Spoj nakita i emocija

Autorska radionica nakita Lapidarium u Radićevoj ulici u Zagrebu čaroban je svijet vrhunskih komada nakita. Na jednom mjestu nalaze se kolekcije brojnih dizajnerskih imena, svaka autentična i s jedinstvenim potpisom svog autora.

Suradnja jednog od autora, ujedno i vlasnika Lapidariuma, Maria Nokaja i glumice Anđele Ramljak, rezultirala je spajanjem nakita i emocija te su nastale fotografije koje izražavaju svu ljepotu kreativne suradnje te pravi prikaz emocija kroz nakit.

_DSC1500 _DSC1610 _DSC1652

Muza Lapidariuma

Anđela Ramljak kao glumica, kreativka i umjetnica idealno odgovara umjetničkoj priči koju Lapidarium predstavlja, te je s toga, uz Josipa Tešiju postala nova muza ove talentirane autorske radionice nakita. Spajanjem umjetnice koja svoju unutrašnjost ispoljava glumom i umjetnika koji svoju kreaciju ispoljavaju rukama udahnjujući život plemenitim metalima, nastale su fotografije snimljene u Meštrovićevom paviljonu. Na njima se prožimaju nakit i emocija koje Anđela predstavlja noseći posebno izabrane komade nakita Silvia Hrnčira, Irineje Ćubele i Ivana Midžića, autora koje Mario Nokaj zastupa u Lapidariumu.

_DSC1586

„Nakon nekoliko posebnih narudžbi Anđele, koje pravom umjetniku uvijek predstavljaju izazov, a nikad s visoka gledano izvolijevanje, razvila se misao kako bi prije svega žena, a onda i glumica i kreativna persona kakva Anđela Ramljak svakako jest, mogla pozirati s nakitom lokalnih autora onih koje zastupam u Lapidariumu. Radi se o atraktivnim komadima nakita dizajnera Silvia Hrnčira, Irineje Ćubele i Ivana Midžića koje ova vrsna kazališna glumica nosi i predstavlja s posebno izraženom emocijom“, objasnio je Mario Nokaj, vlasnik autorske radionice Lapidarium.

Kolekcije Origami i Val autora Silvia Hrnčira, Ginko kolekcija Irineje Ćubele i kolekcija Midzo Ivana Midžića mogu se pronaći u Lapidariumu u Radićevoj 10.