Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
https://creativeglassgifts.com.au/gallery/

Moj dom

Stakleni blokovi u dizajnu interijera

Jedan duži period, stakleni blokovi su se vrlo rijetko koristili budući da su se nekako uvijek povezivali s ružnim ostakljenjem stubišta.

Jedan duži period, stakleni blokovi su se vrlo rijetko koristili budući da su se nekako uvijek povezivali s ružnim ostakljenjem stubišta. Ti su slavno spomenuti stakleni zidovi izgrađeni od staklenih blokova, slabo prozirnih, izrađenih od stakla zatamnjenog s ne baš ohrabrujućim bojama i karakteriziranog slabom toplinskom izolacijom.

Današnji, moderni dizajneri sve više koriste staklene blokove za uređenje u unutrašnjosti stana. Koriste ih za ukrašavanje zidova ili kao uspravne pregrade, za ukrašavanje vrata, čak i prozora. Stakleni blok može biti jednobojan, višebojan, pa čak i s ogledalima.

Prednosti i nedostaci

U glavne prednosti se ubraja materijal koji se smatra univerzalnim i pogodnim za bilo koji stil. Praktične je primjene i lako se održava, dovoljno je obrisati ga krpom. Također ga odlikuje i jednostavnost ugradnje.

Međutim, postoje i nedostaci, morate unaprijed razmisliti o instalacijama.

Izvor: https://nextluxury.com/home-design/glass-block-ideas/

Mogućnosti upotrebe

Mnogo je mogućnosti korištenja ovog materijala: unutrašnje pregrade, šankovi, zoniranje prostorija, blokovi s pozadinskim osvjetljenjem kao elementi ukrašavanja, podmetači. Zahvaljujući asortimanu proizvoda oblik pregrada može biti bilo koji – od ovalnog do kvadratnog.

U dnevnim sobama stakleni blokovi mogu se koristiti za stvaranje meke, difuzne svjetlosti i povećanja zvučne izolacije. Ovo će dodati umirujuće note u sobu.

Ploča, srednje i male kocke, područje u blizini peći ili iznad površine višeslojnih blokova izgleda lijepo i stilski. Ako imate studio apartman, napravite pregradu – tako dobro zoniran prostor pružit će udobnost i razdvojiti dvije sobe. Kreativno izgleda i šank od različitih komada stakla u boji.

 

Izvor: https://nextluxury.com/home-design/glass-block-ideas/

Možete uspješno pregraditi toalet iz kupaonice, oblik pregrade može biti zakrivljen ili ravan. Tuš kabine od staklenih blokova popularne su u različitim izvedbama – to će dodati ekskluzivnost dizajnu. Prekrivati pod staklenim blokovima? Zašto ne! Možete dodati rasvjetu, što će dati poseban šarm.

Prozirne kocke savršeno naglašavaju i nadopunjuju bilo koji stil. Odlično se slažu s art decoom, potkrovljem, neoklasicističkim, urbanim, orijentalnim i modernim stilovima.

Izvor: https://www.homedsgn.com/2014/02/22/casa-navona-by-ji-studio/

 

Izvor: https://blog.innovatebuildingsolutions.com/2018/05/21/5-new-glass-block-wall-ideas-house/

Izvor https://hr.dikidaycare.com/

Više

Moj dom

U potrazi ste za unikatnim poklonom za djecu?

Dizajn

Casa Lei nalazi se na najvišoj točki popularne destinacije na Krku i ima pogled kojem je teško odoljeti.

Zanimljivosti

Šetajući ulicama grada Zagreba, često ne obraćamo pozornost na sve ljepote koje ga čine jedinstvenim i drugačijim od svjetski poznatih metropola.

Zanimljivosti

Ideje, savjeti, inspiracija, prijedlozi atraktivnih rješenja za uređenje doma koji prate aktualne trendove, samo su dio opsežnog i inspirativnog sadržaja novog, zimskog izdanja magazina...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.