Budi fit

Simpatične žene se brže debljaju

Naučite reći NE!
Američka psihologinja Karen R. Koenig u svojoj novoj knjizi tvrdi su najsimpatičnije žene ujedno one koje se najbrže debljaju, a svoj zaključak temelji na dugogodišnjem iskustvu kao bihevioralna terapeutkinja.

"Žene koje se silno trude da ih okolina zavoli i koje se neprestano žrtvuju za druge zanemaruju same sebe. Nemaju zdrav osjećaj prema tijelu. Fokusirane su na svoju ulogu u tuđim životima i dojam koji ostavljaju pa nemaju vremena za zdrave obroke", objašnjava Koenig.

Osim što se hrane brzim i nezdravim namirnicama, jelo poistovjećuju s ljubavi pa često jedu u kasne večernje sate kada se osjećaju usamljenima. Koenig u knjizi ženama ne daje savjete kako smršavjeti, već izlaz iz začaranog kruga vidi u samopouzdanju.

"Žene koje su previše drage moraju ojačati i naučiti odbiti nečiju molbu. Ne možete uvijek drugima biti na usluzi jer ćete prije ili kasnije zanemariti vlastite potrebe", kaže Koenig.

Pretjerana potreba za udovoljavanjem okolini razvija se odrastanjem i odgojem pa ju je teško isključiti: "Kilogrami se gomilaju s vremenom pa tako i simpatičnost. Put prema vitkosti počinje kada naučite reći NE", poručuje psihologinja.



Ostatak članka pročitajte ovdje:
Simpatične žene se brže debljaju

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Život u dvoje

Najgore što se može napraviti je pokušati prerano postati prijatelj, dajte si vremena

Darivanje

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Savjeti stručnjaka

Sindrom policističnih jajnika ili skraćeno PCOS (engl. policystic ovary syndrome) čest je zdravstveni poremećaj u žena reproduktivne dobi.

Darivanje

Trideset godina nakon što je prvi put objavljena, knjiga ˝Muškarci su s Marsa, žene su s Venere˝ostala je najutjecajniji i najprodavaniji priručnik za veze.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version