Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Što donosi ekskluzivna suradnja Barcaffea s ikonom hrvatske graffiti scene Lunarom i Instagram zvijezdom Sandrom Slavnićem

Šalice sa simpatičnim likovima Lunarovih mačaka upotpunjene motivacijskim porukama Sandra Slavnića, bit će dostupne za kupnju u odabranim trgovinama, te narudžbu preko Barcaffe web shopa.

Street art umjetnik svjetskog glasa Slaven Kosanović, poznatiji pod umjetničkim imenom Lunar i regionalna senzacija Sandro Slavnić koji se krije iza motivirajućeg Instagrama @sa udružili su se s Barcaffeom i stvorili limitiranu kolekciju umjetničkih šalica za kavu koja spaja najbolje od dva svijeta.

Slijedeći ideju Artist Edition projekta u sklopu kojeg ovaj vodeći regionalni proizvođač kave surađuje s odabranim umjetnicima regije kako bi kreirali posebno, limitirano izdanje Barcaffe šalica, jučer je u Barcaffe Akademiji u Zagrebu, premijerno predstavljena prva kolekcija šalica za kavu, koja svojim dizajnom na originalan način povezuje dobre emocije i vrhunsku umjetnost s užitkom ispijanja kave.

Slaven Kosanović Lunar najpoznatiji je hrvatski street i graffiti umjetnik čiji radovi krase ulice najvećih svjetskih metropola. Stasao na art sceni devedesetih, jednako aktivan i beskompromisan i danas, dao nam je novi razlog za veselje. U suradnji sa Sandrom Slavnićem, piscem i svestranom umjetničkom dušom čiji su citati koje dijeli na društvenim mrežama svakodnevna inspiracija i motivacija mnogima, nastala je nova limitirana kolekcija Barcaffe šalica za kavu.

Lunar je bio zadužen za originalne vizuale, a Sandro za inspirativne, motivirajuće poruke pune topline i pozitive. U skladu s Lunarovim umjetničkim potpisom dizajn je razigran, zabavan i duhovit, a njegov popularan motiv mačaka koje simboliziraju ljude u različitim situacijama, upotpunjen s po jednom Sandrovom inspirativnom porukom: Pokreni se, ajde, ti možeš sve!, Samo pozitiva i aj ćao, Nisi puzzla da se uklapaš, koja pokriva baš svako raspoloženje i pruža svima na potrebnu dozu motivacije.

„Držao sam se sretnih emocija, vodeći se mišlju da ljudi često ispijaju kavu i da će moje mačke po kojima sam najviše i poznat u graffiti svijetu vidjeti veliki broj ljudi. Imao sam sreće da sam na ovom projektu surađivao sa sjajnim mladim piscem kojeg voli cijela regija. Njegove poruke izvrsno se nadopunjuju s mojim crtežima, i prenose optimizam i vedrinu koje sam želio komunicirati“, istaknuo je Slaven Kosanović Lunar na predstavljanju umjetničke kolekcije šalica u Barcaffe Akademiji u Zagrebu.

Kratko, jednostavno i ravno u glavu – evo kako bih najbolje mogao opisati poruke koje sam pripremio za Barcaffe šalice. Neki ih mogu zvati afirmacijskim porukama, dok mene privlači komunicirati ljudima neobičan humor koji otvara oči i tjera da sagledamo stvari iz potpuno nove perspektive“, opisao je svoj rad za Barcaffe Sandro Slavnić te dodao: „Privilegija je raditi s najboljima, a Lunar to je svakako jest. Njegova strast i znanje koje ulaže u kreativan proces u isti mah inspiriraju, provociraju i oplemenjuju. U tome leži užitak i sreća.“

Kreativnost je dio povijesti Barcaffe brenda koja traje već više od 50. godina. Strast prema svemu lijepome i dobro napravljenom ogleda se u višegodišnjim uspješnim suradnjama s umjetnicima, bilo kroz ilustracije šalica, bilo kroz dizajn ambalaže kave. U želji da dodatno oplemeni svakodnevicu Barcaffe je pokrenuo projekt Artist Edition šalica dizajniranih u šarena, vedra i inspirativna umjetnička djela koja su od sada dostupna svima.

Kolekcijom umjetničkih šalica Artist Edition željeli smo ispričati originalnu i toplu priču, te smo zato razmišljali o Lunaru i Sandru. Spojili smo dva vrsna regionalna umjetnika: jednog koji se izražava riječima i drugog koji oslikava emocije. Obojica inspiraciju crpe iz ljudskih priča i svojom umjetnošću ljude žele i dalje motivirati, pokrenuti. Baš kao i Barcaffe, koji nas pokreće od prve šalice kave ujutro i kroz dan, do novih ciljeva i novih uspjeha“, istaknula je direktorica marketinga Barcaffea Tihana Vujčić prilikom predstavljanja nove kolekcije u Barcaffe Akademiji u Zagrebu.

Prva Artist Edition kolekcija sastoji se od devet keramičkih šalica s tanjurićima, dostupnim u različitim veličinama za tursku kavu, espresso i cappuccino. Šalice sa simpatičnim likovima Lunarovih mačaka upotpunjene motivacijskim porukama Sandra Slavnića, bit će dostupne za kupnju u odabranim trgovinama, te narudžbu preko Barcaffe web shopa. Osim toga, u pojedinim kafićima diljem Hrvatske moći će se popiti kava u ovim novim i originalnim umjetničkim šalicama.

Više

Gastronomija

Svi koji 17. svibnja na više od 230 lokacija diljem Hrvatske naruče vrhunsku Julius Meinl kavu dobit će poklon bon za besplatnu kavu koji...

Dizajn

Studio TE mjesto je za vrhunsku frizuru, ali i mjesto na kojem se svakom klijentu pristupa individualno te se garantira privatnost.

Duh i tijelo

Čekamo li da se pojavi naš duhovni dvojnik ili ćemo se sprijateljiti s osobom različitih vjerskih i političkih uvjerenja ili čak različitih glazbenih ukusa?

Zanimljivosti

Novi trend koji dolazi u Hrvatsku je hladna cold brew kava koja podiže uživanje ispijanja kave na sasvim novi nivo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.