Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Silvan – prirodna kozmetika koja obara s nogu

Silvan je ideja koja se razvijala postepeno, od ljubavi prema izradi sapuna do poslovne realizacije.

Dalmati (lat. Dalmatae, grč. Delmatoi) su antička etnogrupa koja je nastavala današnju srednju Dalmaciju i zapadnu Hercegovinu između rijeka Krke i Neretve. To područje nastanjuju od 4. stoljeća prije Krista. Dalmati se smatraju Ilirima u širem smislu, pa ne ulaze u sastav kasnijega Ilirskog kraljevstva uz južni Jadran. Po njima se potom zove rimska provincija Dalmatia i današnja Dalmacija tj. južna Hrvatska. Bog Silvan bio je jako značajan u religiji drevnih Ilira.

24955713_1767515563544159_5478927035644228817_o

Silvan je božanstvo divlje prirode, šume i pašnjaka. Kao takvog obožavali su ga pastiri za kojih je on imao i ulogu zaštitnika stada te su ga prikazivali s rogovima koji se ocrtavaju i u logu brenda Silvan – natural handmade cosmetics.

IMG_20171216_173017(1)

Silvan – natural handmade cosmetics

Silvan je ideja koja se razvijala postepeno, od ljubavi prema izradi sapuna do poslovne realizacije. Iza svega stoji uvjerenje kako sklad proizlazi iz suživota ljudi i prirode. Njihovi proizvodi nastoje svojim prirodnim sastojcima, te dizajnom koji je inspiriran ilirskom kulturom, približiti čovjeka prirodi i ponovno uspostaviti vezu koja se nikada nije smjela izgubiti.

20368946_1721216714840711_2835000091430523402_o

Jednostavno kvalitetno

Ponuda trenutno obuhvaća četiri različite vrste sapuna – od kojih svaki ima pomalo drugačiju namjenu. Sapun od aktivnog ugljena s čajevcem namijenjen je čišćenju lica. Sapun od kokosa s morskom soli i jojobom odličan je kao piling prilikom tuširanja dok sapun od maslinovog ulja s limunom i medom te sapun od lavande možete koristiti i za ruke i za tijelo. Priroda je na prvom mjestu. Izabrana su samo hladno tiještena ulja iz ekološkog uzgoja. Tako ulja zadržavaju sve blagodati koje se mogu prepoznati u kvaliteti ovih ručno rađenih proizvoda.

Pakiranje koje raste

“Trenutno radimo na razvoju novih proizvoda i mogu samo reći da ponovno spremamo nešto kreativno i nešto drugačije. Jedan od naših novih proizvoda razvijamo u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dugopolja. Riječ je o sapunu koji će predstavljati suvenir Dalmatinske zagore te će kao takav biti izrađen od sastojaka tipičnih za ovo podneblje. Pakiranje ćete, i kod ovog proizvoda, moći zasaditi. S obzirom na to da je riječ o suveniru, ovaj proizvod tako postaje „dvostruka“ uspomena za naše turiste: osim što dobiju proizvod koji je ručno izrađen u Dalmatinskoj zagori od sastojaka tipičnih za ovo podneblje, dobiti će i cvijeće koji će ih još neko vrijeme podsjećati na boravak u našoj prekrasnoj zemlji”, izjavila je osnivačica brenda Jelena Bikić.

Njihovo pakiranje doista ide korak dalje od toga da je tek ekološki prihvatljivo – biorazgradivi papir sadrži sjemenke livadnog cvijeća, mami mirisom te vas potiče da svoje pakiranje zasadite i uživate gledajući ga kako raste.

[box style=”0″]

Za vas smo pripremili 2 sapuna iz Silvana! Što trebate?

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #silvan
  2. Lajkajte njihovu Facebook stranicu kako biste saznali sve novosti

Prijave primamo do 28. prosinca, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnice:

Maja Kanic
Ježurka Ježek

[/box]

Više

Savjeti stručnjaka

Iako bi prirodna kozmetika trebala biti najbolja za kožu, ne izazivati ikakve reakcije, iznimaka uvijek ima.

Dobar posao

Razgovarali smo s Helenom Nađ, članicom Međunarodne mreže poslovnih žena, majkom, magistrom procesnog inženjerstva, fitoaromaterapeutkinjom i vrlo svestranom mladom ženom koja silom prilika nije...

Trendovi

Pakiranje svakog proizvoda načinjeno je od biorazgradivog papira u koji su utkane sjemenke livadnog cvijeća All You Need is Soap poklon kutija sadrži sve...

Beauty report

Immortella prirodna kozmetika za ovo je proljeće pripremila novu kolekciju izvrsnih, prirodnih dezodoransa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.