Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
seks
seks

Istaknuto

Seksom do zdravlja

Seks je osobito korisna i zabavna tjelesna aktivnost, koja ima odličan učinak na zdravlje vašeg tijela i duha.

Seks je osobito korisna i zabavna tjelesna aktivnost, koja ima odličan učinak na zdravlje vašeg tijela i duha. Seks radi čuda – jača srce, smanjuje kolesterol i suvišne kilograme, ublažava artritis i olakšava PMS.

Neki znanstvenici tvrde da su redoviti spolni odnosi ključ vječne mladosti i dobrog tjelesnog i duševnog stanja svakog pojedinca. Dokazano je da seks ima i ljekovit učinak, osobito kod bolesti psihosomatskog izvora, a olakšava i rješava i brojne druge zdravstvene probleme.

1. Seks jača srce

Tijekom seksa naše disanje postaje dublje i brže što povećava razinu kisika u krvi jača srčani mišić. Za vrijeme spolnog odnosa se također povećava razina ženskog hormona estrogena, koji je poznat po svojim blagotvornim učincima na srce.

2. Seks smanjuje kolesterol

Kod muškaraca se tijekom seksa povećava razina testosterona koji pomaže jačanju kosti i mišića, a istovremeno snižava razinu kolesterola.

3. Seks ublažava simptome artritisa

Seksom se možete riješiti glavobolja i bolova koje prouzročuje artritis. Ako ste često pod stresom ne postoji bolja terapija od seksa. Također je odličan i za zdravlje prostate.

4. Seks rješava suvišne kilograme

Stručnjaci tvrde da sa seksom jednom na tjedan tijekom jedne godine potrošite 7 500 kalorija što odgovara trčanju 120 kilometara.

5. Seks olakšava predmenstrualni sindrom

Jedno istraživanje je potvrdilo da seks olakšava menstrualne tegobe. U istraživanju je sudjelovalo više od 1 000 žena. One žene koje su imale redovite spolne odnose rjeđe su se tužile na predmenstrualne i menstrualne bolove.

Intimatemedicine.com.hr

Više

Budi fit

Zamislite i hodanjem gubite kilograme! Umjesto kave, prijateljicu pod ruku i đir po gradu!

Duh i tijelo

Pretjerana nesebičnost dovodi do nesposobnosti da kažemo NE.

Život u dvoje

Premda se kaže da ljubav ne košta, izlasci zbog ljubavi svakako da.

Zdravstveni karton

Istraživanja pokazuju da će tri od četiri žene imati gljivičnu infekciju u nekom periodu njihovog života, a pola njih dobit će je dva ili...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.