Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

Što je to zeolit?

Na temelju brojnih kliničkih istraživanja provedenih diljem svijeta, utvrđeno je da zeolit uvelike olakšava neugodne nuspojave kemoterapije i zračenja – povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, te omogućava brži oporavak.

U razgovoru s prijateljima nakon blagdanskih prežderavanja, diskusija o detoksikacijama, jučerašnjem članku o gladovanju, začula sam pitanje znam li ja što je to zeolit. Naravno, nisam imala blagoga pojma.

Za vas, koji poput mene ne znate što je to, zapamtite kako je zeolit prirodni mineral nastao miješanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama. I sad malo školski, ima rešetkastu strukturu, a njegovi kristali sadrže mikroelemente poput natrija, kalcija, kalija i magnezija. Zeolit klinoptilolit  je star koliko i naša Planeta. Jedan je od 400 vrsta zeolita koji postoje u prirodi, a na tržištu se za ljudsku upotrebu koristi oko tri.

Tajna zeolita je u njegovoj molekularnoj strukturi. Ima oblik pčelinjeg saća, negativnog ionskog naboja. Zanimljivo je da su SVI toksini pozitivnog ionskog naboja, zato zeolit privlači i toksine, kao što magnet privlači željezo.

pexels-photo-218844

Zeolit se kao pomoćno sredstvo u liječenju koristi još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Zanimljivo je napomenuti da se u Aziji tradicionalno koristi za vrijeme trudnoće i dojenja, a suvremena istraživanja potvrdila su da zeolit štiti plod od štetnog utjecaja toksina u majčinu tijelu. Također, potvrđeno je i da je zeolit najjači detoksikator, antioksidant i zaštitnik imuniteta.

Za vrijeme Černobilske katastrofe uspješno se koristio u cilju sprječavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama. Zeolit sa stopostotnom učinkovitošću čisti organizam od pogubnog utjecaja organskih i kemijskih toksina, prije svega od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, kroma i drugih.

Sposoban je očistiti tijelo od…

 • radioaktivnih tvari
 • kancerogenih supstanci
 • aflatoksina
 • herbicida
 • pesticida
 • gljivica
 • pljesni
 • alkohola i nikotina

Zeolit, rak i kemoterapija

Njegova vrijedna svojstva uklanjanja toksina osobito se povoljno odražavaju na poboljšanje rada živčanog sustava, čak i u oboljelih od Alzheimerove bolesti, autizma i demencije.

Na temelju brojnih kliničkih istraživanja provedenih diljem svijeta, utvrđeno je da zeolit uvelike olakšava neugodne nuspojave kemoterapije i zračenja – povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, te omogućava brži oporavak. Kao moćan detoksikator, uklonit će nusprodukte kemoterapije i odumrle stanice te u kratkom roku sanirati posljedice poput gljivičnih oboljenja kože, sluzokože i unutrašnjih organa. Također, sprječava daljnje umnažanje malignih stanica što u onkoloških bolesnika dovodi do sporijeg razvoja raka, poboljšanja kvalitete života, produljenja životnog vijeka, a ovisno o slučaju i stadiju bolesti i do potpune remisije.

Navest ću još jednu malu crticu… Američki znanstvenici iz Lifelink Pharmaceuticalsa u Ohiou su 2005. godine nekih su 14 mjeseci pratili stanje 65 ljudi s uznapredovalim stadijem raka. Svi su primali visoke doze zeolita, a na koncu studije 51 osoba je bila izliječena, dok ih je još 6 bilo živo, ali su se i dalje borile s rakom. Međutim, studija nije nikad objavljena. Nije se ni pratilo daljnje stanje oboljelih, a to bi bilo jako zanimljivo za znati….

Uspostavlja zdravlje kompletnog organizma

Tijekom procesa detoksikacije zeolit iz organizma uklanja višak kiseline i tako sprječava razvoj niza bolesti koje nastaju u kiselom okruženju poput kandidijaze, reumatoidnog artritisa, gihta te bolesti želuca i crijeva.

Njegova protuvirusna aktivnost temelji se na svojstvu da u svoju rešetkastu strukturu zarobi supstance koje sudjeluju u stvaranju virusa i tako sprječava njihovo umnožavanje.

Učinkovit je u prevenciji i liječenju astme i alergije. Zahvaljujući hipoalergenim svojstvima neutralizira alergene što u konačnici dovodi do znatnog smanjenja tegoba uzrokovanih njihovom prisutnošću u hrani, piću ili okolini.

Drage žene, važno je napomenuti i da pomaže kod problema povezanih s menopauzom, kod migrene i depresije. Otklanja nesanicu, povećava energiju i koncentraciju, ublažava nervozu i posljedice stresa te pruža osjećaj mentalne opuštenosti. Budući da posjeduje esencijalne elemente nužne za pravilan rad zdravih stanica, sprječava prerano starenje i općenito pomlađuje organizam.

Terapija zeolitom može pomoći kod:

 • dijabetesa
 • virusnih infekcija
 • visokog tlaka
 • karcinoma
 • visokog kolesterola
 • bolesti jetre, želuca i crijeva
 • menopauze
 • bolesti živčanog sustava
 • kožnih bolesti (psorijaza, dermatitis, seboreja, herpes)
 • autoimunih bolesti
 • ginekoloških tegoba
 • bubrežnih i žučnih kamenaca
 • zacjeljivanja rana i opekotina
 • mršavljenja

Uporaba zeolita kao pomoćnog sredstva pri liječenju potpuno je ispitana, sigurna i nema nuspojava. Nakon njegova uzimanja, svi toksini se bez odlaganja izlučuju kroz mokraću u razdoblju od 6-8 sati, zbog toga je nužno piti puno tekućine, a zbog njegove velike sposobnosti eliminacije toksina ne smije se uzimati zajedno s ostalim lijekovima. Preporučeni razmak između uzimanja zeolita i drugih lijekova je od 4 do 6 sati.

Zeolit je koristan i kao mineralni dodatak životinjskoj hrani (primjerice, rješava problem aflatoksina u kravljem mlijeku), te u vrtlarstvu i poljoprivredi. Doda li se u zemlju, plodovi su znatno veći i zdraviji od običnih plodova.

Izvor: Alternativa za Vas, net.hr, panaceo.hr.

Više

Duh i tijelo

Jedna od najvažnijih funkcija sunca je njegova sposobnost poticanja stvaranja vitamina D u organizmu.

Budi fit

Iako detoksikaciju možete napraviti u bilo koje doba godine, proljeće je najbolje vrijeme za to.

Savjeti stručnjaka

Origano, ili mravinac je samonikla mediteranska biljka koja slovi kao jedna od najljekovitijih biljaka svijeta.

Zdravstveni karton

Podaci pokazuju da čak 80% onkoloških pacijenata ima neželjene nuspojave na koži, te da se 30% njih, nažalost, odlučuje za prekid onkološkog liječenja uslijed...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.