Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
trepavice
trepavice

Beauty report

Starenje kože ne možemo zaustaviti, ali..

Specifična stanja i problemi na koži zahtijevaju specifičnu njegu, neovisno radi li se o dnevnoj kozmetičkoj rutini ili sezonskoj potrebi kao što je zaštita od sunca koja je trenutno vrlo aktualna.

Specifična stanja i problemi na koži zahtijevaju specifičnu njegu, neovisno radi li se o dnevnoj kozmetičkoj rutini ili sezonskoj potrebi kao što je zaštita od sunca koja je trenutno vrlo aktualna. Ekspertiza i posvećenost osjetljivoj koži Dermatoloških laboratorija Avène ovaj put je usmjerena ka prevenciji fotostarenja što je rezultiralo novitetom:  Eau Thermale Avène Anti-aging zaštita od sunca SPF 50+. Sve one čija je koža problematična i sklona aknama Eau Thermale Avène podsjećamo na Cleanance emulziju za zaštitu od sunca SPF 50+ razvijenu posebno za takav tip kože.

Starenje kože ne možemo zaustaviti, ali..

…možemo ga usporiti odnosno ubrzati, ovisno o tome kako se brinemo o svojoj koži. Starenje kože je fiziološki proces. Kako godine prolaze proizvodnja  kolagena, elastina i hijaluronske kiseline se smanjuje te vidljivost bora i brazdi postaje izraženija. Također koža se počinje sušiti . Premda su kronološkim starenjem zahvaćeni svi naši organi, koža je specifična budući da je izložena raznim vanjskim utjecajima koji ubrzavaju njezino starenje. Upravo zbog svoje stalne izloženosti vanjskim utjecajima starenjem su najviše zahvaćeni lice, vrat, ruke i podlaktice. Vanjski  utjecaji koji ubrzavaju starenje kože su ultraljubičaste (UV)  zrake, pušenje, stres, zagađenje. Na neke od njih poput stresa ili zagađenja je teško samostalno utjecati, no negativno djelovanje UV zračenja može se vrlo uspješno ograničiti.

Najbolji anti-age tretman? Prevencija!

Fotostarenje je prerano starenje kože uzrokovano opetovanim izlaganjem ultraljubičastim zrakama sunca ili iz umjetnih izvora, uzrokujući trajne posljedice koje su istovremeno površinske i dubinske. Fotostarenje je najopasniji vanjski čimbenik budući da u starenju kože utječe sa čak 90 % udjela, no s druge strane taj je negativni utjecaj lako ograničiti prevencijom. Potrebno je odgovorno se ponašati na suncu, ne izlagati se suncu u razdoblju od 11-17 sati, zaštititi tijelo odjećom, nosite naočale za zaštitu od sunca  s UV zaštitom i koristiti proizvode za zaštitu kože od sunca s visokim faktorom. I ne zaboravite, djeca mlađa od 3 godine ne smiju NIKADA biti izravno izložena suncu.

page

Eau Thermale Avène Anti-aging zaštita od sunca SPF 50+

Novitet u Eau Thermale Avène narančastoj liniji svoju učinkovitost u preveniranju fotostarenja duguje anti-aging djelatnom sastojku AscofillineTM te ekskluzivnoj kombinaciji fotoprotektivnih filtera Sunsitive® protection. Rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, osigurava vrlo visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka (i dugih i kratkih zraka) s minimalnim brojem fotostabilnih zaštitnih filtera. Snažni antioksidans pre-tokoferil pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala, a Avène termalna voda umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Lagana, fluidna i transparentna tekstura hidratizira gornje slojeve kože, a posebno pakiranje s pumpicom dozatorom jamči precizno doziranje proizvoda.  Anti-aging zaštita od sunca je fotostabilna i vodootporna, ne sadrži silikone te pruža širok spektar UVA-UVB zaštite.

Eau Thermale Avène Anti-aging zaštita od sunca spf 50+(50 ml tuba s dozatorom) : 160 kn

MIT: Sunce poboljšava stanje kože sklone aknama!

ISTINA: Mnoge osobe s masnom kožom sklonom nepravilnostima opažaju da im izlaganje suncu ljeti poboljšava stanje kože, no riječ je o vrlo kratkotrajnom učinku. Štoviše, budući da sunce isušuje kožu, žlijezde lojnice povećano luče sebum, a da stvar bude gora prirodna obrana kože od UV zračenja podrazumijeva i povećano stvaranje melanina koji zatamnjuje ožiljke od akni te uzrokuje zadebljanje rožnatog dijela površinskog sloja kože. Spomenute će promjene pogoršati stanje masne kože uzrokujući tzv. rebound efekt. Dermatološki laboratoriji Avéne su za njegovo sprječavanje razvili  Cleanance emulziju za zaštitu od sunca SPF 50+. Riječ je o hidratantnoj i matirajućoj emulziji koja osigurava njegu masne kože sklone nepravilnostima pružajući istovremeno i vrlo visoku zaštitu od štenog UVA i UVB zračenja zahvaljujući kombinaciji zaštitnih filtera vrlo širokog spektra apsorpcije. Snažan antioksidans pretokoferil štiti stanice kože od djelovanja slobodnih radikala, a monolaurin regulira lučenja sebuma (loja). Avéne termalna izvorska voda dodatno umiruje kožu i djeluje antiiritacijski. „Dry touch“ vodootporna tekstura jamči trenutno upijanje i matirajući učinak te ne ostavlja bijeli trag na koži. Proizvod je fotostabilan te ne sadrži silikone,alkohol i parabene.

Ne propustite

Beauty report

Jeste li znali da Mediteransko more akumulira 7% ukupne globalne mikroplastike, a sadrži samo 1% svjetske vode te da plastika iznosi više od 85%...

Beauty report

Pratite Divote Cosmetics, jer priča o njima je tek započela!

Zanimljivosti

Kako bismo koži nakon sunčanja pružili potpunu njegu, važno je odabrati kreme koje je hidriraju, umiruju i obnavljaju.

Savjeti i preporuke

Usne jedino zato postoje da s nekim podijeliš nešto svoje, pisao je o usnama pjesnik Miroslav Mika Antić.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.