Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Anja može sve

Što je to normalno?

Svi koji me znaju isto tako znaju da apsolutno podržavam LGBTQ zajednicu, ali isto tako ste mogli primijetiti kao to ne objavljujem javno – jer nemam potrebe.

Kolumne nisam pisala već tri tjedna. Jednostavno nisam imala volje i inspiracije. Polako su se stvari počele vraćati u “normalu”, što u prijevodu znači odlazak na posao, druženje, što nisam mogla dočekati naravno. A i društvene mreže su mi se malo zgadile, kao i vijesti, koje ni ne čitam. Dobro mi je došao ovaj “detox” budući da sam smanjila online aktivnosti.

No, ono što sam htjela s vama podijeliti ovaj put, nije ništa o koroni, čak ni invaliditetu (nemam volje trenutno pisati što mislim o svemu što je država napravila i svim gubicima što OSI imaju), već o Pride Monthu. Sljedeći mjesec smo trebali imati Zagreb Pride i opet se veseliti cijeli dan, družiti, hodati gradom našminkani kakvi ne idemo svaki dan van, kao i odjeveni, a dan bi završili partijajući na nekom afteru.

Svi koji me znaju isto tako znaju da apsolutno podržavam LGBTQ zajednicu, ali isto tako ste mogli primijetiti kao to ne objavljujem javno – jer nemam potrebe. Oni koji me poznaju, jako dobro znaju za što se sve zalažem i uz koja pitanja/probleme/skupine uvijek stajem. Prije nekoliko dana je bio i dan protiv homofobije pa sam vidjela brojne storyje u znaku podrške. Međutim, ja nisam ništa objavila, nisam baš vidjela smisao, a pratila sam razne objave. U tim silnim objavama, lajvovima, vidjela sam kod nekih ljudi takvu razinu osuđivanja i zgražanja kakvu dugo nisam vidjela.

Sve to tko se za što bori i što podržava je po meni prešlo neku granicu ukusa i razvilo se u sve samo ne ono iskreno zalaganje za nešto. „Ovaj tamo“ ima svoj “novi val aktivizma”, a nitko ne zna što mu to znači, drugi piše, citiram, kako “ima pravo NE ići na pride iako je “peder”, treći na sva zvona protestira da svi gejevi moraju ići na Pride (kojeg ove godine ni nema FYI), neki se sramote i javno pišu i komentiraju što su to transvestiti, što je shemale, što znači biti biseksualac ili queer…

Neznanje je Ok.

Nemam ništa protiv neznanja, ali imam protiv javnog zgražanja na raznim platformama. Google it! Pitaj frenda, opcije su bezbrojne jer živimo u takvom svijetu gdje je svaka informacija dostupna. Imam nešto protiv osuđivanja jer “tebi nešto nije normalno”. Upravo to, TEBI nešto nije “normalno”, ne znači da se drugi slažu s tobom.

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Mislim da ništa više nije onako kako bi ustvari trebalo biti ili onako je bilo kad sam ja bila dijete.

Drama Queen

Ne znam što je normalno i gdje su te granice normalnih ponašanja, budući da smo često licemjerni.

Duh i tijelo

Odmalena nam govore na koga ličimo, kakav nam je karakter i kakvi ćemo biti.

Drama Queen

Spomenula sam i neku krepanu mačku, a kako me većina smatra duhovitom, osvojila sam priličan broj smajlića tom objavom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.