Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
avatar
avatar

Zanimljivosti

Stiže nastavak filma Avatar: Put vode

Film „Avatar“ Jamesa Camerona počeo se prikazivati u kinima 2009. godine i od tada je na tronu najuspješnijeg filma svih vremena.

Film „Avatar“ Jamesa Camerona počeo se prikazivati u kinima 2009. godine i od tada je na tronu najuspješnijeg filma svih vremena. Cameron je tada napravio revoluciju u kinima, vizualno zapanjujućom pričom koja je i ekološki osviještena.

Nagrade:

– Osvojena 2 Zlatna globusa (najbolji film – drama, režija) i 2 nominacije (najbolja glazba, pjesma)

– 2 osvojene nagrade BAFTA (najbolji specijalni efekti, produkcijski dizajn) i 6 nominacija (najbolji film, režija, fotografija, montaža, glazba, zvuk)

– 3 osvojena Oscara (Oscar za najbolju scenografiju, fotografija, specijalni efekti) i 6 nominacija (najbolji film, režija, zvuk, montažu zvuka, glazbu, montažu)

Na filmu je Cameron radio od 1994. godine. Trebao ga je snimiti nakod dovršetka Titanica te bi se film pojavio 1999., ali je, prema Cameronu, “tehnologija trebala dostići” njegove zamisli. Početkom 2006., Cameron je dovršio scenarij te, zajedno s Paulom Frommerom, profesorom na University of Southern California s doktoratom u lingvističkim znanostima, stvorio jezik Na’vija.

U tri mjeseca prikazivanja Avatar je zaradio 2.638.344.000 dolara, čime je postao najkomercijalniji film 2000-ih.

Također je napomenuo da planira i dva nastavka.

Avatar: Put vode

Ove zime, nakon više od desetljeća stiže nam nastavak filma studija 20th Century, Avatar: Put vode, koji u kina stiže 15. prosinca u distribuciji Blitz filma.

Smješten desetak godina nakon događaja iz prvog filma, Avatar: Put vode počinje pričati priču o obitelji Sully.

Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri su osnovali obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru u oživljavanju prvotnih potraga, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

(L-R): Ronal, Tonowari, and the Metkayina clan in 20th Century Studios’ AVATAR: THE WAY OF WATER. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2022 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Režiju i ovog puta potpisuje James Cameron, a producenti su Cameron i Jon Landau. U glavnim su ulogama Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement i Kate Winslet.

Kako bi pobudili apetit i podsjetili na događaje iz prvog filma, u kinima će se od 22. rujna moći ponovno pogledati i prvi film “Avatar”.

Više

Zanimljivosti

Dvadeset i prvog rujna obilježavamo 75. rođendan Stephena Kinga, kralja horora i jednog od najprodavanijih pisaca našega doba.

Zanimljivosti

Sinoć se u Kaptol Boutique Cinema održala specijalna projekcija film Pad i panel „Gdje je granica?“ na kojoj su sudjelovali poznati TikTokeri.

Zanimljivosti

Black Adam je Johnsonov veliki projekt koji svaki glumac obično doživi samo jednom u životu.

Zanimljivosti

Iako je svjetlo dana ugledao 2009., sama ideja o Avataru stvorila se još devedesetih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.