Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Slavimo raznolikost i snagu ženskih uloga

Jer nismo samo supruge, majke i kraljice

Nedavno su mi na jednoj edukaciji postavili pitanje koje su moje svakodnevne uloge, tko sam ja u svom privatnom i poslovnom životu? Nakon prvotne želje da kažem klasiku – žena, poduzetnica i povremeni sanjar, stala sam i shvatila: ja sam svaki dan vatrogasac, hitna pomoć, psiholog, kuhar, spremačica i vozač…

Zašto? Gasim požare u privatnim i poslovnim situacijama, hitno rješavam probleme bubuljica na licima pubertetlija i krivo poslan mail s adresama stavljenima u CC, umjesto BCC. Slušam i pokušavam riješiti obiteljske probleme, istovremeno uvjeravajući frendicu zašto treba na dejt s onim zgodnim likom koji joj je u trgovini ubacio broj u košaricu.

Shetland

Trebam li bilo kojoj od vas pojasniti ovaj dio s kuharom i spremanjem? Naravno da ne. Tako da, drage žene, sve mi imamo stotine uloga koje svakodnevno preuzimamo. Dijelom su nam urođene, a dijelom oblačimo taj čarobni plašt svemoći i multitaskanja ne zato što to svijet od nas traži, već zato što – mi to stvarno možemo!

Svaka žena ima svoju priču i svaka od njih je jednako važna

Dok se i dalje nerijetko susrećemo s manjkom žena na vodećim pozicijama i borimo s manjim plaćama u odnosu na muške kolege, istraživanja također pokazuju da su muški likovi češće prikazani kao glavni likovi u filmovima u usporedbi s ženskim likovima.

Stoga nas je oduševila vijest da Pickbox TV kanal kroz kampanju “Svaka žena ima svoju priču”, koja kreće s prvim danom ožujka želi dati glas svakoj ženi. Umjesto da se žene svodi na stereotipe ili ograničene uloge, ovaj kanal otvara vrata pričama koje slave raznolikost života i iskustava žena diljem svijeta.

Od drama koje diraju u srce, preko uzbudljivih kriminalističkih priča (a znamo da žene opušta gledanje ovog žanra), sve do napetih trilera, uživat ćemo ušuškane ispred malih ekrana cijeloga mjeseca.

Slučaj podmornice Vigil

Tijekom ožujka, ovaj kanal premijerno prikazuje uzbudljive krimi serije “Žene ubojice”, “Javni sud” i “Liječnička pogreška”. A, u tjednu u kada slavimo Dan žena, imamo priliku uživati u poslasticama poput finala osme sezone serije “Shetland”, koja spaja dramu, misteriju i zločine u savršeno klupko te premijere druge sezone serije “Slučaj podmornice Vigil”, jedne od najvećih britanskih krimi uspješnica koja je zaludila gledatelje diljem svijeta.

Fotografija: Javni sud (Showtrial)

Priznajemo, nekima od nas nema većeg gušta, nakon što zaklope laptop i kažu dosta s poslom za danas, natočiti čašu vina, napraviti kokice i doslovno “odmoriti mozak” uz dobre filmove i serije. Vikendi su, naravno, rezervirani za romantične komedije na Pickbox TV kanalu kada se umjesto vina jede sladoled direktno iz pakiranja, a kokice zamijeni paket maramica. Stereotipno? Nimalo, jer pričamo o našim snažnijim polovicama. A što ste vi pomislili? 

Otkrijte fascinantan svijet ženskih priča koje samo čekaju da budu viđene – jer svaka žena ima svoju priču, a Pickbox TV kanal je mjesto gdje u njima uživamo sedam dana u tjednu.

Sadržaj nastao u suradnji s Pickbox

Ne propustite

Darivanje

Weywardice – roman o ženskoj snazi u kojem se prate sudbine triju izuzetnih žena iz različitih stoljeća – zadivljujući su prvijenac australsko-britanske autorice Emilije...

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Duh i tijelo

Radionica je osmišljena na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i iskustva Mirjane Belavić koja je majka troje djece.

SheRULES

Arty party u galeriji je interaktivna, iskustvena, prodajna izložba umjetnina; slika, stakla, keramike i dr., ali za razliku od klasične izložbe s malim iznenađenjem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.