Skin Youth Biome – suplement koji obnavlja kožu cijelog tijela

Revolucionarna istraživanja britanskog laboratorija Advanced Nutrition Programme otkrila su da konzumiranjem određenih sojeva probiotika možemo povoljno utjecati na stanje kože.

Iz ovog otkrića nastao je prvi probiotički suplement Skin Youth Biome namijenjen poboljšanju zdravlja i izgleda kože koji je sada dostupan i u Hrvatskoj u centrima DermaCare.

Razgovarali smo s mag. pharm Majom Batić iz Dispomed prometa, zastupnika Advanced Nutrition Programmea za Hrvatsku.

Znali smo da ljubav ide kroz želudac, ali i da ljepota dolazi iznutra. No, kako doista djeluje ovaj suplement?

Učinak ovog proizvoda možemo pripisati djelovanju aktivnih bakterijskih kultura koje unosimo u organizam u obliku suplemenata. Znanstvenici koji su osmislili ovaj proizvod pomno su odabrali pet sojeva bakterija čiji metaboliti povoljno utječu na izgled kože.

Životnim navikama koje smo usvojili značajno utječemo i mijenjamo crijevnu floru. Unosom nekvalitetne hrane i pića, antibiotika, pesticida, kontracepcijskih pilula, izlaganjem kroničnom stresu, kao i nekvalitetnim snom mijenja se omjer bakterija u našim crijevima. Ako se taj omjer promijeni u korist loših bakterija, kojih u zdravom organizmu ima svega 20 posto, posljedice na zdravlje bit će vidljive. Bit ćemo skloniji upalama, promjeni raspoloženja, hrana koju jedemo neće se razgraditi na pravilan način, što će utjecati na tjelesnu težinu i vitalnost. Naša je odgovornost održavati crijeva zdravima, a jedan od načina je unos probiotika.

Maja Batić

Znači li to da će nam se smanjiti bore? Koji su još benefiti korištenja proizvoda?

Kada se nađu u našem probavnom traktu, bakterije iz probiotika obnavljaju sluznicu crijeva, pospješuju razgradnju i apsorpciju hranjivih tvari, a njihovi metaboliti putem krvi dolaze u kožu i obnavljaju njenu strukturu u najdubljim slojevima.

Upale na koži će se smiriti, kod nekih će djelovati na povlačenje pigmentacija i akni. Doći će do stabilizacije hormona koji utječu na zdravlje kože. Jedan od sojeva u proizvodu dokazano djeluje i na folikul dlake, pa će nam kosa postati bujnija i sjajnija.

Među prvim pozitivnim učincima svakako je vidljiva hidratacija i zaglađenost po čemu je proizvod i dobio ime – Skin Youth Biome.

Po čemu se ovaj proizvod razlikuje od krema na bazi probiotika? Odnosno, je li ga poželjno koristiti s nekom probiotskom kremom?

Uporabom kozmetike i prečestim pranjem narušavamo mikrobiom kože, mijenjamo njen pH, pa ona postaje sklonija upalama i oboljenjima. Kao rješenje pojavila se kozmetika koja sadrži kulture bakterija koje naseljavamo na kožu nanošenjem pripravaka na dio koji želimo tretirati.

Probiotske kreme koje možemo pronaći na policama sve češći su odabir u liječenju ozbiljnih oboljenja kao što su dermatitis, rozaceja i akne. Ako patite od nečeg navedenog, uporaba i konzumacija probiotika sigurno će pomoći. No valja istaknuti jednu bitnu prednost: za razliku od krema, suplementima djelujemo na obnovu kože cijelog tijela – a ne samo zone na koju nanosimo kozmetiku.

Kako se upotrebljava i u kojem se roku mogu očekivati rezultati?

Želite li postići mladolikiji izgled i djelovati na poboljšanje općeg zdravlja i vitalnosti, dovoljno je kožu početi obnavljati iznutra svakodnevnim uzimanjem ciljanih suplemenata. Rezultati su vidljivi unutar mjesec dana, a za potpuni učinak poželjno ih je uzimati minimalno tri mjeseca. Dovoljna je jedna kapsula na dan, bilo ujutro ili uvečer, jer je riječ o visokopotentnom probiotiku.

Budući da se radi o „živom“ suplementu koji snažno mijenja crijevnu floru, na početku uporabe neke osobe mogu osjetiti promjene kao što su učestalija i obilnija stolica, nadutost, glavobolja. Ti se simptomi, ako do njih dođe, povlače za nekoliko dana, nakon čega slijedi obnova organizma.

Sve proizvode možete kupiti u DermaCare centrima i na DermaCare.hr.