Seks nakon 40-te

Kao što i svaka veza podleže promjenama, s godinama se mijenjaju i stvari u krevetu.

Slažemo se s onom da su četrdesete nove tridesete i da su možda najbolje godine u životu, godine kad točno znaš što želiš i trebaš… I nije te briga! Ipak, s godinama se naše tijelo mijenja, a time i seksualni život.

Eventualno ćete mati manje volje za seksom, ali to je zbog hormona. Također se može dogoditi da treba više vremena zbog eventualnih problema sa suhoćom vagine. Pritisak se može smanjiti s pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put – s kojim će oba partnera još dugo vremena zadovoljno uživati u seksu.

Puno je teže zatrudnjeti, je pada kvaliteta i količina jajnih ćelija. S tim u vezi je puno teže ostati u drugom stanju u takozvanoj „drugoj polovini života“.

Češći orgazmi, što je zapravo fantastično! Što je žena starija ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vrijeme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 40-ima lakše okruniti seks orgazmom.

On može duže, što isto tako ne mora biti ništa loše. I kod muškaraca se s godinama mijenja razina hormona. To vodi do toga da on može duže odgađati orgazam te intenzivnije uživati u seksu. Tako može imati više vremena za partnericu čime je i veća vjerojatnost zajedničkog orgazma.

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, što može biti iritantno za mnoge parove. Međutim, to može biti i prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako se partneri mogu zbližiti na sasvim novi način i imati još puno sasvim novih, uzbudljivih doživljaja.

Označeno kao