Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Spektakl Denisa Villeneuvea u kina stiže 28. veljače

„Dina: Drugi dio“ ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast.

Od danas su dostupne ulaznice za drugi nastavak ikoničnog filmskog spektakla „Dina: Drugi dio“, nagrađivanog filmskog redatelja Denisa Villeneuva u kojem glavne uloge nose najveća holivudska glumica mlađe generacije Zendaya i jedan od najtalentiranijih mladih glumaca Timotheé Chalamet.

Dugoočekivani film u kina u distribuciji Blitz filma, stiže pretpremijerno 28. veljače ove godine, u najprestižnijim kino formatima: IMAX, 4DX, MX4D te ScreenX.

Radi se o drugom dijelu spektakla Dina koji je 2021. godine oduševio gledatelje i kritiku te osvojio čak šest nagrada Oscar®.

„Dina: Drugi dio“ nastavlja priču iz prethodnog filma, ali i podiže grandioznost pružajući potpuno novo iskustvo publici, povećavajući opseg i razmjere s još spektakularnijim vizurama i velikim akcijskim sekvencama, novim likovima, još većim pustolovinama te istinski snažnom, emotivnom ljubavnom pričom.

Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je “Dina” stala, „Dina: Drugi dio“ ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa, i mistične Lady Jessice, Paul je dobio ultimativni test: treba savladati svoje strahove kad ga sudbina i moćne nevidljive sile povuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis.

Istražujući teme koje su istovremeno vječne i aktualne, od romantične ljubavi i majčinske ljubavi do globalizma, lojalnosti, osvete i katarze, film i dalje razvija ekološke teme autora Franka Herberta u ovoj priči o sukobu čovječanstva s prirodom. U središtu radnje je vječni sukob između snaga dobra i zla. S jedne strane su Fremeni, predstavnici čovječanstva koji se bore za kolektivno preživljavanje domorodnih ljudi i planeta Arrakis. S druge strane leže Harkoneni, manifestacija korupcije, nasilja i pohlepe.

Intenzivno, dinamično istraživanje ovog spektakularnog univerzuma nastavlja se, s njegovim pristašama i pljačkašima, dok se istovremeno proširuje tema ženske emancipacije započete u prošlom filmu.
 
Uz Chalameta i Zendayu, u filmu glume i Rebecca Ferguson, Josh Brolin i Austin Butler, te Florence Pugh i Dave Bautista, dobitnik nagrade Oscar® Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling i oskarovac Javier Bardem.

Villeneuve je film režirao prema scenariju koji je napisao zajedno s Jonom Spaihtsom prema Herbertovom romanu. Ponovno je okupio kreativni tim s kojim je radio u prvom filmu, uključujući i nagradom Oscar® nagrađenog direktora fotografije Greiga Frasera, nagrađenu producenticu Patrice Vermette, nagrađenog montažera Joea Walkera, nagrađenog nadzornika vizualnih efekata Paula Lamberta i kostimografkinju Jacqueline West. Iznimnu glazbu za film radio je neponovljivi oskarovac Hans Zimmer.
 
„Dina: Drugi dio“ u distribuciji Blitza pogledajte od 28. veljače u svim kinima, a ulaznice je moguće kupiti već danas na blagajnama kina ili online putem web stranica kinoprikazivača.

Ne propustite

Zanimljivosti

DINA: DRUGI DIO, koji u kina dolazi 29. veljače 2024., u distribuciji Blitz filma.

Zanimljivosti

Dina: drugi dio donosi nam istraživanje mitološkog putovanja Paula Atreidesa nakon ujedinjenja s Chani i Fremenima.

Beauty report

U zaigranoj proslavi žena koje se međusobno podupiru i inspiriraju, nova kampanja slavi snažnu vezu Lancômea s La Vie est Belle zajednicom diljem svijeta.

Zanimljivosti

U novoj sezoni, usred isprepletenih života u gradu East Highlandu, Rue mora pronaći nadu dok uravnotežuje pritiske ljubavi, gubitka i ovisnosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.