Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
nakit
nakit

Trendovi

Saznajte koji nakit se slaže uz koju priliku

Nakit se često nosi kao ukras, ali ima i simbolično značenje koje može varirati ovisno o kulturi, vremenu i osobnim uvjerenjima.

Svaki komad nakita nosi priču i šalje određenu poruku. Nakit se često nosi kao ukras, ali ima i simbolično značenje koje može varirati ovisno o kulturi, vremenu i osobnim uvjerenjima.

Veliki broj žena rado nosi nakit. Svatko to radi na svoj način – neki vole staviti sve, “obilježiti” cijeli teritorij, dok neki za isticanje biraju samo jedno mjesto na tijelu. Nastavite čitati i saznajte ponešto o simbolici nakita, kao i koja prilika preporučuje koju vrstu nakita.

Kakvu simboliku nosi neki komad nakita?

Znate li kada treba nositi zlatne narukvice s dijamantima ili biserne naušnice? Sve su to detalji o kojima svaka žena zaljubljenica u modu treba voditi računa i svoj odabir odjeće i svjetlucavih detalja pažljivo uskladiti s danom prigodom.

Pažljiv odabir odjeće, frizure i šminke, te naravno nakita, učinit će da večera koju ste pripremili za voljenu osobu bude poseban ugođaj, a recept za specijalne prilike koji ste za tu priliku koristili će, sigurni smo, biti još ukusniji.

Koji nakit izabrati?

Prstenje se često nosi kao simbol vječne ljubavi i odanosti. Vjenčano prstenje, burme, najpoznatiji su primjeri, ali i zaručnički prsteni nose sličnu simboliku.

Križevi, lanci s križem, u kršćanstvu su simbol Kristove žrtve i spasenja. Kršćani ga često nose kao izraz svoje vjere i duhovnog identiteta.

Razni nakit, poput privjesaka ili narukvica s posebnim simbolima ili dragim kamenjem, može se nositi kao zaštita od zlih sila ili kao sreća, tj. amuleti.

Biseri se često povezuju sa ženstvenošću i elegancijom. Također se smatraju simbolom mudrosti i čistoće.

Različito drago i poludrago kamenje ima različitu simboliku. Na primjer, rubin je simbol ljubavi, smaragd vjernosti, a safir istine i mudrosti.

Zlato i srebro često se povezuju s bogatstvom i prestižem. Takav nakit može inicirati status i moć nositelja.

Koji nakit se slaže uz koju svečanost?

Nakit je bitan dio svakog izgleda, a odabirom pravog nakita možete se osjećati samouvjereno i posebno. Kad su proslave u pitanju, odabir pravog nakita može biti ključan za postizanje željenog elegantnog i sofisticiranog izgleda.

1. Vjenčanja

Vjenčanja su jedan od najvažnijih događaja u životu svakog pojedinca. Kada je riječ o odabiru vjenčanog nakita, trebali biste se usredotočiti na eleganciju i suptilnost. Klasičan izbor za vjenčanje je biserni nakit. Biserna ogrlica i naušnice mogu dodati sofisticirani sjaj vašem izgledu.

Također možete razmisliti o dijamantnom nakitu koji će vašem izgledu dodati dašak sjaja. Bitno je da nakit ne bude previše upadljiv, već da odgovara stilu i temi vjenčanja.

2. Gala ceremonije

Gala ceremonije prilika su za izražavanje stila i glamura. Što se tiče odabira nakita za takve događaje, možete se opustiti i eksperimentirati s različitim komadima. Duge, elegantne ogrlice s kristalima ili dragim kamenjem mogu biti odličan izbor.

Također možete razmisliti o nošenju upečatljivih naušnica koje će privući pozornost. Ako želite istaknuti svoje ruke, možete dodati i elegantno prstenje. Važno je da se osjećate samouvjereno i da nakit pristaje uz vašu odjeću.

3. Proslave rođendana

Rođendanske zabave prilika su za slavlje i veselje. Kada je riječ o odabiru nakita za rođendane, možete biti kreativni i nositi komade koji izražavaju vašu osobnost. Ogrlice ili privjesci s vašim inicijalima mogu biti odličan izbor.

Također možete razmisliti o nošenju narukvica s raznobojnim kamenčićima ili upečatljivog prstenja. Važno je da se osjećate ugodno i da nakit odgovara temi proslave.

4. Svečane večere

Svečane večere prilika su za eleganciju i profinjenost. Kada je riječ o odabiru nakita za svečane večere, trebali biste se usredotočiti na minimalistički, ali sofisticirani izgled. Tanke zlatne ogrlice s diskretnim privjeskom mogu vašem izgledu dodati dašak elegancije.

Također, možete razmisliti o nošenju jednostavnih, ali elegantnih naušnica. Važno je da nakit pristaje uz vašu odjeću i da ne bude previše upadljiv.

Blue lagoon. Cropped closeup of an elegant woman wearing earrings and a ring with blue gemstones
5. Maturantske večeri

Maturalne večeri posebna su prilika za mlade. Kada je riječ o odabiru nakita za maturalnu večer, možete biti kreativni i eksperimentirati s različitim stilovima. Statement ogrlice s kristalima ili velikim privjescima mogu biti odličan izbor.

Također, možete razmisliti o nošenju dugih, elegantnih naušnica koje će vašem izgledu dodati dašak glamura. Važno je da ovaj nakit pozitivno djeluje na vaše samopouzdanje i da se slaže uz vašu odjeću.

Odabir pravog nakita za svečane prilike vašem izgledu može dodati dašak elegancije i šarma. Bez obzira na koji događaj idete, važno je da se osjećate samouvjereno i da nakit odgovara vašem stilu i temi događaja.

Uvijek imajte na umu da je manje često više i da je suptilnost ključna kada se radi o odabiru nakita za svečane prilike.

Više

Darivanje

Djela Marije Jurić Zagorke, majstorice povijesnih romansa koja cijelo stoljeće svojim pitkim pričama oduševljava naraštaje čitatelja, objavljena su u suvremenom ruhu dizajnerice Tesse Bachrach...

Fashion report

U svojoj novoj kampanji Argentum se želio sjetiti svih vas, zahvaliti vam se i reći: "Ti si naš razlog za osmijeh".

Fashion report

U optike diljem Hrvatske stigla je nova VonBogen kolekcija dioptrijskih okvira za žene i muškarce koju karakteriziraju kvaliteta, posebnost i inovativni dizajn.

Trendovi

A koji je bolji način za to od novog para sunčanih naočala

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.