bi bila zdrava i spremna na vanjske sunčeve utjecaje.

Klasično, mehaničko čišćenje lica uvijek je dobra odluka, u svako godišnje doba, a posebno u proljeće. Znam kako je mnogima mehaničko čišćenje lica nelagodno, bolno, a na osjetljivoj koži može ostaviti ožiljke, pa bih preporučila novi hit tretman Hydrafacial.

Hydrafacial

Hydrafacial sadrži sva tri koraka u jednom: piling, dubinsko čišćenje, dubinsku hidrataciju i dubinsku detoksikaciju. Koža nakon tretmana, koji je u potpunosti bezbolan, odmah dobiva poseban glow efekt i zdrav izgled u samo 30 minuta.

Prvi dio tretmana je piling ili eksfolijacija, koji uklanja odumrle stanice i nečistoće, te priprema kožu za bolje upijanje i njegu. Drugi dio tretmana je dubinsko unošenje preparata, kako bi se sve nečistoće koje se nalaze u našim porama smekšale i pripremile za izvlačenje pomoću vakuuma.

Nakon pripreme, dolazi izvlačenje nečistoća, pomoću posebne vorteks tehnologije, a kao posljednji korak, u kožu lica dubinski apliciramo preparate za detoksikaciju i dubinsku hidrataciju.

Svaka faza ovog tretmana ima svoj poseban nastavak na uređaju s kojim se tretman izvodi. Rezultat je čista, zdrava, hidratizirana i sjajna koža. Svakako bih dodala kako je i kućna skincare njega vrlo važna. To znači da svaku večer trebamo skidati šminku i čistiti kožu s preparatima poput mlijeka za čišćenje lica i tonika. Uz to, neizostavna je hidratantna krema, naravno, adekvatno odabrana po tipu kože.

S obzirom na to da je sunce štetno za kožu ako je bismo zaštitili, bitno je tijekom dana koristiti kremu s visokim zaštitnim faktorom. Također bih preporučila i pripremu organizma iznutra za sunčev utjecaj na koži, koja također pomaže, tako da ćemo unositi hranu tj. namirnice bogate karotenom i vitaminom E: mrkva, slatki krumpir, tikvice, brokula, mango, marelica, kelj, grašak, rajčica, dinja…

Uz ovu pripremu kože lica, odlično i kao nadogradnja idu anti-age tretmani ako su potrebni. O raznim anti-age tretmanima, njihovim benefitima i kada je najbolje vrijeme za njih, pisat ćemo u sljedećim temama.

Ivana Škender, Kozmetolog i wellness manager

Autorica: Ivana Škender, Kozmetolog i wellness manager, Dharma – institut ljepote

Više

Trendovi

Kako bi nas ovog ljeta motivirao da ponosno ispričamo priče upisane na našoj koži, Dove je objavio poseban rječnik.

Savjeti i preporuke

Pod okriljem L'Oréal Professionnela nastali su Salon Expert saloni, koji s brandom dijele viziju, potrebu za stalnim usavršavanjem i težnju za postizanjem najboljih rezultata te...

Trendovi

Nova kolekcija karizmatičnog brenda Femme Marquise kao glavnu nit vodilju ovog puta imala je upravo vrijeme ispred nas i činjenicu da ćemo ove godine...

Darivanje

Postanite lice NIVEA Cellular LUMINOUS630 linije i osvojite sjajne nagrade!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.