Što je važno ženama, a što muškarcima?

Što partneri u nekom odnosu jedno drugom više priznaju doprinose, to će odnos biti bolji. No, nažalost to se rijetko događa. U oko 75% slučajeva svaki partner precjenjuje svoj doprinos svakodnevnim aktivnostima poput kuhanja, čišćenja, vožnje, planiranja i slično. Partneri također mogu pridavati različitu vrijednost svojim aktivnostima. Razlike među muškarcima i ženama na ovom području su prilično velike.

Muškarci smatraju da su aktivnosti (oprati suđe ili odvesti dijete u školu) puno važnije od izražavanja osjećaja (poljubiti partnera). Žene misle upravo suprotno. Muškarac će ženi pokazati da je voli tako da nešto za nju učini. Žena će doduše smatrati da je to bilo od velike pomoći, ali da tu nije bilo osjećaja.

I ženama i muškarcima u velikoj mjeri bi pomoglo kad bi postali svjesni ovih razlika i uzimali ih u obzir u svakodnevnoj komunikaciji. Evo još nekih razlika:

  • Za žene bliskost podrazumijeva razgovor, a za muškarce to znači zajedničke aktivnosti. Stoga često možete čuti muškarce kako kažu Ona bi samo pričala
  • Žene odnosima s ljudima pridaju veću važnost, pogotovo odnosima s roditeljima.
  • Ženama je jako važna njegova vjernost i sposobnost da se materijalno brine za obitelj; muškarcima je bitna njena seksualnost, sposobnost da se brine za obitelj te zajednički interesi.
  • Žene se češće žale zbog međusobnih odnosa i različitih problema; muškarci su skloniji reći kako je sve u redu.
  • Žene žele razriješiti sukobe, a muškarci ih žele izbjeći.

Iz knjige: Srce moje i tvoje u ljubavi stoje
Autor(i): Dubravka Miljković, Majda Rijavec