Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Sedam stvari koje biste trebali čistiti baš svaki dan

Znamo da vam kroz glavu upravo prolazi misao kako vam ne treba još cijeli niz stvari na popisu dnevnih obaveza…

Znamo da vam kroz glavu upravo prolazi misao kako vam ne treba još cijeli niz stvari na popisu dnevnih obaveza… No ovaj popis biste trebali vidjeti.

Ručnici za ruke

Možda ne izgledaju prljavo, ali spužvice koje koristite za pranje suđa smatraju se najzagađenijom stvari u kuhinji, prema studiji koju je naručila USDA. A isto vrijedi i za male ručnike u vašoj kupaonici, tvrdi Carolyn Forte.

“Ručnici za ruke se brže prljaju jer ih koristite više od jednom dnevno. Trebalo bi ih mijenjati svakih par dana, ili čak svaki dan, ako imate veliku obitelj”, objašnjava ona.

Kuhinjske radne površine

Kada razmišljate o stvarima koje stavljate na radne površine u kuhinji (vrećice, ključevi, pošta, torbica), nemoguće je zanemariti koliko su prljavi. Stoga ih svakodnevno obrišite i dezinficirajte. Samo pazite da za taj posao ne koristite istu spužvu, papirnati ručnik ili krpu.

Nije dobra praksa koristiti jednu krpu na više površina jer će to vjerojatno uzrokovati unakrsnu kontaminaciju”, kaže Michaelle Exhume, analitičar u laboratoriju za čišćenje na Institutu Good Housekeeping.

Površine u tuš kabini

Najlakši način za uklanjanje prljavštine s pločica i ostalih površina unutar tuš kabine je redovito održavanje, zbog čega stručnjakinja za čišćenje Heloise kaže da biste trebali prebrisati pločice nakon svake upotrebe. Također, sušenjem zidova spriječit ćete pojavu plijesni.

Sudoper i umivaonik

Iako možda mislite da bi nakon pranja ruku ili suđa, umivaonik ili sudoper trebao bio čist koliko god je to moguće, zapravo ostavljate iza sebe prljavštinu i bakterije koje se lijepe na njegove stranice.

Prljavo posuđe

Ostatci hrane koji ostanu preko noći na tanjurima i drugom posuđu samo će privući kukce i otežati pranje posuđa narednog dana.

Aparat za kavu

Aparati za kavu su pravi mamci za bakterije i plijesan pa bi ih trebalo svakodnevno čistiti.

Najbolje je nakon svake uporabe oprati sve dijelove koje možete maknuti s vašeg aparata za kavu”, kaže Forte te dodajte: “Ako perete ručno, koristite toplu vodu i sapunicu, ali najčešće je sve dijelove moguće prati i u perilici suđa. I ne zaboravite obrisati vanjsku površinu i grijaću ploču na kojoj često postoje tragovi prolivene kave”.

Podovi

Ako ste pripremali barem jedan obrok, suočite se s istinom: Vjerojatno ste tijekom procesa slučajno bacili mrvice hrane i na pod. Ako ne želite da te mrvice postanu poslastica za različite bube, uklonite ih što prije, savjetuje Women’s Health.

Ne propustite

Moj dom

Danas, kada je fokus na modernom dizajnu interijera, kuhinja je postala mjesto koje prikazuje stil, eleganciju i funkcionalnost.

Moj dom

Ako vam je prva asocijacija na bambus crno vino i kola, a stariji ste od 22., vrijeme je za promjene!

Moj dom

Nobell je novi kuhinjski studio koji prvi i jedini na hrvatsko tržište dovodi prestižne Next125 kuhinje koje odlikuje pročišćeni dizajn i profinjenost.

Moj dom

Želite li dašak ovog godišnjeg doba unijeti u svoj prostor, u nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje od vas ne traže financijske eskapade.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.