Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Snaga zelenog u borbi protiv virusa i bakterija

Svima nam je poznata pšenica kao žitarica, ali malo nas ju pozna kao zelenu povrtnicu, ili kako ju danas popularno nazivaju supernamirnicu, snažnih nutritivnih i funkcionalnih svojstava.

Bilo da se radi o prevenciji, jačanju već oboljelog organizma ili o oporavku nakon oboljenja, tjelesne stanice je potrebno ojačati i kvalitetno nahraniti. Izbalansirana, nutritivno bogata, organska prehrana često je ključ uspjeha, a u današnje vrijeme sve smo svjesniji snage popularnih supernamirnica koje su prava mala nutritivno-funkcionalna riznica.

Svima nam je poznata pšenica kao žitarica, ali malo nas ju pozna kao zelenu povrtnicu, ili kako ju danas popularno nazivaju supernamirnicu, snažnih nutritivnih i funkcionalnih svojstava. Ona je biljka s dugom tradicijom visokokvalitetne i djelotvorne hrane za koju danas pouzdano znamo da predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidansa te može zaštititi od brojnih bolesti današnjice. Kao aktivan tjelesni pročistač koji neutralizira i odstranjuje toksine i slobodne radikale, ona detoksificira limfni sustav, krvotok, jetru i gastrointestinalni trakt.

Iako se konzumacija mlade zelene pšenice popularizirala tek posljednjih desetak godina, ona je poznata tisućama godina unatrag. U antici je bila posebno cijenjena na području Bliskog istoka gdje se konzumirala kao delikatesa. 30-ih godina 20.stoljeća, u Sjedinjenim državama, mlada pšenica se počela sušiti, kapsulirati te prodavati kao dodatak prehrani. Od tada njena popularnost ide samo uzlaznom putanjom. A evo i zašto!

List mlade zelene pšenice koncentrirani je izvor:

  • 19 aminokiselina koje tvore osnovu za protein
  • 92 organska minerala sa značajnim udjelom željeza, kalcija, magnezija, potrebnih tijelu da funkcionira na optimalnoj razini
  • Vitamina A, B kompleksa, C, E, I i K vitamina
  • 30 enzima koji uspostavljaju prirodnu ravnotežu probave
  • Klorofila koji čini čak 70% udjela lista mlade zelene pšenice

Jedna od činjenica, koja je potkrijepljena i laboratorijskim analizama, je ta da list mlade zelene pšenice NE sadrži gluten jer ona spada u povrtnice te se ubire u ključnom trenutku njenog razvoja, kada mladi list još nije razvio celuloznu stabljiku.

Samo 3 g dehidriranog praha mlade zelene pšenice nutritivni je ekvivalentan 600 g organski uzgojenog voća i povrća, a sadrži više vitamina C od naranče, više vitamina A od mrkve te više željeza od špinata.

Uz sva ta saznanja, opravdano ju ističemo kao iznimnu jer u jednoj namirnici možete dobiti detoksikaciju i nutritivnu nadopunu, što ju ističe kao superiordnu u borbi protiv virusa i bakterija. Ona čisti organizam od nakupljenih toksina, ujedno ga hrani i vraća u prirodni balans. Možete ju pronaći u obliku praha, kapsula ili u medu na policama ljekarni i specijaliziranih trgovina zdrave hrane, ali i putem web shopa. Istražujući tržište i dostupne oblike mlade pšenice, naišli smo na više inačica. Kako i nutricionisti predlažu da su namirnice podrijetlom iz iste regije gdje živimo najsrodnije našem organizmu i bioiskoristivije, prednost dajemo hrvatskom proizvodu.

Pšenica je biljka koja ima dugačku povijest u Hrvatskoj, a 100% hrvatsku zelenu pšenicu pronalazimo u dodatku prehrani Liquid Sun. Uzgojena je organskim metodama u Gorskoj Hrvatskoj, na kvalitetnom i čistom tlu iznimno bogatog mineralnog sastava u blizini Plitvičkih jezera. List mlade zelene pšenice za Liquid Sun reže se, sakuplja i prebire ručno, iznimno pažljivo i selektivno, te obrađuje po metodologiji obrade sirove hrane kako bi se očuvala njena nutritivna vrijednost, najbliže onoj u njenom izvornom stanju.

Stoga uvedite u svakodnevnu konzumaciju zeleno s naglaskom na supernamirnice poput mlade zelene pšenice. Liquid Sun mlada zelena pšenica organski je dodatak prehrani bez aditiva, pesticida te nosioc certifikata vegan, organic, gluten free, halal i kosher.

Liquid Sun Mlada zelena pšenica je dostupna u bio&bio trgovinama, web shopu www.biobio.hr, ljekarnama te na web shopu proizvođača www.greenandmore.eu

www.liquidsun.com.hr

Više

Savjeti stručnjaka

Origano, ili mravinac je samonikla mediteranska biljka koja slovi kao jedna od najljekovitijih biljaka svijeta.

Suncokreti na oblacima

Zar nam se stvarno život sveo na to da stalno kukamo, plačemo, žalimo se i u da u ono malo svjetla što je ostalo...

Savjeti stručnjaka

Kad je riječ o čišćenju organizma (detoksikaciji), nutricionisti preporučuju mladu zelenu pšenicu.

Savjeti stručnjaka

Zeleni list za Liquid Sun reže se i ubire ručno, u fazi kada je biljka na vrhuncu vegetativnog razvoja i kada je koncentracija vitamina, minerala, proteina...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.