Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
https://creativeglassgifts.com.au/gallery/

Moj dom

Stakleni blokovi u dizajnu interijera

Jedan duži period, stakleni blokovi su se vrlo rijetko koristili budući da su se nekako uvijek povezivali s ružnim ostakljenjem stubišta.

Jedan duži period, stakleni blokovi su se vrlo rijetko koristili budući da su se nekako uvijek povezivali s ružnim ostakljenjem stubišta. Ti su slavno spomenuti stakleni zidovi izgrađeni od staklenih blokova, slabo prozirnih, izrađenih od stakla zatamnjenog s ne baš ohrabrujućim bojama i karakteriziranog slabom toplinskom izolacijom.

Današnji, moderni dizajneri sve više koriste staklene blokove za uređenje u unutrašnjosti stana. Koriste ih za ukrašavanje zidova ili kao uspravne pregrade, za ukrašavanje vrata, čak i prozora. Stakleni blok može biti jednobojan, višebojan, pa čak i s ogledalima.

Prednosti i nedostaci

U glavne prednosti se ubraja materijal koji se smatra univerzalnim i pogodnim za bilo koji stil. Praktične je primjene i lako se održava, dovoljno je obrisati ga krpom. Također ga odlikuje i jednostavnost ugradnje.

Međutim, postoje i nedostaci, morate unaprijed razmisliti o instalacijama.

Izvor: https://nextluxury.com/home-design/glass-block-ideas/

Mogućnosti upotrebe

Mnogo je mogućnosti korištenja ovog materijala: unutrašnje pregrade, šankovi, zoniranje prostorija, blokovi s pozadinskim osvjetljenjem kao elementi ukrašavanja, podmetači. Zahvaljujući asortimanu proizvoda oblik pregrada može biti bilo koji – od ovalnog do kvadratnog.

U dnevnim sobama stakleni blokovi mogu se koristiti za stvaranje meke, difuzne svjetlosti i povećanja zvučne izolacije. Ovo će dodati umirujuće note u sobu.

Ploča, srednje i male kocke, područje u blizini peći ili iznad površine višeslojnih blokova izgleda lijepo i stilski. Ako imate studio apartman, napravite pregradu – tako dobro zoniran prostor pružit će udobnost i razdvojiti dvije sobe. Kreativno izgleda i šank od različitih komada stakla u boji.

 

Izvor: https://nextluxury.com/home-design/glass-block-ideas/

Možete uspješno pregraditi toalet iz kupaonice, oblik pregrade može biti zakrivljen ili ravan. Tuš kabine od staklenih blokova popularne su u različitim izvedbama – to će dodati ekskluzivnost dizajnu. Prekrivati pod staklenim blokovima? Zašto ne! Možete dodati rasvjetu, što će dati poseban šarm.

Prozirne kocke savršeno naglašavaju i nadopunjuju bilo koji stil. Odlično se slažu s art decoom, potkrovljem, neoklasicističkim, urbanim, orijentalnim i modernim stilovima.

Izvor: https://www.homedsgn.com/2014/02/22/casa-navona-by-ji-studio/

 

Izvor: https://blog.innovatebuildingsolutions.com/2018/05/21/5-new-glass-block-wall-ideas-house/

Izvor https://hr.dikidaycare.com/

Pročitajte još

Zanimljivosti

Ideje, savjeti, inspiracija, prijedlozi atraktivnih rješenja za uređenje doma koji prate aktualne trendove, samo su dio opsežnog i inspirativnog sadržaja novog, zimskog izdanja magazina...

Dizajn

Sandro Užila jedan je od najtalentiranijih mladih dizajnera, dolazi iz Pule, a s tek navršenih 30 godina može se pohvaliti zavidnom listom vrhunskih projekata...

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Moj dom

Ogledalo u dnevnoj sobi je jedinstven predmet. Obavlja mnogo funkcija, idealan je za uređenje sobe i apsolutno je neutralan.

Advertisement