Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Saznajte kako uspješno voditi posao od kuće

Odgovarajući na potrebe sve većeg broja žena koje se odlučuju na samozapošljavanje i rad iz kućnog ureda, mreža poslovnih žena Women in Adria izdala je knjigu „Kako pokrenuti i voditi posao od kuće?“.

Odgovarajući na potrebe sve većeg broja žena koje se odlučuju na samozapošljavanje i rad iz kućnog ureda, mreža poslovnih žena Women in Adria izdala je knjigu „Kako pokrenuti i voditi posao od kuće?“.

Čak 90 posto poduzetnica u Hrvatskoj koje imaju djecu, rade od kuće, pa mreža Women in Adria kućni ured smatra najboljim inkubatorom ženskog poduzetništva. Rad od kuće poduzetnicama pruža željenu fleksibilnost. Iskustva poduzetnica koje je anketirala Women in Adria, otkrivaju da i kad im poslovanje naraste te se ukaže potreba za vanjskim uredom, poduzetnice često kombiniraju rad iz kućnog i vanjskog ureda.

Riječ je o priručniku, jedinstvenom u ovom dijelu Europe koji uz mnoštvo praktičnih savjeta o organizaciji i uređenju kućnog ureda donosi i preporuke stručnjaka kako poslovanje takvog ureda uskladiti sa zakonskom regulativom. Autori su Kristina Brkić, Marija Šarušić, Danijela Iveljić, Božica Martinko, Martina Čižmić i Miroslav Wranka.

ured2

Rad od kuće specifičan je oblik poslovanja o kojem knjiga „Kako pokrenuti i voditi posao od kuće?“ daje cjelovitu sliku. Među ostalim, tu su savjeti o financijama, zaštiti na radu i zaštiti od požara te savjeti za izbor tehnologije – od preporuka računalne opreme do korisnih alata za poslovanje u „oblaku““, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria, predstavljajući knjigu na edukativnoj konferenciji naslovljenoj po knjizi.

„Postojećim poduzetnicima koji rade od kuće, knjiga će poslužiti kao sjajna provjera rade li sve u skladu sa zakonom, te poticaj da unaprijede svoje poslovanje, a budućim poduzetnicima ona je vodič koji će im pomoći da hrabro zakorače u novu karijeru. Kako ih financijski dio pritom ne bi ustrašio, knjiga pojašnjava u kojem pravnom obliku mogu djelovati, što sve spada u troškove kućnog ureda, koje evidencije trebaju voditi  te zašto trebaju imati knjigovođu, odnosno računovođu“, rekla je Danijela Iveljić, vlasnica i direktorica tvrtke Ergon.

„Svaki poduzetnik, kako onaj koji zapošljava samo sebe, tako i onaj s više zaposlenih svoje poslovanje treba uskladiti sa zakonima o zaštiti na radu te zaštiti od požara. Ako je riječ o samozaposlenoj osobi koja radi iz kućnog ureda, ona mora biti osposobljena za početno gašenje požara, a njezin prostor mora zadovoljiti minimalne tehničke, odnosno sigurnosne uvjete. Poduzetnici pak koji zapošljavaju dvije ili više osoba, moraju zadovoljiti mnogo više uvjeta te provesti niz ispitivanja“, savjetuje Božica Martinko, diplomirana inženjerka sigurnosti iz tvrtke Abeceda zaštite.

„Ova knjiga želi ohrabriti sve žene i majke koje imaju veliku zalihu kreativnosti i dobre volje, da se odvaže i pokrenu posao od kuće. Zato posljednje poglavlje donosi stvarne priče uspješnih hrvatskih poduzetnica u kojima žene koje maštaju o svojem biznisu, mogu pronaći nadahnuće“, istaknula je Ivana Matić.

[box style=”0″]

Darujemo 2 knjige „Kako pokrenuti i voditi posao od kuće?“ našim vjernim čitateljicama!
Što trebate? Pošaljite mail na [email protected] :

  • stavite naslov PODUZETNICA
  • dodajte svoje kontakt podatke
  •  napišite nam što mislite o radu od kuće
  • lajkajte naš Facebook profil

Prijave primamo do 2. svibnja, točno u podne.

Dobitnice: Nikolina Varga i Nikolina Tot!

[/box]

Ne propustite

Darivanje

Dvoje ljudi sjedi za stolom i razgovara. Prizor je toliko svakodnevan da je sasvim neupečatljiv.

Darivanje

Bivša profesorica povijesti Alexa Aston nagrađivana je autorica uspješnih povijesno-ljubavnih serijala o odvažnim vitezovima, neodoljivim odmetnicima i zavodljivim vojvodama.

She Book Club

U rovovima u Galiciji, surovu stvarnost ratnog nasilja Pinto uspijeva preživjeti samo zahvaljujući pažnji suborca Osmana, svoga zaštitnika i ljubavnika, čovjeka od akcije i...

Drama Queen

Knjiga se čuva, knjiga se pazi i mazi. A sada volim knjige u kojima sam označila retke.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.