Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Spirulina je majstor za sve!

Spirulina je plavo- zelena mikroalga i najstarija biljka na svijetu koju u potpunosti upoznate tek kad ju krenete koristiti.

Spirulina je plavo- zelena mikroalga i najstarija biljka na svijetu koju u potpunosti upoznate tek kad ju krenete koristiti. Bilo u tabletama, bilo u prahu– ispostavila se najbogatijim izvorom hranjivih tvari.

Ukratko se objasniti ne može, jer je bogata željezom i vitaminom B 12 te prema sadržaju vitamin B 12 spirulina nadmašuje jetru tri puta i zato je odlično sredstvo za preventivu i liječenje željezodeficitne anemije. Rabeći proizvode od spiruline može se poboljšati opće stanje organizma i obogatiti asortiman živežnih namirnica.

Pokazalo se da je bogata V – linolenskom kiselinom. To je tvar koja pospješuje stvaranje prostaglandina i zato može regulirati krvni tlak, pospješiti razmnožavanje stanica, spriječiti i izliječiti raznovrsne upalne procese te kardiološke i šećerne bolesti. U jednom znanstvenom izvješću japanski su znanstvenici naveli da se kod dijabetičara u poodmaklom stadiju, poslije uzimanja spiruline, tijekom 8 tjedana, razina šećera koji imaju pacijenti s lakšom šećernom bolešću. Uzimanjem spiruline za liječenje šećerne bolesti može se postići neobično uspješan efekt.

Fermenti i drugi aktivni sastojci spiruline omogućuju ubrzavanje liječenja trauma i izmjenu kožnih tvari, sprječavaju keratizaciju kože. Uz sve već napomenuto, treba naglasiti da smanjuje rizik od raka i prijevremenog starenja, štiti od radijacije i čisti organizam od toksina, poboljšava koncentraciju, snižava visoki tlak te pomaže u uklanjanju celulita i mršavljenju i ubrzava metabolizam.

Puna je proteina, minerala i drugih hranjivih tvari pa neki znanstvenici tvrde da bi mogla riješiti svjetski problem gladi opskrbljujući ljude svim potrebnim sastojcima.

Spirulina za kožu 

ZBOGOM AKNE

Prvo toplom vodom dobro očistite lice kako bi se otvorile pore. Čajnu žličicu spirulina praha pomiješati s malo vode (može čak i mineralna) i tu smjesu držati na licu 15-20 minuta.

Maska počinje jako zatezati već nakon par minuta, jer se suši na licu, a kada se ispere koža više nije masna. Za najbolje djelovanje masku treba raditi 1-2x tjedno. Spirulinu bi u slučaju problematične kože s aknama trebalo i piti. Ona potiče normalno reguliranje hormona i povećava željezo što je uvelike bitno za takav tip kože.

spirulina-1829080_960_720

REGENERIRAJUĆA MASKA

Pomiješati spirulina prah ili izdrobiti tablete spiruline pa pomiješati s vodom, dodati malo meda da je naglasak na spirulini, nanijeti masku u debelom sloju i držati ju 20-ak minuta. Ova maska obnavlja kožu lica, savršeno regenerira , učinak se vidi odmah, a tko ima problema s prištićima ovo može raditi bez meda. Nakon par nanošenja sve upale nestanu s naglaskom na to da bi masku trebalo stavljati 2 puta tjedno.

Ovakakv tretman u salonima dostiže cijene i do 300 kuna. Doma budite svoj majstor.

OSVJEŽAVAJUĆA SPIRULINA

Spirulina se može koristiti kao osvježavajuća maska za lice tako što se izdrobe 2- 3 tablete i pomiješaju s malo vode ako je koža masna ili sa malo jogurta ako je koža lica suha. Maska se osuši na licu tokom 15 minuta, a zatim se ukloni mlakom vodom.

NEMA BORA SA SPIRULINOM

Za uklanjanje bora upotrijebite sljedeći recept – U blenderu sameljite posebno očišćenu tikvicu i kineski kupus. Sjedinite po jednu žlicu samljevene tikvice i jednu samljevenog kineskog kupusa. Dodajte žlicu kiselog vrhnja i spiruline u prahu. Miješati dok  ne dobijete kompaktnu pastu.

Na prethodno očišćeno lice nanesite napravljenu masku. Maska možete nanijeti  i na vrat i dekolte i pustite da odstoji oko 20 minuta, a nakon toga je temeljno isperite mlakom vodom. Ovaj postupak možete raditi 2 puta tjedno.

Autor Tara Lukičić za Tvornicu zdrave hrane

Više

Zanimljivosti

Pomicanje sata i prebacivanje na ljetno računanje vremena znači ranije ustajanje i nešto manje sna, no zimi, što stresno utječe na organizam.

Zdravstveni karton

Specifična forma arabinoksilana u BioBranu omogućava brzu apsorpciju i stimulaciju imunoloških stanica i to prije svega NK stanica, ali i T i B limfocita...

Savjeti i preporuke

Posljedica smanjenja razine kolagena i ceramida je lice grublje strukture, dehidrirana i tanka koža bez elastičnosti što posljedično dovodi do pojave bora i gubitka...

Darivanje

Veliki broj osoba smatra da će akne proći same od sebe ignorirajući moguće posljedice te odbijajući pomoć dermatologa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.