Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Što je zajedničko seksu i smijehu?

Iako su potpuno nepovezani, seks i smijeh imaju više od nekoliko zajedničkih stvari.

Iako su potpuno nepovezani, seks i smijeh imaju više od nekoliko zajedničkih stvari. Donosimo zanimljiv pogled na faktore koji vežu mnogima omiljenu aktivnost i “najbolji životni lijek”.

I seks i smijeh djeluju opuštajuće

I smijeh i seks prate niz biokemijskih reakcija koje smanjuju razinu hormona stresa – kortizola. Obje aktivnosti pomažu otpuštanje endorfina i jačaju imunološki sustav. Endorfini, kao što je poznato, pomažu kod olakšavanja boli, primjerice kod glavobolje, artritisa ili migrene. Tijekom seksa kod žena se podiže razina estrogena što utječe na slabije predmenstrualne sindrome.

I seksom i smijehom vježbamo

Učinci smijeha, seksa i fizičke vježbe na tijelo gotovo su identični. Sve tri aktivnosti potiču otpuštanje endorfina te tamo omogućavaju dobro raspoloženje. Za smijeh koristimo oko 80 mišića koji jače djeluju na područje trbuha.

Iako smijeh ne može zamijeniti vježbanje, može popraviti učinke vježbanja. Tijekom strastvenog seksa možete sagorjeti oko 200 kalorija – jednako toliko gubite 15-minutnim trčanjem. Također, srce seksualno uzbuđene osobe kuca brže; broj otkucaja može porast sa 70 na 150 otkucaja u minuti.

Seks i smijeh potiču aktivnost mozga

Kada se smijemo, mišići lica se skupljaju i opuštaju. Ta aktivnost facijalnih mišića popravlja dotok krvi u mozak, te se popravlja mentalna aktivnost. Drugim riječima, sposobni smo razmišljati inovativno i brže donositi odluke. Posljednje studije pokazuju da i seks djeluje na jednak način, odnosno kako orgazam popravlja razinu inteligencije kod žena.

Zaštitu od prehlade nude i seks i smijeh

I seks i smijeh jačaju imunološki sustav, pa su zato osobe koje se često smiju manje podložne prehladama i virozama. Isto vrijedi i za seks – osobe koje se seksaju barem dva puta tjedno imaju u organizmu 30 posto veću razinu antitijela nazvanih imunoglobulin A, u odnosu na ljude koji seks prakticiraju rjeđe.

Seks i smijeh kroz faze

O ženskom smijehu provedene su opsežne studije. Stručnjaci tvrde kako tijekom smijeha i seksa aktivni isti dijelovi ženskog mozga. Ovo možda objašnjava zašto žene imaju veću seksualnu želju kada se smiju. Evo još jedne zanimljive sličnosti između raznih faza smijeha i seksualnog uzbuđenja! Imajte na umu da se kod muškaraca, koji se drugačije smiju, ne dolazi do ovih podudarnosti:

Uvod

Kako i kod započinjanja seksa, tijekom prve faze smijeha naš vrat, ruke i grudi počinju crvenjeti, a tjelesna temperatura raste.

Seks

Druga faza smijeha slična je ženskom iskustvu orgazma – mišići lica naprežu se sami od sebe, a koža postaje osjetljivija. Žene počinju ubrzano i neravnomjerno disati, a slijedom toga oči počinju suziti te se zatvaraju.

Nakon orgazma

Kada se žene prestanu smijati, mišići se opuštaju, tjelesna temperatura i disanje se normalizira, a crvenilo se povlači. Ovi simptomi jednaki su razdoblju nakon samog seksa.

Humor jača zajednicu

Seksualni terapeuti savjetuju smijanje tijelom seksa, pod uvjetom da se ne radi o ismijavanju partnera! Smijeh i zaigrano raspoloženje pomaže održati vatru u seksualnom život. Osim toga, parovi koji imaju pozitivan i opušten pristup seksu imaju veće šanse za postizanje orgazma, a samim time i za snažnu, sretnu i emocionalno zadovoljavajuću vezu.

Ordinacija.hr

Više

Seks

Seks je prirodan lijek za stres, poboljšava raspoloženje i pomaže u gubljenju kilograma.

Seks

Mnogo nas razmišlja o tome, a kako istraživanja pokazuju - jedan od pet parova je barem isprobao bondage, odnosno vezanje.

Seks

Izgled, težina, spretnost... puno je toga što se partneru mota po glavi.

Zanimljivosti

S vremena na vrijeme otkrijete seks igračku koja je toliko savršeno u skladu s vama da se pitate zna li što želite i prije...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.