Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Skijanje dostupno svima

Osim zabavnog dijela, skijanje ima i svoje prednosti gledano iz medicinske perspektive što znači da sada imate još više razloga za planiranje i pripreme skijaškog odmora ove zime.

Uz spektakularne poglede, atraktivna skijaška sela i uzbuđenje koje osjetite spustom niz snježnu planinu, skijanje nas mami iz godine u godinu. Ipak, osim zabavnog dijela, skijanje ima i svoje prednosti gledano iz medicinske perspektive što znači da sada imate još više razloga za planiranje i pripreme skijaškog odmora ove zime.

Zdravstvene prednosti odlaska na skijanje

Kardiovaskularni fitness

Prilikom skijanja, srce jače kuca i povećava protok krvi kroz tijelo dok ubrzavate spust niz planinu što vam omogućuje odličnu kardiovaskularnu vježbu za vaše tijelo. Štoviše, samo nošenje skijaške opreme do žičare barem 2 puta dnevno pružit će vašem tijelu dodatan trening snage i pomoći spriječiti bilo kakve srčane bolesti.

Planinski zrak

Liječnici često propisuju “planinski zrak” kao prirodni lijek za one koji boluju od astme i drugih respiratornih bolesti. To nije ni čudno jer se odlaskom u planine mičemo od urbanog zagađenja i otrovnih para na koje smo navikli živeći u velikim gradovima.

Razvoj mišića

Skijanje je jedno od rijetkih aktivnosti koje će vam vježbati cijelo tijelo u isto vrijeme jer se svaki mišić isteže, savija i stabilizira. Prilikom spusta niz padine, skijanje posebno dobro utječe na vježbu trbušnih mišića i održavanje ravnoteže.

Fleksibilnost

Skijanje je idealna prilika za rad na fleksibilnosti tijela; od razvijanja fleksibilnosti gležnjeva u uskim zavojima do poboljšanja fleksibilnosti cijelog tijela. Uz skijanje moći ćete obavljati svakodnevne obaveze duže i lakše s manje umora.

Vitamin D

Kada ste na skijaškom odmoru, nema ničeg boljeg nego provođenje vremena na svježem zraku. Iako je temperatura zraka hladna, zajamčeno je više sunčanih dana nego na nižoj nadmorskoj visini što je odlično za dobivanje prirodne zimske doze vitamina D za poboljšanje imunološkog sustava koji se bori protiv prehlade i poboljšava vaše zdravlje.

Poboljšanje raspoloženja

Zahvaljujući endorfinu koje vaše tijelo otpušta prilikom vježbanja, bilo koja vrsta fizičke aktivnosti je veliki okidač za poboljšanje vašeg raspoloženja, a što ima bolje od skijanja koje je cjelodnevna vrsta fizičke aktivnosti? Ako dodate na to adrenalin i predivan pogled, skijanje može učiniti čuda stanju uma.

Hervisove divne vijesti!

Hervis uoči početka skijaške sezone ima sjajne vijesti za svoje vjerne kupce: iznajmljivanje skijaške opreme. Tako će više se od 500 pari novih skija vrhunskih brendova kao što su Elan, Atomic, Fischer i Head zaljubljenici u skijanje moći iznajmiti u osam Hervisovih trgovina diljem Hrvatske. Hervis kao vodeći europski trgovac sportskom opremom u skladu sa svojim sloganom Get movin’ želi skijanje približiti što većem broju ljudi, što će mogućnost povoljnog unajmljivanja vrhunske ski-opreme svakako osigurati. Hervis na ovaj način omogućuje zaljubljenicima u skijanje da po povoljnim cijenama svake sezone koriste nove skije, a sredstva koja uštede mogu iskoristiti tako da u Hervisu kupe pancerice i kacige kao dio opreme koji je potrebno imati u točnoj veličini.

Ski, skiing - skiers on ski lift; Shutterstock ID 217296025; Projekt reference: Gewinnspiel; Client: HervisHU

Jedna od najpovoljnijih, ako ne i najpovoljnija usluga najma skijaške opreme podijeljena je u tri paketa:

  • PREMIUM i COMFORT te dječji. Skijaški setovi u PREMIUM setu dostupni su već od 99 kuna (1 dan), vikend aranžman je dostupan od 259,99 kuna, a tjedni paket (9 dana) će vas koštati 599,99 kuna. Oni koji žele koristiti PREMIUM set cijelu sezonu morat će izdvojiti 2299 kuna, što im omogućuje korištenje vrhunskih skija čak 6 mjeseci.
  • Unutar COMFORT seta dan najma stoji 59,99 kuna, vikend 174,99 kuna, a 9 dana najma će Vas stajati 379,99 kuna. Za korištenje COMFORT seta cijelu sezonu izdvojit ćete 1499,99 kuna.
  • Za najmlađe skijaše cijene su naravno još povoljnije, pa tako dan košta 29,99 kuna, vikend 89,99 kuna, tjedni paket je 189,99 kuna, a cijela sezona stoji 499,99 kuna.

S obzirom na vrlo povoljne cijene, Hervis usluga najma posebno će se svidjeti skijašima koji iz određenih razloga skijaju samo u dnevnoj ili vikend varijanti. Jasno je da kupcima koji toliko rijetko skijaju zaista ne isplati kupovati skije za dan-dva skijanja, a osim same cijene, dugačkim i nezgrapnim skijama često je teško naći mjesto u stanu onog trenutka kada skijaška zimska bajka završi i kad se moramo vratiti surovoj stvarnosti.

Izvor: magicus.info

Više

Putovanja

Ako ste uz to tip koji voli uzavrelu atmosferu i odličan provod tijekom dana na stazi, ili noću u nekom od restorana, barova i...

Putovanja

Najuređenije skijaške staze u Europi nalaze se baš ovdje, a otkad je prošle godine otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, ovaj zimski...

Putovanja

Najuređenije skijaške staze u Europi nalaze se baš ovdje, a otkad je prošle godine otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, ovaj zimski...

Video box 1

Na skije je Ana Jelušić Black stala slučajno, na nagovor mame i none kada su otišle na zimovanje, te u njemu ostala do danas.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.