Savjeti za savršeni medeni mjesec

Iako potječe još iz 5 stoljeća, bračno putovanje ili medeni mjesec vremenom se prilagodio željama mladenaca te suvremenom načinu života. Poseban naglasak stavljen je na njihovu intimu i uživanje u prvim bračnim danima na romantičnim lokacijama diljem svijeta.

No, kako isplanirati i na što pripaziti donosimo u 8 kratkih crtica.

1. Planiranje započnite rano

Što prije, to bolje. Tak oćete imati dosta vremena za istraživanje i dobit ćete točno ono što želite.(Pojedina mjesta ili datumi su rezervirani i godinu dana unaprijed.)

2. Podijelite planiranje

Nakon svega, ovo je medeni mjesec za vas oboje. Ako bi sve odluke donosili sami, osjećali biste krivnju ako stvari ne idu savršeno.

3. Postavite okvirni proračun

Razgovarajte o svojim očekivanjima i prioritetima, tako da se možete prije puta složiti na što ćete trošiti i na čemu ćete štedjeti.

4. ‘Take it easy’

Prvih nekoliko dana planirajte laganiji tempo tako da se možete oporaviti od post-vjenčane iscrpljenosti i usredotočiti se jedan na drugog.

5. Potražite dodatne besplatne informacije

Prosurfajte netom i informirajte se o hotelima, restoranima, aktivnostima i svečanostima.

6. Planirate preuzeti suprugovo prezime?

Osim ako planirate medeni mjesec sa zakašnjenjem, nećete imati vremena promijeniti putovnicu, vozačku dozvolu,… sve dok se ne vratite s medenog mjeseca. Umjesto toga, koristite svoje djevojačko prezime na svim putnim dokumentima (vize, zrakoplovne karte).

7. Ne zaboravite na humor

Malo fleksibilnosti svakako je potrebno na svakom putovanju. Očekujte da sve stvari neće uvijek ići po planu. Učinite ili promijenite ono što možete, a zatim se opustite i uživajte u svom medenom mjesecu. Nakon par dana ili čak nakon par sati vjerojatno ćete se svemu samo smijati.

8. Recite svima da ste na medenom mjesecu!

Nemojte biti stidljivi. Vjerojatno ćete uživati u posebnom tretmanu, kao što su pozdravni šampanjac ili poklon-košara s voćem u sobi.