Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Sedam zelenih aduta Zlatne Slavonije za bijeg s gradskog asfalta

Požeško-slavonska županija ima sve što nam treba: od kampova do luksuznih vila, brojna izletišta i atraktivne lokacije na otvorenom koje nude mir, ali i brojna adrenalinska uzbuđenja.

Oslobodite se proljetnog umora, napunite baterije i otkrijte ljepotu suživota s prirodom, a Požeško-slavonska županija ima sve što nam treba: od kampova do luksuznih vila, brojna izletišta i atraktivne lokacije na otvorenom koje nude mir, ali i brojna adrenalinska uzbuđenja.

Kampiranje nikad nije bilo atraktivnije

Proteklih godina raste popularnost kampova, pravi su hit ljubitelje prirode i sve one koji traže odmor daleko od gužvi. Za siguran odmor u suživotu s prirodom odaberite Duboku, prvi samoodrživi kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj. Nalazi se u Velikoj, mjestu u kojem je i službeni ulaz u Park prirode Papuk. Solarni paneli za toplu vodu, biološki pročistač voda, vlastito reciklažno dvorište za odvojeno prikupljanje otpada…, samo su neki od zelenih aduta ovog kampa u kojem je, primjerice, i asfalt nepoznanica. Umjesto njega, korišteni su kameni agregat i vezivno sredstvo bazirano na prirodnim smolama.

Dječji kamp Duboka, fotograf Borna Subota

Desetak kilometara od grada Pakraca, u blizini sela Branešci na šumovitim obroncima planine Psunj, smješteno je kamp-izletište „Da-Bar“. Vodotoci, potok Kopanica obrubljen visokom šumom, rijeka Pakra, jezera…, ovo je savršen izbor za bijeg u prirodu i sve atraktivniji robinzonski turizam.

U Požeško-slavonskoj županiji još su dva kamp odmorišta – Zlatni Lug, mala ali slatka oaza mira u blizini Požege i na prostranom ranču Čondić pored Pleternice sa šetnicama, vidikovcima, jezerima, terenima i spravama za igru, domaćim životinjama… Jedinstven doživljaj sela.   

Adrenalinski park Duboka

Adrenalinski park za velike i male

Adrenalinski park Duboka u Velikoj prava je adresa za one željne adrenalina. Poligon s 12 elemenata za odrasle i drugi, nešto manji, s devet elemenata za djecu; netaknuta priroda u dolini uz potok Dubočanka, prekrasan Park prirode Papuk… – vrhunski provod u prirodi za cijelu obitelj.

Kuća Panonskog mora kojim su nekada plivali morski psi

Doznajte priču staru više od 16 milijuna godina kada su planine Psunj, Papuk i Krndija bili tek otoci u Panonskom moru. Slavonskim arhipelagom nekada su plivali morski psi, „rasli“ koraljni grebeni, živjele morske medvjedice… Za djecu je posebno zanimljiv interaktivni pod na kojem se mogu igrati, baš kao da su na pijesku Panonskog mora.

Kuća Panonskog mora, fotograf Borna Subota

Vile Montis Aurea za one koji cijene mir i osamu

Vlastiti bazen, jacuzzi i sauna, a sve samo za vašu obitelj ili birano društvo, u srcu netaknute prirode! Vile za odmor Montis Aurea u Novom Zvečevu u Parku prirode Papuk pružaju privatnost i mir – ono što je trenutno na cijeni, a sve atrakcije Požeško-slavonske županije tu su na dohvat ruke. Uživat ćete.

Terra Panonica u gradu bećarca

Idealno je mjesto za one koji vole istraživanje prirodnih ljepota i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta Požeško-slavonske županije kroz multimedijalne edukacije, prezentacije i igru. Interpretacijski centar Terra Panonica smješten je u Pleternici koja se već godinama nalazi u Ekološkoj mreži Natura 2000. Ovaj živopisni grad nedavno je dobio i atraktivan multimedijalni Muzej bećarca, obaveznu postaju kad ste na putovanju Zlatnom Slavonijom.

Terra Panonica, fotograf Borna Subota

S Omanovca puca najljepši pogled na Slavoniju

Ovo izletište nalazi se na Psunju, osam kilometara od centra Pakraca, a s terase planinarskog doma, koji nudi jako povoljne cijene smještaja, pruža se jedan od najljepših pogleda u kontinentalnoj Hrvatskoj. Tu je i paraglajding uzletište, a zimi i mala moderna skijaška staza s rasvjetom. Oko izletišta je i sedam kilometara dugačka kružna biciklistička staza – raj za rekreativce i ljubitelje prirode.

Jahanje je in

Državna ergela lipicanaca u Lipiku, koju je još 1843. osnovao grof Drašković Janković, ponos je ovog kraja. Jednostavno se mora razgledati, a usput možete i na vožnju fijakerom ili još bolje u školu jahanja. Iskusni jahači neće propustiti jahanje od Lipika do Pakraca uređenim Stazama lipicanaca i kune.

Više

Zanimljivosti

Kako bi šetnja Vodnjanom bila nezaboravno iskustvo susreta s poznatim stanovnicima koji su oplemenili njegovu povijest, prepuštamo riječ nekima od njih kako bi vam...

Putovanja

Špilja Vrlovka nalazi se pored samog toka rijeke Kupe, tako da vas čeka prava prirodna poslastica, a da stvar bude bolja riječ je o...

Gastronomija

Raj za gurmane, vinoljupce i pivoljupce, Požeško-slavonska županija poziva da je otkrijete!

Putovanja

Neodoljiv čabarski kraj najzeleniji je predio Hrvatske u kojem izviru čak tri rijeke: Kupa, Gerovčica i Čabranka. Bogat je prirodnim ljepotama koje mame posjetitelje...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.