Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Saznali smo iz prve ruke kako izgleda odabir vjenčanog prstenja

Pročitajte što kažu mladenci, a što su nam rekli u zlatarnici Rodić.

Dobro poznata zagrebačka zlatarnica koja već dugi niz godina uspješno uljepšava mnoge trenutke ručno rađenim nakitom i proizvodima od zlata i srebra jedna je od prvih adresa na koju se mladenci javljaju pri odabiru burmi. Zašto? Prvenstveno zbog njihovog personaliziranog pristupa.

“Mladenci nam se javljaju iz cijele Hrvatske, a najviše pokrivamo Zagreb. Najčešće dolaze s već razrađenom idejom u kojem smjeru bi išla estetika burme, te kroz razgovor zajedno dođemo do najbolje opcije. Ono što smo primijetili jest da mladencima puno znače naše sugestije, posebice zbog finalne cijene prstenja”, govori nam Tomislav Rodić, jedan od sinova Josipa Rodića, vlasnika zlatarnice.

Provjerili smo kako to izgleda kada se ručno izrađeno prstenje prema željama mladenaca pojavi kao centralni simbol njihovog velikog dana. Iz prve ruke saznajemo kako je tekao proces odabira burme.

” Za ovaj model sam se odlučila jer ne volim klasiku i uvijek želim nešto malo drugačije. Vidjela sam slike sličnih prstena na društvenim mrežama te mi se u kombinaciji sa zaručničkim prstenom učinilo kao dobitna kombinacija… i nisam pogriješila”, govori nam Iva, mladenka čiji prsteni su na slikama.

“Suprug je s druge strane teški klasičar i želio je sto jednostavniji prsten te nije htio ništa upadljivo ni preveliko. U skladu s time odlučio se za ovakav model. S obzirom na to da nije prije nosio nikakav nakit osim sata pribojavao se da će mu smetati prsten, no brzo se privikao te ga skida jedino na sportu. Ja svoje prstene ne skidam gotovo nikad i bez obzira na detalje ne smetaju mi na obavljanje svakodnevnih aktivnosti”, objašnjava Iva.

“Za modele smo bili sigurni od početka, tu nije bilo rasprave. Savjetovali smo se sa zlatarnicom jedino oko veličine, debljine te materijala. Ubrzo nakon odabira prsteni su bili gotovi i sve je ispalo i bolje od očekivanog. Tako je to kad surađuješ s profesionalcima”, za kraj nam je komentirala mladenka.

Ovom simbolu dugovječnosti i trajnosti braka mnogi ne pridaju toliku važnost sve do momenta kada se ne nađu pred oltarom. U tom trenutku upravo ovaj nakit postaje centralni materijalni simbol odluke na ljubav, trajnost i odanost partneru.

“Riječ je o nakitu koji nosi veliku odgovornost. Dok sav ostali nakit poput naušnica i ogrlica ima prvenstveno estetsku ulogu uljepšavanja, te se nosi periodično, ovdje govorimo o komadu nakita koji ima puno veću odgovornost. On u sebi nosi obećanje. Upravo zbog ove iznimno važne uloge stavljamo naglasak na zadovoljstvo budućih mladenaca već pri samom odabiru modela. ”

“Osim vanjskih odrednica poput vrste zlata i kamenja koje koristimo pri izradi prstenja, kada vidimo da su mladenci neodlučni, savjetujemo im da razmišljaju srcem i intuicijom, upravo zato što je riječ o predmetu koji će na njihovim rukama stajati dugi niz godina, često i do kraja života”, približio nam je Tomislav Rodić proces odabira burme.

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.