Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Spirulina kao Superhrana

Spirulina kao namirnica ne donosi sa sobom jaku aromu tako da ju se može kombinirati u raznim jelima.

Spirulina se često spominje i kao superhrana. Razlog tome je što spirulina u malim količinama može dovesti do primjetne promjene u vašem organizmu.

Spirulina je, ponovimo zeleno plava alga bogata bjelančevinama i zdravim aminokiselinama. Kao superhrana spirulina u maloj količini sadrži više željeza nego dvije šalice špinata, tako da se preporuča svima koji pate i od anemije.

U nastavku vam donosimo nekoliko recepata koje spirulina kao dodatak istima može učiniti jako veliku promjenu u kratkom roku.

Spirulina Zeleni Smoothie

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je:

  • 1 šalica biljnog mlijeka (originalan recept uključuje bademovo mlijeko ali recept je jednako ukusan i s drugim vrstama biljnog mlijeka dostupnim na tržištu)
  • Polovica naranče
  • 1 i pol banana (drugu polovicu banane sačuvajte za ukras)
  • 3 svježe smokve
  • 2 jušne žlice zobenih pahuljica
  • 1 jušna žlica chia sjemenki
  • 1 čajna žličica SPIRULINA u prahu
  • 1 jušna žlica mješavine sjemenki (po vašem izboru)

Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne vidite da je smjesa jednolična

Na koncu, pripravak sa spirulinom servirajte u zdjelici. Ostatak banane i ostalog voća koje ste koristili možete koristiti kao ukras pri serviranju.

Spirulina u ostalim jelima

Spirulina je neizostavan dodatak jelima kad se radi o vegetarijanskoj i makrobiotičkoj prehrani. Razlog tomu je što ova zeleno plava alga ima visoku nutritivnu vrijednost, bogata je bjelančevinama i esencijalnim masnim kiselinama, antioksidansima i mineralima. Spirulina se također koristi u terapijske svrhe od davnina.

Koristeći je u terapijske svrhe, spirulina može pomoći kod lošeg zadaha, može odagnati umor i povećati izdržljivost tijela. Poboljšava funkciju jetre i žuči, jača imunitet te pomaže u suzbijanju virusnih infekcija. Spirulina također pomaže u liječenju reumatoidnog artritisa i vjeruje se da ima antikancerogeno djelovanje.

Osim što sadrži cijeli kompleks vitamina B skupine (B1, B2, B3, B12 i folnu kiselinu), spirulina je također bogata antioksidansima koji pomažu našem tijelu u borbi sa slobodnim radikalima.

Spirulina na 101 način

Spirulina kao namirnica ne donosi sa sobom jaku aromu tako da ju se može kombinirati u raznim jelima. Recept za Spirulina zeleni smoothie je samo jedan od načina na koji ju možete integrirati kao stalnu namirnicu. Tako za one koji ne preferiraju bananu kao dio smoothie-a, mogu ubaciti umjesto banane crveno voće, pa čak i smrznuto ili konzervirano. Isto se može dodati med kao dodatak uz spirulinu jer zajedno čine energetsku i imunološku bombu.

Možete je dodati u svoj najdraži proteinski shake prije tjelovježbe. Spirulina je izvrstan izvor energije i održava sitost kako biste neopterećeno mogli uživati u svojim aktivnostima.

Više

Savjeti stručnjaka

Spirulina je plavo- zelena mikroalga i najstarija biljka na svijetu koju u potpunosti upoznate tek kad ju krenete koristiti.

Savjeti stručnjaka

Obožavamo havajsku spirulinu jer nas osnažuje jodom, željezom, aminokiselinama, enzimima, klorofilom te vitaminima A, K i B12 koje naše tijelo u potpunosti može iskoristiti jer su nutrijenti prirodno...

Savjeti stručnjaka

U knjizi posebno ističe nekoliko namirnica i dodataka prehrani. Među njima je i spirulina.

Duh i tijelo

Hrana koja smiruje duh i jača tijelo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.