Dobar posao

Squash nije samo za šefove

U dvoranama ga sve češće zaigraju i mnogi drugi oslobađajući se tako od svakodnevnog stresa.
Squash je sport sličan tenisu. Brz i dinamičan, naporan sport koji igra skoro 15 milijuna igrača diljem svijeta. Zabavit ćete se s prijateljicom, osloboditi stresa, postati izdržljiviji te istovremeno oblikovati tijelo!

Rođen je u elitnoj engleskoj školi Harrow School gdje se igrao se na zidu na otvorenom i studentima služio za zagrijavanje. Igra ubrzo postaje dvoranska, a 1908. proglašena je regularnim sportom. Prva pravila donesena su 14 godina kasnije, kada je odigrano prvo službeno prvenstvo – za žene (muškarci osam godina poslije).

S reketom do veće plaće

Nalazite se na terenu u obliku slova T, a ispred Vas je zid podijeljen gornjom i donjom linijom koja zamjenjuje mrežicu. Laganim reketom odbijate lopticu u zid što jačim zamahom, kako bi se vaša protivnica potrgala za šansu da ju uzvrati.

Loptice su crne s različitim bojama točkica od kojih svaka ima značenje. Za početak se preporučuje plava s obzirom na njezin najviši odskok i zato nisu potrebni jaki udarci. Smije pasti jednom na tlo, iako se može uzvratiti i prije nego padne.

Vjerojatno ste do sada ovaj sport vidjeli samo u filmovima s poslovnim ljudima koji su se na taj način dogovarali za bolje plaćena mjesta, no danas se igra masovnije na više od 46 000 svjetskih terena.

Najviše je terena u Zagrebu

U Hrvatskoj je do nedavno bilo nemoguće kupiti opremu ili naći teren za squash. Osnivan je Hrvatski squash savez i udruge koje promiču squash natjecanja. Samo u Zagrebu postoji desetak squash terena, no nisu iznimka u Slavoniji, Istri i Dalmaciji. Sat igre stoji od 20 kuna naviše. Rekete je moguće nabaviti već za sto, a loptice za dvadesetak kuna. Naravno, možete kupiti i posebne tenisice, kao i sportsku odjeću za squash.

Ovaj eksplozivan sport neće Vam dati prostor za razmišljanje o problemima koji ste doživjeli taj dan. Stoga, pronađite razigranog suigrača, izaberite zahtjevniju lopticu, umorite protivnika i naravno pobijedite!

Četiri savjeta za dobru igru
  • stalno prati lopticu, bit ćeš spremniji za udarac
  • lopticu udaraj što bliže bočnom zidu, izmorit ćeš protivnika
  • uoči slabosti protivnika i natjeraj ga da se što više kreće
  • squash je igra uma, zato analiziraj svoje prednosti i mane i VJEŽBAJ

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Duh i tijelo

Potrebe za magnezijem se povećavaju tijekom rasta, trudnoće ili dojenja.

Duh i tijelo

Ples je i vrlo zdrav, pa je sigurno da će se partneri nakon plesa kući osjećati bolje.

Duh i tijelo

Iako izraz burnout sugerira da bi to moglo biti trajno stanje, to nije točno.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version