Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Stigao je najsigurniji retinol na tržištu: Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum!

Retinol je zlatni standard u borbi protiv starenja, stoga je posve razumljivo da je Dynamic Skin Retinol Serum primarno namijenjen zreloj koži.

Iako nam se katkad čini da je sva pažnja kozmetičke industrije na retinolu, mnogi još ne znaju dovoljno o njemu. Što je retinol, a što su retinoidi? Kako upotrebljavati proizvode s retinolom? Kako djeluju na našu kožu? Smijemo li ih nanositi svakodnevno ili je pak bolje posegnuti za metodama poput ‘skin cyclinga’ i ‘sandwichinga’? Na ove i mnoge druge dvojbe odgovorila je na predstavljanju novog Dermalogica Dynamic Skin Retinol Seruma Jelena Batić, zastupnica brenda Dermalogica za Hrvatsku.

Vitamin A i njegovi oblici (derivati) zaista su kompleksna priča. Stoga ne iznenađuje što se mnogi ne snalaze s terminologijom te brkaju pojmove retinola i retinoida. Retinol jest vitamin A, a svi njegovi oblici nazivaju se retinoidima, bili oni prirodni ili sintetički“, objasnila je na početku izlaganja Jelena Batić. Kozmetički pripravci koji sadrže vitamin A uobičajeno se deklariraju kao proizvodi s retinolom, iako najčešće sadrže retinoide. Nadalje, jačina retinoida ne ovisi samo o njihovoj koncentraciji nego i o broju koraka koji moraju prijeći u biokonverziji do svojeg aktivnog oblika – retinoične kiseline. Što je koraka manje, retinoid je snažniji, ali su i nuspojave izraženije: crvenilo, ljuštenje, suhoća, neugodno zatezanje kože.

Moćan serum koji postiže iznimne rezultate s puno više nježnosti prema koži

Umješnost brenda jest pronaći učinkovitu formulu uz minimalnu iritaciju. Dermalogica ju je ponudila u novom Dynamic Skin Retinol Serumu s 3,5-postotnim kompleksom retinola i retinoida, čija visoka koncentracija jamči maksimalnu učinkovitost.

Bez narušavanja strukture i zdravlja kože, retinol se metodom mikroinkapsulacije prenosi u dublje slojeve i postupno otpušta u kožu. Učinak je dugotrajniji i snažniji, a reakcije na aktivnu tvar blaže – što je osobito važno tijekom prilagodbe kože na retinol.  

Danas vam predstavljamo Dermalogicinu posljednju inovaciju. Serum u kojemu su spojena dva retinola i jedan retinoid: slobodni retinol, mikroinkapsulirani retinol i sintetički derivat vitamina A koji se naziva granaktivnim retinoidom. Granaktivni retinoid jedini je retinoid koji ne prelazi put pretvorbe u aktivnu tvar – retinoičnu kiselinu već izravno ‘sjeda’ na receptore jezgre.Ondje potiče proizvodnju kolagena, elastina, proliferaciju i sve druge dobrobiti koje vitamin A donosi koži. Sjajna vijest, zar ne? Dobiti jednako učinkovitu tvar bez iritacije“, nastavila je Jelena Batić.

‘Booster’ tehnologija povećava sintezu kolagena do 238 %

No ovdje nije kraj inovacijama. Još jedna prednost novog Dermalogica Dynamic Skin Retinol Seruma jest napredna ‘booster’ tehnologija koja dodatno poboljšava djelovanje retinola. Klinička studija pokazala je kako sinergija kompleksa 10-hidroksi stearinske kiseline i retinola povećava sintezu kolagena za nevjerojatnih 238 % u samo dva tjedna primjene.

U formulu su uvršteni još neki moćni aktivni sastojci: skvalan iz masline koji umiruje i obnavlja kožu dajući joj zdrav sjaj te beta-glukan iz ekstrakta zobi zaslužan za iznimnu hidrataciju i jačanje zaštitne barijere.

Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum dokazano djeluje na četiri najočitija znaka starenja, i to u samo dva tjedna: ublažava bore, teksturu kože čini glatkom i vraća joj elastičnost, ujednačava ten, a izvrstan učinak ima i na problematičnu kožu s proširenim porama.

Kako uvesti Dynamic Skin Retinol Serum u svakodnevnu njegu?

Kod mnogih proizvoda s retinolom zbog koncentracije aktivnih tvari i moguće iritacije preporučuje se metoda ‘sandwichinga’ koja uključuje nanošenje kreme, retinola, pa opet kreme. Dermalogica je otišla korak dalje i ponudila ‘sandwich’ u samom proizvodu – obogativši serum snažnim njegujućim sastojcima poput skvalana i beta-glukana koji će dubinski hidratizirati i nahraniti kožu bez narušavanja zaštitne barijere.

Svakodnevnu njegu danju obvezno upotpunite zaštitnim faktorom. U dnevnu rutinu možete uključiti kremu Dynamic Skin Recovery SPF 50 koja će koži osigurati potpunu hidrataciju, čvrstoću i elastičnost, zaštititi je od štetnih utjecaja i ubrzanog starenja.

Odlučite li se ipak za postupno uvođenje retinola, iskušajte metodu ‘skin cyclinga’. Prve večeri pripremite kožu za bolju penetraciju retinola: zbog umirujućih svojstava Daily Milkfoliant odličan je izbor za eksfolijaciju. Druge večeri, nakon čišćenja, nanesite Dynamic Skin Retinol Serum u tankom sloju na lice, vrat i dekolte. Treće i četvrte večeri pauziraje s retinolom te nanesite samo proizvode koji njeguju i hrane kožu.

Kome je namijenjen novi serum?

Retinol je zlatni standard u borbi protiv starenja, stoga je posve razumljivo da je Dynamic Skin Retinol Serum primarno namijenjen zreloj koži. Međutim, izvrstan učinak ima i na kožu koja je zbog stresa i hormonskih promjena sklona aknama.

Ne propustite

Trendovi

Dok ubrzano hitamo prema ljetnim mjesecima i svim izazovima koje nosi izlaganje suncu i toplini, upravo sada je idealno vrijeme za brigu o zdravlju...

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Darivanje

Upoznajte se s novom mirisnom linijom - L’Erbolario Girasole, koja će osvojiti vaše srce svojim cvjetnim, citrusnim i vodenim notama.

Beauty report

Svi znamo kako je ponekad teško pronaći beauty salon koji ima slobodan termin upravo kada nama to odgovara – tome doskače FOREO, svjetski skin-tech...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.