Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
kako smršaviti
kako smršaviti

Ljepota

Što je mezoterapijska lipoliza ili intralipoterapija?

Liposukcija je dobila ozbiljnu konkurenciju

Injekcijska lipoliza, mezoterapijska lipoliza ili intralipoterapija su različiti nazivi za nekiruršku metodu uklanjanja masnih naslaga. Koriste se različite aktivne supstance, među najvažnijima fosfatidikolin i desoksikolična kiselina, koji se ubrizgavaju direktno u masno tkivo. Nakon injiciranja, aktivne supstance ne putuju dalje po tijelu već na mjestu ubrizgavanja dovode do pucanja membrane masnih stanica, povećane razgradnje masti i blage upale koja dovodi do zatezanja kože. To je metoda kod koje uklanjamo lokalne nakupine masnog tkiva na različitim dijelovima tijela. Moram naglasiti da mezoterapijska lipoliza nije metoda za mršavljenje i da s njom nećete izgubiti kile, već su to tretmani oblikovanja tijela i smanjenja lokalnih nakupina masnog tkiva“, objašnjava dr. Irijana Rajković.

Fosfatidilkolin je dio stanične membrane te sudjeluje u regulaciji metabolizma I razgradnje masti, potiče obnovu jetre i sprječava nastanak ateroskleroze. U masnom tkivu aktivira otapanje masti potičući masne stanice na razgradnju.

slika 1

Zašto su ovi tretmani toliko popularni?

Jedan od razloga popularnosti tretmana je prvenstveno što ne utječu na metabolizam glukoze. Idealni su za tretiranja područja koji se ne mogu oblikovati različitim dijetama niti vježbanjem, ma koliko god se naporno trudili (kao sto je npr. donji dio trbuh nakon poroda). Najviše je tražen za tzv. “love handles”, područje struka, gdje tretiranjem tog dijela više nemate masno tkivo u koje se urezuju hlače ili višak naslaga koje strše van odjeće.

Znate li da je masno tkivo jedno od najvećih organa u tijelu?!

Masno (adipozno) tkivo kod čovjeka čini 15-25% ukupne tjelesne težine, razlikujemo bijelo i smeđe masno tkivo, a nalazi se:

  • ispod kože (subkutano masno tkivo)
  • oko unutarnjih organa (visceralno masno tkivo)
  • u koštanoj srži (žuta koštana srž)
  • između mišića (intermuskularno masno tkivo)
  • i u području grudi.

Funkcije masnog tkiva su različite: od termičke izolacije tijela do stvaranja masnih jastučića koji imaju funkciju zaštite od udaraca (masno tkivo oko organa). No najveći zadatak masnog tkiva je skladištenje masti koji se koriste kao izvor energije. Masno tkivo sastoji se od manjih ili većih nakupina masnih stanica između kojih su prožeta vlakna vezivnog tkiva.

slika2

Je li je fosfatidilkolin siguran?

Fosfatidilkolin je poznat i pod nazivom lecitin, koji je važan za naše pamćenje. Iako se u svrhu lipolize koristi unatrag par godina, fosfadilikolin se već preko 30 g. koristi za detoksikaciju i obnovu jetre, liječenje masne embolije, upalnih bolesti crijeva (Chronova bolest i ulcerozni kolitis), itd.

slika 3

Kako mogu konačno izgubiti masne naslage i oblikovat svoje tijelo?

S mezoterapijskom lipolizom možete na bezbolan i potpuno siguran način ukloniti masne naslage koje vas toliko muče. Sam tretman ne traje dugo. Potrebno je od 3-6 tretmana, u razmaku od 4-6 tjedana, ovisno o mjestu i veličini tretiranog područja. U jednoj posjeti, može se tretirati i više regija. Nakon tretmana, moguće je lagano crvenilo, naotečenost, slabo peckanje ili svrbež kože, ali oni u roku od 12-24 sata nestaju. Nakon tretmana možete se slobodno vratiti svojim obvezama.

Kao izvor fosfatidilkolina koristi se soja tako da osobe alergične na soju ne mogu biti tretirane.

slika 4

S obzirom da je mezoterapija lipolizom bezbolna i ciljano razgrađuje masno tkivo, izvodi se bez anestezije te spada pod “walk in, walk out“ tretman. Zbog kratkog vremenskog perioda u kojem se izvodi, ona postaje sve većim izborom naših klijenata, nevezano za godišnje doba.

U Centru za estetsku medicinu Medikol tretman je u listopadu na akciji, kako bi bio dostupniji svima, te se može obaviti po cijeni od 1200 kn.

[box style=”0″]

Piše : Irijana Rajković, dr.med.
Voditeljica Centra za estetsku medicinu Medikol

www.medikol-ustanova.hr

[/box]

I

Irijana Rajković, dr.med.

Više

Savjeti stručnjaka

Razgovarali smo s dr. Irijanom Rajković, specijalistom plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, prve i jedine hrvatske liječnice koja je verificirani predavač na Američkoj Akademiji...

Istaknuto

Iako UVA zrake čine 90-95 % zračenja te dopiru do dubljih slojeva kože, one ne dovode do stvaranja vitamina D.

Savjeti stručnjaka

Prednost tretiranja oblikovanje nosa dermalnim filerom je ta što se nos može tretirati prije operacije, i time možete dobiti uvid kako bi nos izgledao...

Istaknuto

Ispadanje kose predstavlja jak emotivan doživljaj, za oba spola, i izvor je velike nesigurnosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.