Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Špinat i jagode za bolje pamćenje

Moćne namirnice koje gode moždanim vijugama.

Ako se vaše pamćenje s godinama pogoršava i slabi, vrijeme je da u svakondevnu prehranu uvedete namirnice poput  jagoda, bobičastog voća i špinata.

Istraživanja su pokazala da na pamćenje pozitivno djeluje i špinat. On ne samo da sprječava gubitak pamćenja već ga i poboljšava. Razlog vjerojatno leži u visokoj koncentraciji folne kiseline, koja dokazano okrepljuje pamćenje i kod Alzheimerove bolesti. Sa samo pola zdjelice špinata u organizam unosite dvije trećine potrebne dnevne količine folne kiseline.


Ovo lisnato povrće je pravi rudnik vitamina C i beta-karotena, važnih antioksidansa koji imaju ulogu u smanjenju količine štetnih slobodnih radikala u organizmu.

Borovnice i jagode sadrže fisetin koji stimulira dugoročno pamćenje. Ovo voće također štiti organizam od drugih bolesti povezanih sa starenjem – dijabetesa, bolesti srca i raka.Jagode i ostalo voće bogato vitaminom C dokazano pomaže u prevenciji starosne makularne degeneracije. Istraživanje je pokazalo da je svakodnevnom konzumacijom tri ili više voćki moguće smanjiti rizik razvoja makularne degeneracije za više od 36%.

Osim bobičastog voća, dobrom pamćenju pridonose i rajčice, naranče, jabuke, breskve te kivi. Ako baš i niste ljubitelj jagoda, predlažemo da za bolje pamćenje isprobate frape od jagoda.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima imat ćete energije tijekom cijeloga dana.

Gastronomija

Torta iz blendera zvuči savršeno, zar ne!? I jest..pogotovo za one malo lošije slastičare koji muku muče s pećnicom, vaganjem sastojaka i preciznim koracima...

Gastronomija

Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Savjeti i preporuke

Za još slađi povratak u školu pobrinut će se limitirano izdanje Labello Kids balzama za usne slasnog mirisa jagode i trešnje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.