Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Snaga zelenog u borbi protiv virusa i bakterija

Svima nam je poznata pšenica kao žitarica, ali malo nas ju pozna kao zelenu povrtnicu, ili kako ju danas popularno nazivaju supernamirnicu, snažnih nutritivnih i funkcionalnih svojstava.

Bilo da se radi o prevenciji, jačanju već oboljelog organizma ili o oporavku nakon oboljenja, tjelesne stanice je potrebno ojačati i kvalitetno nahraniti. Izbalansirana, nutritivno bogata, organska prehrana često je ključ uspjeha, a u današnje vrijeme sve smo svjesniji snage popularnih supernamirnica koje su prava mala nutritivno-funkcionalna riznica.

Svima nam je poznata pšenica kao žitarica, ali malo nas ju pozna kao zelenu povrtnicu, ili kako ju danas popularno nazivaju supernamirnicu, snažnih nutritivnih i funkcionalnih svojstava. Ona je biljka s dugom tradicijom visokokvalitetne i djelotvorne hrane za koju danas pouzdano znamo da predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidansa te može zaštititi od brojnih bolesti današnjice. Kao aktivan tjelesni pročistač koji neutralizira i odstranjuje toksine i slobodne radikale, ona detoksificira limfni sustav, krvotok, jetru i gastrointestinalni trakt.

Iako se konzumacija mlade zelene pšenice popularizirala tek posljednjih desetak godina, ona je poznata tisućama godina unatrag. U antici je bila posebno cijenjena na području Bliskog istoka gdje se konzumirala kao delikatesa. 30-ih godina 20.stoljeća, u Sjedinjenim državama, mlada pšenica se počela sušiti, kapsulirati te prodavati kao dodatak prehrani. Od tada njena popularnost ide samo uzlaznom putanjom. A evo i zašto!

List mlade zelene pšenice koncentrirani je izvor:

  • 19 aminokiselina koje tvore osnovu za protein
  • 92 organska minerala sa značajnim udjelom željeza, kalcija, magnezija, potrebnih tijelu da funkcionira na optimalnoj razini
  • Vitamina A, B kompleksa, C, E, I i K vitamina
  • 30 enzima koji uspostavljaju prirodnu ravnotežu probave
  • Klorofila koji čini čak 70% udjela lista mlade zelene pšenice

Jedna od činjenica, koja je potkrijepljena i laboratorijskim analizama, je ta da list mlade zelene pšenice NE sadrži gluten jer ona spada u povrtnice te se ubire u ključnom trenutku njenog razvoja, kada mladi list još nije razvio celuloznu stabljiku.

Samo 3 g dehidriranog praha mlade zelene pšenice nutritivni je ekvivalentan 600 g organski uzgojenog voća i povrća, a sadrži više vitamina C od naranče, više vitamina A od mrkve te više željeza od špinata.

Uz sva ta saznanja, opravdano ju ističemo kao iznimnu jer u jednoj namirnici možete dobiti detoksikaciju i nutritivnu nadopunu, što ju ističe kao superiordnu u borbi protiv virusa i bakterija. Ona čisti organizam od nakupljenih toksina, ujedno ga hrani i vraća u prirodni balans. Možete ju pronaći u obliku praha, kapsula ili u medu na policama ljekarni i specijaliziranih trgovina zdrave hrane, ali i putem web shopa. Istražujući tržište i dostupne oblike mlade pšenice, naišli smo na više inačica. Kako i nutricionisti predlažu da su namirnice podrijetlom iz iste regije gdje živimo najsrodnije našem organizmu i bioiskoristivije, prednost dajemo hrvatskom proizvodu.

Pšenica je biljka koja ima dugačku povijest u Hrvatskoj, a 100% hrvatsku zelenu pšenicu pronalazimo u dodatku prehrani Liquid Sun. Uzgojena je organskim metodama u Gorskoj Hrvatskoj, na kvalitetnom i čistom tlu iznimno bogatog mineralnog sastava u blizini Plitvičkih jezera. List mlade zelene pšenice za Liquid Sun reže se, sakuplja i prebire ručno, iznimno pažljivo i selektivno, te obrađuje po metodologiji obrade sirove hrane kako bi se očuvala njena nutritivna vrijednost, najbliže onoj u njenom izvornom stanju.

Stoga uvedite u svakodnevnu konzumaciju zeleno s naglaskom na supernamirnice poput mlade zelene pšenice. Liquid Sun mlada zelena pšenica organski je dodatak prehrani bez aditiva, pesticida te nosioc certifikata vegan, organic, gluten free, halal i kosher.

Liquid Sun Mlada zelena pšenica je dostupna u bio&bio trgovinama, web shopu www.biobio.hr, ljekarnama te na web shopu proizvođača www.greenandmore.eu

www.liquidsun.com.hr

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Božić je mnogo više od darova i blještavih ukrasa, no svejedno – obitelji i prijateljima želimo izmamiti osmijeh na lice i pokloniti nešto posebno.

Savjeti stručnjaka

Uložite dodatni napor u zaštitu imuniteta.

Brinimo jedna o drugoj

Najučestaliji uzročnici bolesti i disbalansa organizma proizlaze iz loše i neuravnotežene prehrane.

Savjeti stručnjaka

Origano, ili mravinac je samonikla mediteranska biljka koja slovi kao jedna od najljekovitijih biljaka svijeta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.