Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Slatkopedija u suradnji s hrvatskim slastičarnicama zasladit će vjenčanje djelatnicama hitnih službi

Cilj im je nagraditi liječnice i medicinske sestre, ali i magistre farmacije i farmaceutske tehničarke te žene vatrogasce i policajke koje će u ovoj, 2020. godini, sklopiti brak – svadbenom tortom.

Situacija u kojoj se nalazimo ne daje nam puno razloga za optimizam i vedrinu, a loše vijesti koje svakodnevno primamo svakako doprinose negativnom raspoloženju. Međutim, u danima kad se borimo za zdravlje cijele nacije i živote svih nas, u prvi su plan, potpuno zasluženo, stavljeni medicinski radnici i drugi iz hitnih služba- oni koji nesebično daju svoje stručno znanje, radeći često prekovremeno, dajući sve od sebe kako bi spasili što više života.

Stoga su s portala Slatkopedija, jedinog hrvatskog novinarskog portala specijaliziranog za slastice i slastičarstvo, odlučili, po uzoru na predivnu priču o inicijativi #PerDireGrazie o kojoj su pisali, u suradnji s brojnim hrvatskim slastičarnicama, prirediti ženama koje se ovih dana bore za sve nas, jedno lijepo iznenađenje kao znak zahvale.

Cilj im je nagraditi liječnice i medicinske sestre, ali i magistre farmacije i farmaceutske tehničarke te žene vatrogasce i policajke koje će u ovoj, 2020. godini, sklopiti brak – svadbenom tortom. „Naša je svakodnevica, zahvaljujući temama o kojima pišemo, i dalje slatka unatoč gorkoj situaciji u kojoj smo se našli i koja nedvojbeno utječe i na hrvatske slastičare i druge iz najslađe industrije. No, kao i svaki put do sada, teška situacija otkrila je divne ljude i divne priče. Takva je i priča #PerDireGrazie koja nam stiže iz Italije, a koja nas je inspirirala da pokrenemo nešto slično u Hrvatskoj”, priča urednica portala i pokretačica ove akcije, Kate Bošković.

Stoga su pozvali hrvatske slastičarnice da se pridruže njihovoj inicijativi #recimoimhvala i da, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju svadbenu tortu za naše junakinje koje sada čine sve kako bi se život što prije vratio u normalu.

S portala Slatkopedija poručuju: „Kada sve ovo prođe, kada korona nestane s naslovnica naših novina, a dječji smijeh se vrati u parkove i na ulice naših gradova, nemojmo zaboraviti one koji su nesebično dali sve od sebe kako bi ova kriza što brže prošla – #recimoimhvala i vratimo osmijeh na lice onima koji sada vraćaju zdravlje na naše ulice. Vjerujemo u ljepšu budućnost, u budućnost u kojoj više neće biti korone, ograničenja kretanja ni otkazivanja životnih planova, među kojima su i svadbe. Vjerujemo u budućnost u kojoj će naše medicinske sestre, policajke, liječnice i ostale iz hitnih službi s osmijehom slaviti svoje vjenčanje, sladeći se pritom tortom koju im je, u sklopu naše akcije #recimoimhvala, darovala neka od naših slastičarnica“, optimistično završava Kate Bošković.

Više

She Book Club

Iako ova slikovnica predstavlja nastavak prve, ona može funkcionirati i potpuno samostalno jer se priča ne nastavlja na prethodnu.

Zanimljivosti

U slikovnici „Kad nestanu slastičari…“ dogodit će se upravo to – na neko će vrijeme nestati slastičari te će sve slastičarnice biti zatvorene, a...

She Book Club

Naklada je mala, a priča jako vrijedna stoga za slađe proljeće nabavite svoj primjerak „Slatke šumske priče“.

She Book Club

Prva slikovnica iz novopokrenute biblioteke Slatkopedija vodi vas u potragu za čarobnim keksićima koja će rezultirati važnim životnim poukama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.