Što je ljubav?

Ljubav je plemenita i prihvaća sve! Ljubav je izražavanje, kreiranje i dijeljenje, bliskost i povezanost, ljubav je stanje svijesti. Ona ne prosuđuje i ne osuđuje nego prihvaća i razumije. Ljubav teče kroz sva stanja i prisutna je u svemu. Vi ste ekspresija ljubavi!

 

„Ljubav je poput vjetra, ne možete ju vidjeti, ali možete ju osjetiti. “

Nicholas Sparks

 

Istinska ljubav

Istinska ljubav proizlazi iz apsolutnog prihvaćanje sebe i svega što uključuje vaš život. Tada se ljubav prema sebi preljeva u odnose, sve načine života, razmišljanja, sve političke i religiozne stavove i sve ostalo što možete zamisliti svojim umom.

Volim sebe

Prihvaćanjem sebe, prihvaćate beskonačno puno mogućnosti kojima se u životu možete izražavati. Jedan od njih je i partnerski odnos ali uključuje i karijeru, prijatelje, roditeljstvo i sve ostalo. Vaša odluka da se izrazite putem partnerskog odnosa ili karijere kada dolazi iz ljubavi oplemenjuje vas jer dodaje novu dimenziju vrijednosti u vaš sustav.

Voli me!

Svako iskustvo samo po sebi u osnovi sadrži ljubav. Vaša mogućnost prepoznavanja i prihvaćanja istinske ljubavi čini razliku u odnosu s drugim ljudima. Možete biti u odnosu i iz straha jer je većina od nas tako naučena, pa najčešće od partnera tražite sigurnost i zaštitu, tražite da vam on ili ona daju ljubav koju ne osjećate sami prema sebi. Ali tada se stvara paradoks koji često rezultira nezadovoljstvom jer vi želite nešto što ne možete primiti i to stvara tenziju u odnosu. Koliko god se partner trudio do vas će proći jako malo i nikad dovoljno jer se ljubav koju želite nalazi u vama. Isti princip se odnosi na obitelj, karijeru ili prijatelje. Nitko i ništa osim vas ne može vam dati ili zamijeniti ljubav prema sebi.

„Prihvaćamo ljubav koju mislimo da zaslužujemo. “

Stephen Chbosky

Sve je satkano od ljubavi

Ljubav prihvaća sve i ima razumijevanja. Ona je prisutna u svemu, u svakoj akciji, u svakoj situaciji. I iza mržnje stoji jedna ekspresija ljubavi. Mnogi ljudi koji mrze nešto tuđe vjeruju da je njihovo bolje, dakle mrze iz ljubavi prema svome. To nije istinska ljubav ali je i dalje, iako iskrivljena, ekspresija ljubavi. Čak i strah od smrti proizlazi iz ljubavi prema životu. Strah od gubitka partnera proizlazi iz krivo interpretirane ljubavi prema sebi. Sve je satkano od ljubavi, a ona je beskonačno moćna.

Ljubav je najprirodniji način postojanja

Ljubav prema sebi i svemu što čini vaš život opušta svaku stanicu vašeg tijela, otpušta tenzije, razumije konflikte, prihvaća i nadvladava svaki strah i želju. Ljubav je najprirodniji način postojanja.

 

“Sve što znamo o ljubavi jest da je ljubav sve!”

Emily Dickinson

 

Autorica teksta je Ivana Song, stručnjakinja za razvoj osobnih i sistemskih potencijala i osnivačica samorazvojnih programa Mind JuMp edukacije. mindjump.co