Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Špinat i jagode za bolje pamćenje

Moćne namirnice koje gode moždanim vijugama.

Ako se vaše pamćenje s godinama pogoršava i slabi, vrijeme je da u svakondevnu prehranu uvedete namirnice poput  jagoda, bobičastog voća i špinata.

Istraživanja su pokazala da na pamćenje pozitivno djeluje i špinat. On ne samo da sprječava gubitak pamćenja već ga i poboljšava. Razlog vjerojatno leži u visokoj koncentraciji folne kiseline, koja dokazano okrepljuje pamćenje i kod Alzheimerove bolesti. Sa samo pola zdjelice špinata u organizam unosite dvije trećine potrebne dnevne količine folne kiseline.


Ovo lisnato povrće je pravi rudnik vitamina C i beta-karotena, važnih antioksidansa koji imaju ulogu u smanjenju količine štetnih slobodnih radikala u organizmu.

Borovnice i jagode sadrže fisetin koji stimulira dugoročno pamćenje. Ovo voće također štiti organizam od drugih bolesti povezanih sa starenjem – dijabetesa, bolesti srca i raka.Jagode i ostalo voće bogato vitaminom C dokazano pomaže u prevenciji starosne makularne degeneracije. Istraživanje je pokazalo da je svakodnevnom konzumacijom tri ili više voćki moguće smanjiti rizik razvoja makularne degeneracije za više od 36%.

Osim bobičastog voća, dobrom pamćenju pridonose i rajčice, naranče, jabuke, breskve te kivi. Ako baš i niste ljubitelj jagoda, predlažemo da za bolje pamćenje isprobate frape od jagoda.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Dobra priča pokreće nas samo gledajući u njezine retke.

Beauty report

Prirodni recepti za lijepu i zdravu kožu.

Zdravstveni karton

Crni kim bogat je bjelančevinama, antioksidansima, vitaminima (B1, B2, B3) te brojnim mineralima, poput cinka, bakra, fosfora, željeza i kalcija.

Duh i tijelo

Igra je hrana za mozak!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.