Simpatične žene se brže debljaju

Američka psihologinja Karen R. Koenig u svojoj novoj knjizi tvrdi su najsimpatičnije žene ujedno one koje se najbrže debljaju, a svoj zaključak temelji na dugogodišnjem iskustvu kao bihevioralna terapeutkinja.

"Žene koje se silno trude da ih okolina zavoli i koje se neprestano žrtvuju za druge zanemaruju same sebe. Nemaju zdrav osjećaj prema tijelu. Fokusirane su na svoju ulogu u tuđim životima i dojam koji ostavljaju pa nemaju vremena za zdrave obroke", objašnjava Koenig.

Osim što se hrane brzim i nezdravim namirnicama, jelo poistovjećuju s ljubavi pa često jedu u kasne večernje sate kada se osjećaju usamljenima. Koenig u knjizi ženama ne daje savjete kako smršavjeti, već izlaz iz začaranog kruga vidi u samopouzdanju.

"Žene koje su previše drage moraju ojačati i naučiti odbiti nečiju molbu. Ne možete uvijek drugima biti na usluzi jer ćete prije ili kasnije zanemariti vlastite potrebe", kaže Koenig.

Pretjerana potreba za udovoljavanjem okolini razvija se odrastanjem i odgojem pa ju je teško isključiti: "Kilogrami se gomilaju s vremenom pa tako i simpatičnost. Put prema vitkosti počinje kada naučite reći NE", poručuje psihologinja.

Ostatak članka pročitajte ovdje:
Simpatične žene se brže debljaju