Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Springfield u borbi za floru i faunu Mediterana

U sklopu premijere dokumentarca “SPASIMO MEDITERAN” Springfield je donirao 1 EUR za svaki podijeljen hashtag #SALVEMOSNUESTROMEDITERRANEO na Instagramu.

U sklopu premijere dokumentarca “SPASIMO MEDITERAN” Springfield je donirao 1 EUR za svaki podijeljen hashtag #SALVEMOSNUESTROMEDITERRANEO na Instagramu. Dokumentarni film režirao je morski biolog Manu San Félix, istraživač National Geographica, koji se fokusirao na očuvanje Posidonije koja se nalazi u Mediteranskom moru oko Balearskih otoka.

129 kn

U sklopu eco-friendly linije R[ECO]NSIDER, Springfield tijekom SS19 sezone surađuje s National Geographicom i Manu San Félixom na projektu Posidonia Maps kako bi sudjelovali u spašavanju morskog dna te očuvali životinjske vrste. Posidonija, vrsta morske cvjetnice u Mediteranskom moru od velike je važnosti za opstanak faune, a ujedno pruža utočište mnogim vodonošcima. Osim toga, ova morska trava iznimno je važna jer formira grebene visoke i do nekoliko metara koji stvaraju pijesak za plaže Balearskih otoka. Svaki hektar Posidonije ispušta desetke tisuća litara kisika čime je procijenjeno kako bi područje Parc Natural de Ses Salines moglo proizvesti dovoljno kisika za ukupno stanovništvo Ibize.

Kroz posljednjih 50 godina vanjski faktori doveli su do gubitka 34% Posidonije u zapadnom Mediteranskom moru. Situacija je tim gora jer ova morska trava raste izuzetno sporo te će na nekim područjima biti potrebno čak tri stoljeća da se obnovi morsko dno na mjestima gdje je uništena.

Potaknut time, Manu San Félix izradio je Posidonia Maps – javnu web stranicu i aplikaciju koja se može koristiti na Android te iOS uređajima. Prva podvodna mapa ovakve vrste omogućava brodovima opremljenost sustavom Automatic Identification System (AID) koji im pruža online pristup i locira prisutnost ove dragocjene morske trave kako bi pomorci koji plove na tim područjima znali gdje da se usidre, a da pritom ne unište morsku travu.

Ne propustite

Putovanja

Mediteran je zasigurno jedno od najpoželjnijih mjesta na svijetu za život. Brojne su prednosti života na ovom komadiću Zemlje.

Fashion report

Sezona započinje folk- zapadnom inspiracijom kojom dominira paisley uzorak, a isti prevladava na haljinama i bluzama stvarajući ključni casual look u kombinaciji s traperom.

Fashion report

Zimsko godišnje doba poziva nas da se ušuškamo u tople dekice uz duge filmske maratone ili da se smjestimo u najdraži kafić uz šalicu...

Fashion report

U ovom moru proslava, koje se kreću od sastanaka nakon posla pa do dogovora za vikend, Springfield je pripremio causal outfite sa svečanom notom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.