Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Odnosi

Službeni emotikon za siguran seks

Durex pokreće svjetsku kampanju kako bi pozvao na kreiranje službenog emotikona koji će predstavljati siguran seks.

Durex, globalni lider među brendovima koji brinu o spolnom zdravlju i dobrobiti, pokrenuo je međunarodnu kampanju kojom poziva na stvaranje prvog službenog, međunarodnog emotikona koji će simoblizirati siguran seks, uoči 1. prosinca kada se obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

Poražavajuće istraživanje

Istraživanje koje je proveo Durex otkriva da emotikoni igraju vitalnu ulogu u razgovorima mladih o seksu jer za 80% mladih od 18 do 25 godina jednostavnije je izraziti se korištenjem emotikona, a više od polovice ispitanika redovito koristi emotikone kada raspravljaju o seksu.

Njih 84% kaže kako im je ugodnije razgovarati o seksu pomoću emotikona. Sve više zabrinjava porast apatije prema prakticiranju sigurnije seksualne prakse s više od trećine ispitanika koji tvrde da ne brinu o sigurnom seksu.

Daljnja istraživanja pokazala su da gotovo polovica ispitanih smatra kako HIV nikada neće pogoditi njih ili njihove prijatelje.

Potaknut tim rezultatima, Durex pokreće svjetsku kampanju kako bi pozvao na kreiranje službenog emotikona koji će predstavljati siguran seks, a za što je zadužena tvrtka Unicode.

CondomEmoji3

Ah, ti emotikoni…

Takav će emotikon omogućiti mladima da prevladaju neugodnosti u raspravama o sigurnom seksu, potaknuti razgovor i podići svijest o važnosti korištenja kondoma u zaštiti od spolno prenosivih bolesti, uključujući HIV i AIDS. Durex poziva ljude da koriste i dijele hashtag #CondomEmoji kao podršku sigurnom seksu. Durex se nada da će se milijun korisnika odazvati pozivu tijekom studenog, kako bi podrška bila zabilježena kao dio službene prijave kompaniji Unicode na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca 2015. godine.

Mark McCormack, viši predavač sociologije i jedan od direktora Centra za spol, rod i seksualnost na Sveučilištu Durham rekao je: “Velik broj mladih ljudi stekao je svoje seksualno znanje kroz vlastite seksualne aktivnosti i pretraživanje Interneta. Uglavnom se osjećaju sposobnima raspravljati o sigurnom seksu u svojim romantičnim odnosima, no s novim ili potencijalnim partnerima prisutna je veća neizvjesnost. Njih 80% podržalo je ideju emotikona kako bi se rasprava o sigurnom seksu učinila lakšom i zabavnijom.”

Volker Sydow, globalni direktor Durexa dodao je kako Durex vjeruje u sretniji i zdraviji seksualni život: “Svjetski dan borbe protiv AIDS-a iznimno je značajan podsjetnik na važnost sigurnog seksa. Gledajući koliko je u razvoju današnjih odnosa utjecajna razmjena poruka, službeni emotikon za siguran seks je jednostavan i snažan korak prema boljoj zaštiti u spolnim odnosima” – dodao je.

Više

Zdravstveni karton

Prakticirajte siguran seks na Svjetski dan kontracepcije 26. rujna kao i svaki drugi dan kroz godinu.

Horoskop

Pronašli smo detaljnu listu seksualnih želja svake žene po horoskopskom znaku, a otkrit ćete i koji se znaci najbolje slažu!

Savjeti stručnjaka

Koja metoda kontracepcije je najbolja za mene i odgovara li mom životnom stilu?

Seks

Vrijeme je za akciju!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.