Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Stereotipi koji to nisu

Ali kad putujete, otkrit ćete da postoje neki nacionalni stereotipi, neki strašni klišeji, koji su zapravo prilično istiniti.

Nisu svi istiniti. Englezi, zapravo, i ne prigovaraju toliko, Francuzi nisu toliko oholi. Brazilci i nisu tako dobri nogometaši…

Ali, kad putujete, otkrit ćete da postoje neki nacionalni stereotipi, neki strašni klišeji, koji su zapravo prilično istiniti. Posjećujući neke zemlje shvatite da sve one stvari koje ste pričali u vicevima i jesu takve.

Stvari baš poput ovih.

1. Nijemci piju puno piva

Istina. Posjednite par Nijemaca zajedno u sobi i pogledajte što će raditi na odmoru: pit će pivo. Oni to vole. Izumili su Oktoberfest. U zemlji postoji više od 1300 pivovara. Čak i njihove crkve proizvode pivo. Međutim, ono što iznenađuje je činjenica da su Nijemci također super prijateljski raspoložen narod. To je netočan stereotip.

2. Amerikanci su glasni

Prije nego ih vidite, čut ćete ih. To je totalni klišej, ali ipak, Amerikanci, pogotovo turisti, stvarno znaju biti glasni. Glasni su u restoranima, glasni su u barovima, glasni su prilično svugdje drugdje. Kao da cijeli svijet treba znati da je Amerikanac blizu.

3. Talijani su, hmmm, strastveni

U redu, ludi su. Vole se svađati, uglavnom zbog toga što stvari doživljavaju izuzetno ozbiljno. Koje stvari? Sve stvari. Ozbiljno shvaćaju nogomet, ozbiljno shvaćaju modu, ozbiljno shvaćaju obitelj, ozbiljno shvaćaju religiju, a možda najozbiljnije doživljavaju hranu. Probajte s bilo kojom od tih stvari i možete očekivati da će odmah doći do svađe.

4. Englezi vole razgovarati o vremenu

“Izgleda da će danas padati kiša.” “Lijepo, zar ne?” “Kasnije će biti sunčano.” I dalje i dalje… Imamo teoriju o ovome: možda je to zbog toga što se vrijeme u Engleskoj tako često mijenja. Bez obzira na razlog, Englezi vole taj vremenski chat. Slični su im Australci.

WINDSOR, ENGLAND – MAY 13: Actress Emma Watson arrives for a dinner to celebrate the work of The Royal Marsden hosted by the Duke of Cambridge at Windsor Castle on May 13, 2014 in Windsor, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

5. Rusi su strašni

Idite u Rusiju i osmjehnite se nekome. Pogledajte što se događa. U najboljem slučaju će buljiti u vas. Ili će vas vjerojatno samo ignorirati. Ruse je teško slomiti. Smatraju kako je osmjehivanje strancima dok se okolo šećeš, odraz ludila. Obično su dobroga srca, ali će trebati vremena dok dođete do njega.

6. Pristojni Kanađani

Prati ih reputacija iznimno ljubazne nacije. Razgovaraju s nepoznatima u javnom prijevozu. Ispričavaju se čak i ako nisu učinili ništa loše. Oni će vam pomoći u trenutku kada izgledate izgubljeno ili zbunjeno. Zadovoljstvo je putovati kroz Kanadu – jer niste nikada sami.

7. Argentinac ljubi odrezak. I Diega Maradonu…

Argentinska strast za dobrom govedinom jednaka je njihovoj ljubavi naspram jednog čudaka koji povremeno voli šmrknuti nedozvoljenu supstancu, a ujedno je i jedan od najvećih nogometaša svih vremena. Odrezak – spremanje i jelo – nacionalna su opsesija u Argentini. I rade to stvarno dobro. Nasuprot tome, Maradona je ikona koju je prije svega smijete samo hvaliti, osobito ako želite naći prijatelje u području “La Boca” u Buenos Airesu.

Costa Esmeralda, Buenos Aires, Argentina

8. Jamajčani vole pušiti…

Oni to stvarno vole, zapravo, to je religija. Ili barem dio religije. Čak i za ne-Rastafarijanca, sretna biljka je prilično popularna na Jamajci. Vjerojatno ste vidjeli snimke crnaca s dredloksima koji potežu pljugicu veličine bejzbol palice, a to je nešto što ćete, ako ikad odete na Jamajku, definitivno vidjeti.

9. Šveđani su preprezgodni

Djevojke su zgodne, a dečki još zgodniji. Svi su plavokosi, visokih jagodica, vitki i spokojni, besprijekorno odjeveni i zapanjujuće privlačni. Što uopće nije fer jer se zbog njih osjećate tako nespretno i smotano. Možda je nešto u vodi. Možda su to samo dobri geni. Ali sve ideje koje imate o seksi Šveđanima su istinite.

10. Australci vole piti

Hardcore pijanci koji će učiniti sve kako bi dobili jedan gutljaj slatkog, hladnog piva. A kad putujete ili se družite s Australcima neko vrijeme, brzo shvatite da je to potpuna istina. Vole piti. Piju da proslave, piju da pokažu suosjećanje… Piju.

Izvor: www.1cover.com.au

Ne propustite

Putovanja

Vojvodina spada među najravnije dijelove Srbije. Upravo zbog prostrane Panonske nizine, njeni stanovnici njeguju opuštenost u druženju, boravke u prirodi i zelenilu, uz rijeke...

Putovanja

Svaki peti Hrvat boji se i krađe podataka o kartici, kao i krađe sredstava s računa.

Putovanja

Otkrijte čari Obonjana, otoka u šibenskom arhipelagu, gdje povijest i netaknuta priroda stvaraju savršenu oazu bijega i nezaboravnog odmora

Putovanja

Nemoguće je putovati bez utjecaja na okoliš i zajednicu, ali možemo pokušati minimizirati svoj utjecaj i tako doprinijeti očuvanju jedinog doma koji imamo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.