Seks za vrijeme mjesečnice?

Seks za vrijeme mjesečnice još uvijek je tabu tema za većinu nas. Mnoge žene ga povezuju s najgorim – krvavo je (doslovno), neuredno, jednostavno “bljak”… Jedan veliki NE. Bolje je samo pričekati…

„Bolna menstruacija je uzrokovana prekomjernim lučenjem kemijskih tvari (prostaglandina) koje izazivaju prekomjerno intenzivne kontrakciju maternice u vrijeme menstruacije. Orgazam pomaže ublažiti grčeve i djeluje kao prirodni lijek protiv bolova“, kaže nam doktorica Maja Gudelj iz Poliklinike Ginecej.

Dakle, što kažete na to da prekinemo s ignoriranjem, počnemo rušiti tabue i umjesto onog velikog NE, kažemo da, da, DA?

Danas vam želimo predstaviti nekoliko trikova za koje mislimo da bi vam mogli pomoći da iskustvo seksa za vrijeme mjesečnice bude što ugodnije. Naravno, za neke to možda nije nešto što ih privlači, nešto što nikad ne biste mogli ignorirati, i to je sve u redu, nismo ovdje da sudimo ili da vas nagovaramo na nešto što ne želite. Ali pročitajte do kraja, možda vas iznenadimo! Svi ste pozvani – i ako ste zainteresirani, zaintrigirani, želite isprobati ali ipak trebate kratki vodič, ili samo želite potvrdu da to jednostavno nije za vas.

Počnimo s dobrim, starim seksom pod tušem. To bi svakako mogao biti jedan od najboljih načina za uspješnu zabavu za vrijeme mjesečnice – pustite da voda ispere sve vaše brige! Završit ćete zadovoljni, ispunjeni i čisti. Nema prljavih plahti, neugodnog pretvaranja kao da se ništa ne događa – samo jednostavno, čisto i zabavno rješenje. Prvi DA!

Ok, neki od vas će možda pomisliti da to svejedno nije potpuno “uredno”. Krvarenje je još uvijek tu, što ako partner izgubi želju kad to vidi? S obzirom na to da je već pristao, nekako sumnjamo u to. Sad kad smo to analizirali, prelazimo na naš sljedeći prijedlog za “uredan” seks za vrijeme mjesečnice. A to je…menstrualna čašica! Da, dobro ste čuli, čašica napravljena od silikona koja garantira mjesečnicu bez propuštanja i mirisa, a samim time i seks! Naravno, nije svaka čašica idealan izbor za određenu vrstu zabave, sve ovisi za što se raspoloženi. Ako ste, primjerice, za poziciju 69, svaka čašica će odgovarati jer ostaje na mjestu i sve je čisto. Jednostavno možete zaboraviti da imate mjesečnicu i prepustiti se svemu što želite. Ovo je najudobnije rješenje za vas i vašeg partnera – nema neugodnih situacija, nema “nereda”, samo čisti užitak. Još jedan DA!

Treći i posljednji DA je također povezan s menstrualnom čašicom, a to je penetracijski seks, koji sad može biti bolji, čišći i udobniji no ikad, zahvaljujući prvoj čašici za višekratnu upotrebu, a koja je dizajnirana za seks – Ziggy Cup. Svojim oblikom je nalik dijafragmi, sjeda više nego klasična menstrualna čašica, ispod grlića maternice, i tako omogućava standardnu penetraciju bez ikakvih smetnji. Tako možete bezbrižno uživati u seksu i nakon toga zaspati zagrljeni, zaboravljajući da uopće imate mjesečnicu. Pozdrav ovom DA, to je sigurno.

Sve ove opcije garantiraju odličan seks za vrijeme mjesečnice, no ipak, vrlo je važno napomenuti da menstrualne čašice nisu alternativa kontracepciji. Stoga, nemojte zaboraviti koristiti zaštitu kako biste se zaštitili od spolnih bolesti i neželjene trudnoće.

Stoga, dame, što mislite? Mi predlažemo da isprobate ako smo vas uvjerili. Na kraju krajeva, uvijek je zabavno rušiti tabue!