Što ćemo raditi ove zime?

Vijest o otvaranju klizališta diljem Hrvatske s veseljem su dočekali mnogi ljubitelji klizanja, popularne zimske rekreacije za sve generacije. Sve niže temperature dovode do povećanja boravljenja u zatvorenim, toplim prostorima i to najčešće pred ekranima. Upravo u ovo izazovno vrijeme ograničenja, boravak na otvorenom, tjelesna aktivnost uz poštovanje svih epidemioloških mjera više je nego važna.

Veselimo se vidjeti da svakim danom sve veći broj gradova otvara svoja klizališta kako bi svojim građanima osigurali zabavnu sportsku rekreaciju na otvorenom, idealnu za ovu zimu. Svježi zrak, tjelesna aktivnost, smijeh i druženje samo su neki od razloga zašto klizanje vole sve generacije. Klizanje je aktivnost za čije izvođenje je potreban razmak, stoga ne čudi da je prepoznato kao odlična zimska rekreacija ove sezone – osiguravanje potrebnog razmaka, kontroliran broj ljudi i ostale epidemiološke mjere koje su na snazi spremni su i za otvaranje naših Ice Wonderland klizališta”, rekao je Natko Bošnjak, direktor tvrtke Ice Wonderland koja proizvodi, postavlja, upravlja brojnim klizalištima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Da je klizanje omiljena zabava za djecu, svjedoče mnogi roditelji koji i ove zime planiraju duge zimske dane kratiti obiteljskim odlascima na klizališta kako bi ponudili djeci zabavnu aktivnost koja uključuje aktiviranje svih mišića cijelog tijela, poboljšava ravnotežu i koordinaciju ruku i nogu. Također, odlazak na klizalište nakon višesatnog sjedenja na radnom mjestu, daje tijelu mogućnost da se aktivira.

Kako bi u klizanju maksimalno uživali i iskoristili vrijeme provedeno na ledu pročitajte 5 Ice Wonderland savjeta i pripremite se za novu sezonu klizanja.

 5 Ice Wonderland savjeta

  1. Odabir klizaljki – bilo da se radi o vašim klizaljkama ili onim unajmljenim na klizalištu vodite računa o tome da klizaljke budu dobar broj, kako bi čvrsto držale gležnjeve, ali i kako vas ne bi žuljale.
  2. Topla, ali slojevita odjeća uz kapu i rukavice, idealna su odjeća za klizanje, a visoke čarape čuvat će vas od žuljeva
  3. Preporuka je zagrijati se prije odlaska na led uz nekoliko jednostavnih vježbi za ruke, noge i trup
  4. Preporuka je da se početnici kreću bliže rubova klizališta, kako bi im rukohvati bili uvijek pri ruci. Na Ice Wonderland klizalištima potražite pingvine pomagače, guralice u obliku pingvina koje će vam dati sigurnost, kako bi zajedno napravili prve korake na ledu
  5. Iskoristite škole ili privatne satove klizanja, jer klizanje je vještina za cijeli život

Pripremite rukavice, toplu i ugodnu odjeću, nabrusite klizaljke i pripremite se jer sezona klizanja počinje.